2026 Yılında Grafik Tasarım Programları: Fiyat Karşılaştırma ve En İyi Alternatifler Rehberi
18
merveakyuz3147 Efsane
35 görüntülenme · 18 yorum

2026 Yılında Grafik Tasarım Programları: Fiyat Karşılaştırma ve En İyi Alternatifler Rehberi

(10 oy, 4.1/5)

Bu Yazıda Ne Öğreneceksiniz?

• Grafik tasarım programlarının 2026 yılındaki güncel fiyatlandırma modelleri
  • Ücretli ve ücretsiz grafik tasarım araçlarının detaylı karşılaştırması
  • Profesyonel ve başlangıç seviyesindeki kullanıcılar için en uygun program önerileri
  • Yapay zeka destekli yeni nesil tasarım araçlarının sunduğu imkanlar
  • İhtiyacınıza en uygun grafik tasarım programını seçerken dikkat etmeniz gereken temel kriterler
  • Her bütçeye ve seviyeye uygun alternatif çözüm önerileri

Giriş

Dijital dünyanın hızla dönüşüm yaşadığı 2026 yılında, grafik tasarım her zamankinden daha erişilebilir ve çeşitli hale geldi. Bir girişimci olarak markanızın görsel kimliğini oluşturmak istiyor olabilirsiniz, bir içerik üreticisi olarak sosyal medya paylaşımlarınızı daha etkileyici hale getirmeyi hedefliyor olabilirsiniz ya da profesyonel bir tasarımcı olarak araç setinizi güncellemeyi düşünüyor olabilirsiniz. Hangi durumda olursanız olun, doğru grafik tasarım programını seçmek tasarım sürecinizin verimliliğini ve sonucunun kalitesini doğrudan etkiler.

Ancak piyasada onlarca farklı grafik tasarım aracı bulunması ve her birinin farklı fiyatlandırma modelleri, özellik setleri ve kullanım alanları sunması, doğru seçimi yapmayı zorlaştırabiliyor. Bazı programlar aylık abonelik modeliyle çalışırken bazıları tek seferlik ödeme imkanı sunuyor. Kimileri tamamen ücretsiz ve açık kaynak kodlu olurken kimileri profesyonel stüdyo seviyesinde özelliklerle binlerce dolarlık fiyat etiketlerine sahip.

Bu kapsamlı rehberde, 2026 yılının en popüler grafik tasarım programlarını fiyatlandırma, özellikler, kullanım kolaylığı ve sunulan alternatifler açısından detaylıca inceleyeceğiz. Amacımız, bütçenizi ve ihtiyacınızı göz önünde bulundurarak en doğru kararı vermenize yardımcı olmak.

Grafik Tasarım Nedir ve Neden Önemlidir?

Grafik tasarım, görsel iletişimi sağlamak amacıyla metin, renk, şekil, çizgi ve doküman gibi tasarım unsurlarının bilinçli bir şekilde düzenlenmesi sürecidir. Profesyonel grafik tasarım, bir markanın kimliğini güçlendirir, mesajının net bir şekilde iletilmesini sağlar ve hedef kitlesiyle duygusal bir bağ kurmasına yardımcı olur.

2026 yılında grafik tasarımın önemini birkaç temel başlık altında inceleyebiliriz:

• Marka Kimliği Oluşturma: Tutarlı ve profesyonel bir görsel kimlik, markanızın güvenilirliğini artırır ve akılda kalıcılığını güçlendirir. Logo, kartvizit, broşür ve dijital materyallerin tümü grafik tasarım sürecinin bir parçasıdır.
  • Dijital Pazarlama Etkinliği: Sosyal medya içerikleri, e-posta bültenleri, web site grafikleri ve reklam görselleri, dijital pazarlama stratejisinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Dikkat çekici tasarımlar, dönüşüm oranlarını önemli ölçüde artırabilir.
  • Kullanıcı Deneyimi: Web ve mobil uygulama tasarımında grafik tasarım, kullanıcı arayüzünün intuitive ve estetik olmasını sağlar. Bu da müşteri memnuniyetini ve sadakatini doğrudan etkiler.
  • Rekabet Avantajı: Profesyonel görünümlü tasarım materyalleri, rakipleriniz arasından sıyrılmanızı ve hedef kitlenizin gözünde daha güçlü bir konum elde etmenizi sağlar.
  • İletişim Gücü: İyi bir grafik tasarım, karmaşık bilgileri görsel bir dille basitleştirir ve mesajınızın daha hızlı ve etkili bir şekilde anlaşılmasını sağlar.

2026 Yılının Popüler Grafik Tasarım Programları

Grafik tasarım dünyasında 2026 yılı itibarıyla ön plana çıkan programları categorie altında inceleyebiliriz. Her programın kendine özgü güçlü yönleri ve hedef kitlesi bulunmaktadır.

Adobe Creative Cloud (Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign)

Adobe, grafik tasarım endüstrisinin tartışmasız lideri olarak konumunu 2026 yılında da korumaya devam ediyor. Photoshop, raster (piksel tabanlı) görüntü düzenleme konusunda standartları belirlerken, Illustrator vektörel çizimler ve logo tasarımında endüstri standardı olarak kabul ediliyor. InDesign ise çok sayfalık publishingle ilgili çalışmalar için vazgeçilmez bir araç.

Adobe Creative Cloud tüm uygulamaları içeren paketinin 2026 güncel fiyatı aylık abonelik modeliyle sunulmaktadır. Tüm uygulamaları içeren Complete paketi aylık belirli bir ücret karşılığında kullanılabilirken, tek uygulama seçeneği daha ekonomik bir alternatif sunar. Adobe, öğrenciler ve eğitimciler için özel indirimler, ayrıca fotoğrafçılar için Separate Photography planı gibi seçenekler de sunmaktadır.

Canva Pro ve Canva Enterprise

Canva, özellikle son yıllarda yaşadığı hızlı gelişimle 2026 yılında hem bireysel kullanıcılar hem de küçük işletmeler için en popüler grafik tasarım araçlarından biri haline gelmiştir. Sürükle ve bırak arayüzü, geniş şablon kütüphanesi ve yapay zeka destekli tasarım özellikleriyle tasarım sürecini herkes için erişilebilir kılmaktadır.

Canva'nın ücretsiz sürümü bile oldukça kapsamlı özellikler sunarken, Pro sürümü daha fazla şablon, marka kit oluşturma, arka plan kaldırma ve öncelikli destek gibi ekstra özellikler sağlar. Enterprise sürümü ise kurumsal ekipler için işbirliği araçları ve marka denetimi özelliklerini içerir.

Affinity Suite (Photo, Designer, Publisher)

Serif tarafından geliştirilen Affinity Suite, Adobe'a güçlü bir alternatif olarak 2026 yılında giderek daha fazla tercih edilmektedir. En büyük avantajı tek seferlik ödeme modeliyle sunulmasıdır. Affinity Photo fotoğraf düzenleme ve rötuşlama, Affinity Designer vektörel grafik oluşturma, Affinity Publisher ise çok sayfalık yayıncılık işleri için tasarlanmıştır.

Profesyonel düzeyde özellikler sunan Affinity Suite, Adobe'a kıyasla significantly daha düşük bir maliyetle benzer kalitede sonuçlar elde etmenizi sağlar. Özellikle serbest çalışan tasarımcılar ve küçük tasarım stüdyoları için mükemmel bir değer önerisi sunar.

Figma

UI/UX tasarımında 2026 yılının en güçlü oyuncusu olarak öne çıkan Figma, tarayıcı tabanlı yapısı sayesinde ekip işbirliğini sorunsuz bir şekilde mümkün kılmaktadır. Gerçek zamanlı çoklu düzenleme, prototipleme araçları ve geniş eklenti ekosistemiyle tasarım sürecini modernleştiren Figma, özellikle dijital ürün tasarımı yapan ekipler için vazgeçilmez bir araç haline gelmiştir.

CorelDRAW Graphics Suite

Uzun yıllardır grafik tasarım endüstrisinde güvenilir bir isim olan CorelDRAW, 2026 yılında da özellikle Windows platformunda güçlü bir kullanıcı kitlesi bulunmaktadır. Vektörel çizim, sayfa düzeni ve fotoğraf düzenleme araçlarını tek bir pakette sunan CorelDRAW, hem abonelik hem de tek seferlik lisans satın alma seçenekleriyle kullanıcıya esneklik sağlar.

Grafik Tasarım Programları Fiyat Karşılaştırma Tablosu

Aşağıdaki karşılaştırma, 2026 yılı itibarıyla popüler grafik tasarım programlarının temel fiyatlandırma modellerini ve sundukları genel özellikleri özetlemektedir. Fiyatlar genel bilgi amaçlıdır ve bölgesel farklılıklar, kampanyalar ve paket seçeneklerine göre değişiklik gösterebilir.

Program Fiyat Modeli Hedef Kitle Güçlü Yön Adobe Creative Cloud (Tüm Uygulamalar) Aylık Abonelik Profesyonel Tasarımcılar Kapsamlı araç seti, endüstri standardı Canva Pro Aylık/Yıllık Abonelik Küçük İşletmeler, İçerik Üreticileri Kullanım kolaylığı, şablon çeşitliliği Affinity Suite Tek Seferlik Ödeme Serbest Çalışanlar, Bütçe Dostu Profesyoneller Tek ödeme, düşük maliyet Figma Freemium / Aylık Abonelik UI/UX Tasarımcıları, Ekipler İşbirliği, tarayıcı tabanlı kullanım CorelDRAW Graphics Suite Aylık Abonelik veya Tek Seferlik Lisans Geleneksel Tasarımcılar Çok yönlülük, Windows entegrasyonu GIMP / Inkscape Tamamen Ücretsiz Bütçe Kısıtlı Kullanıcılar, Hobbyistler Ücretsiz, açık kaynak Sketch Yıllık Abonelik (Sadece macOS) macOS Kullanıcıları, UI Tasarımcıları macOS optimizasyonu, basitlik

Ücretsiz Alternatifler: Bütçenizi Zorlamadan Tasarım Yapın

Her profesyonel araca bütçe ayırabilmeniz her zaman mümkün olmayabilir. Neyse ki 2026 yılında ücretsiz grafik tasarım araçları hiç olmadığı kadar güçlü ve kullanışlı hale geldi. İşte en dikkat çekici ücretsiz alternatifler:

GIMP (GNU Image Manipulation Program)

GIMP, açık kaynak kodlu ve tamamen ücretsiz bir raster grafik düzenleme programıdır. Photoshop ile karşılaştırıldığında bazı sınırları olmasına rağmen, renk düzeltme, katman düzenleme, filtre uygulama ve RAW dosya işleme gibi temel fotoğraf düzenleme ihtiyaçlarını karşılayacak kadar güçlüdür. Topluluk tarafından sürekli güncellenen GIMP, eklenti ve fırça desteğiyle genişletilebilir bir yapıya sahiptir.

Inkscape

Vektörel grafik düzenleme için en güçlü ücretsiz alternatif olan Inkscape, Adobe Illustrator'a karşı açık kaynak kodlu bir çözüm sunar. SVG formatında uzmanlaşan Inkscape, logo tasarımı, ikon oluşturma, teknik çizimler ve basit illüstrasyonlar için ideal bir araçtır. Profesyonel düzeyde vektörel araçlar sunan Inkscape, öğrenme eğrisi biraz daha dik olmasına rağmen sunduğu özelliklerle fiyatının (sıfır! ) karşılığını fazlasıyla verir.

Canva Ücretsiz Sürümü

Canva'nın ücretsiz sürümü bile binlerce şablon, milyonlarca fotoğraf ve temel tasarım araçları sunmaktadır. Sosyal medya görselleri, sunumlar, Posterler ve basit grafik tasarım işleri için ücretsiz sürüm çoğu kullanıcının ihtiyaçlarını karşılayabilir. Ücretsiz sürümdeki bazı sınırlamalar (sulanmamış stok görseller, marka kit eksikliği) göz önünde bulundurulmalıdır.

Krita

Dijital boyama ve illüstrasyon konusunda uzmanlaşmış Krita, özellikle çizim ve resim yapmak isteyen kullanıcılar için mükemmel bir ücretsiz çözümdür. Profesyonel fırça motoru, animasyon araçları ve geniş renk sistemiyle Krita, dijital sanatçılar arasında giderek popülerleşmektedir.

Gravit Designer (Corel Vector)

Tarayıcı tabanlı çalışan Gravit Designer, vektörel tasarım ihtiyacını ücretsiz olarak karşılayan kullanışlı bir araçtır. Hem tarayıcıda hem de masaüstü uygulaması olarak kullanılabilen Gravit Designer, basit logo tasarımları, afişler ve vektörel çizimler için idealdir.

Photopea

Tarayıcı tabanlı çalışan Photopea, Photoshop dosya formatını (PSD) tam destekleyen ücretsiz bir fotoğraf düzenleme aracıdır. Arayüzü Photoshop'u andıran Photopea, katmanlar, filtreler, maskeler ve diğer gelişmiş düzenleme araçlarıyla donatılmıştır. Ücretsiz olmasının yanı sıra herhangi bir kurulum gerektirmemesi büyük bir avantajdır.

Profesyoneller İçin İleri Düzey Araçlar

Profesyonel grafik tasarımında, belirli görevler için optimize edilmiş araçlara ihtiyaç duyulabilir. Bu araçlar genellikle daha yüksek fiyat etiketlerine sahip olsa da, sundukları performans ve işlevsellik bakımından yatırımın karşılığını fazlasıyla verir.

3D ve Animasyon Araçları

2026 yılında 3D tasarım ve animasyon, grafik tasarımın ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Blender, tamamen ücretsiz ve açık kaynak kodlu olmasına rağmen profesyonel düzeyde 3D modelleme, animasyon ve rendering capabilities sunmaktadır. Adobe After Effects ise motion graphics ve görsel efektler konusunda endüstri standardı olarak konumunu sürdürmektedir.

Vektörel Çizim Araçları

İleri düzey vektörel çizim gerektiren projeler için Adobe Illustrator, Affinity Designer ve CorelDRAW öne çıkan seçeneklerdir. Her biri farklı güçlü yönler sunar: Illustrator geniş eklenti ekosistemi ve Adobe entegrasyonu, Affinity Designer tek seferlik ödeme avantajı, CorelDRAW ise Windows ortamında sunduğu esneklik ile fark yaratır.

Tipografi ve Font Araçları

Profesyonel tipografi çalışmaları için Glyphs, FontForge ve BirdFont gibi araçlar, özel font oluşturma ve düzenleme im

İlgili Konular

• Grafik Tasarım Araçları ve Alternatifleri 2026: Profesyoneller İçin Kapsamlı Rehber
  • 2026 Yılında Grafik Tasarım Programları: Fiyat Karşılaştırma ve En İyi Alternatifler Rehberi Hakkında Tartışmalar ve Yorumlar

En Çok Beğenilen Yorum (2 ❤️)
    coskunkartal1342 · 17.07.2026 15:44
    Bu rehber tam zamanında gelmiş, particularly fiyat karşılaştırma tablosu çok işime yarayacak. Yapay zeka destekli araçların 2026 itibarıyla nasıl bir yol aldığını görmek ayrıca heyecan verici. Ücretsiz alternatifler bölümü de bütçesi kısıtlı olanlar için gerçekten değerli bir kaynak olmuş. Emeğinize sağlık!
    17.07.2026 09:38 (düzenlendi)

Yazıdaki kod örneklerini test ettim ve çalışıyor. Çok faydalı bir kaynak. Bunu mutlaka bookmarklamalısınız.

17.07.2026 12:57 (düzenlendi)

Çok teşekkürler. Gerçekten ihtiyacım olan bir konuydu. Bu kadar detaylı ve anlaşılır bir anlatım bulduğum için mutluyum.

erolkavak7081 1 yorum
    17.07.2026 13:39 (düzenlendi)
    Yapay zeka destekli grafik tasarım araçları bölümü çok ilgimi çekti, özellikle 2026 yılında bu araçların fiyatlarına nasıl yansıyacağını merak ediyorum. Fiyat karşılaştırma tablosunda Adobe paketleri ile Canva gibi alternatifler arasındaki uçurum ne kadar daraldı bu yıl? Ayrıca yapay zeka entegrasyonu olan bir araç seçerken nelere dikkat etmeliyiz, performans açısından midir yoksa lisans koşulları mı belirleyici oluyor?
    17.07.2026 13:50 (düzenlendi)
    Fiyat karşılaştırma tablosu gerçekten işe yarar olmuş, özellikle yapay zeka destekli araçların 2026'da bu kadar fiyat dalgalanması yaşatacağını tahmin etmezdim. Ben geçen ay tam Adobe'ye geçmek üzereyken ücretsiz alternatifler bölümündeki bir araç sayesinde Affinity'ye yöneldim, fiyat/performans olarak çok daha mantıklı geldi. Ücretsiz seçeneklerin bu kadar detaylı anlatılması başlangıç seviyesindeki arkadaşlar için gerçekten büyük avantaj, çoğu kişi paralı programsız bir şey yapılamayacağını sanıyor nämlich.
    gulkavak6749 1 yorum
    17.07.2026 14:36 (düzenlendi)
    2026 yılına dair fiyat karşılaştırması yapıyorsunuz ama içeriğe baktığımda somut hiçbir fiyat rakamı göremiyorum, sadece bir "tablo" var denmiş ama o tablonun içeriği paylaşılmamış. Ayrıca yapay zeka destekli araçlar diye ayrı bir bölüm açılmış ama hangi araçların ne tür AI özellikleri sunduğuna dair tek bir örnek bile yok. "Profesyoneller için ileri düzey araçlar" dediğiniz yerde de hangi aracın hangi noktasıyla profesyonellere hitap ettiğini hiç açmamışsınız. Yani rehber dediğiniz içerik şu an sadece bir tablo başlıkları listesinden ibaret, okuyana somut hiçbir fayda sağlamıyor.
    aslitekin4919 1 yorum
    17.07.2026 14:40 (düzenlendi)
    Fiyat karşılaştırma tablosunu çok faydalı buldum, özellikle yapay zeka destekli araçların 2026'da bu kadar gündemde olacağı konuşuluyor zaten. Ben başlangıç seviyesindeki tasarımcılar için öneriler kısmına odaklandım çünkü uzun süredir bütçe dostu bir alternatif arıyordum, ücretsiz araçlar kısmında bahsedilen programları denemeye başlayacağım. Profesyoneller için ileri düzey araçlar bölümünde fiyat-performans analizinin yapılması gerçekten işe yarar bir rehber olmuş.
    +1 puan
    sevdayavuz5867 1 yorum
    17.07.2026 15:28 (düzenlendi)
    Fiyat karşılaştırma tablosu bölümü gerçekten işlevsel olmuş ama yapay zeka destekli araçlarla ilgili bölümün 2026 yılı bağlamında ne kadar güncellendiğini merak ediyorum, özellikle Adobe'ın Firefly güncellemeleri ile Canva'nın AI özellikleri arasındaki fiyat-fonksiyon farkı daha detaylı ele alınabilirdi. Ücretsiz alternatifler kısmında GIMP ve Inkscape'e yer verilmesi güzel ama profesyoneller için araçlar arasında Affinity Designer'ın tek seferlik ödeme modelinin Adobe abonelik sistemiyle karşılaştırması çok daha ikna edici olurdu, bu konuda bir ekleme gelirse harika olur.
    17.07.2026 15:44 (düzenlendi)
    Bu rehber tam zamanında gelmiş, particularly fiyat karşılaştırma tablosu çok işime yarayacak. Yapay zeka destekli araçların 2026 itibarıyla nasıl bir yol aldığını görmek ayrıca heyecan verici. Ücretsiz alternatifler bölümü de bütçesi kısıtlı olanlar için gerçekten değerli bir kaynak olmuş. Emeğinize sağlık!
    +2 puan
    17.07.2026 16:40 (düzenlendi)
    Fiyat karşılaştırma tablosunu çok faydalı buldum, özellikle abonelik modeline geçen yazılımların yıllık maliyetlerini yan yana görmek kararı ciddi şekilde kolaylaştırıyor. Bir de yapay zeka destekli araçlar kısmını merakla okudum; acaba bu araçlar gerçekten profesyonel çıktı kalitesine ulaşabiliyor mu, yoksa hâlâ tamamlayıcı bir rolde mi kalıyor? Bütçesi kısıtlı olanlar için ücretsiz alternatifler bölümü de güzel düşünülmüş, bence bir sonraki güncellemede bu ücretsiz araçların da AI özelliklerinin olup olmadığı eklenirse daha tamlayıcı olur.
    pinargokalp3154 1 yorum
    17.07.2026 17:49 (düzenlendi)
    Fiyat karşılaştırma tablosu ve yapay zeka destekli araçlar bölümü gerçekten çok faydalı olmuş, 2026'da hangi programa ne kadar bütçe ayırmam gerektiği konusunda kafamda net bir hình oluştu. Özellikle ücretsiz alternatiflerin sıralanması ve başlangıç seviyesi için ayrı öneriler sunulması, her bütçeye hitap eden kapsamlı bir rehber çıkarmışsınız. Doğru programı seçerken dikkat edilmesi gereken etkenler kısmını bir tasarımcı adayı olarak çok işime yarayacak, emeğinize sağlık!
    aysunkucuk3750 1 yorum
    17.07.2026 18:12 (düzenlendi)
    Yapay zeka destekli grafik tasarım araçları bölümü beni çok meraklandırıyor, özellikle 2026 itibarıyla hangi programların AI entegrasyonunu en üst düzeyde sunduğunu öğrenmek istiyorum. Sizce yapay zeka gerçekten tasarımcının yerini alacak bir noktaya geldi mi, yoksa sadece işleri kolaylaştıran bir yardımcı mı olarak kalacak? Ayrıca ücretsiz alternatifler kısmında GIMP veya Inkscape gibi araçların profesyonel işlerde ne ölçüde iddia edebildiği yazılmış mı, merak ettim doğrusu.
    +1 puan
    berkaydin7396 1 yorum
    17.07.2026 19:16 (düzenlendi)
    Yazı çok kapsamlı olmuş, özellikle 2026 yılına özel fiyat karşılaştırma tablosu ve yapay zeka destekli araçlar bölümü çok işime yaradı. Başlangıç seviyesindeki tasarımcılar için öneriler kısmını merakla okudum, ücretsiz alternatifler bölümünde bahsettiğiniz araçları da hemen deneyeceğim. Doğru programı seçerken dikkat edilmesi gereken etkenler başlığı benim için çok faydalı oldu, teşekkürler!
    aslikurt4639 1 yorum
    17.07.2026 20:31 (düzenlendi)
    Fiyat karşılaştırma tablosu ve ücretsiz alternatifler bölümleri gerçekten çok işime yaradı, özellikle yapay zeka destekli araçların 2026'da neler sunacağını görmek heyecan verici. Başlangıç seviyesi önerileri ile ileri düzey araçları ayrı ayrı ele almanız çok mantıklı bir ayrım olmuş, her seviyeden tasarımcı için faydalı bir rehber çıkarmışsınız.
    dilbermaden2036 1 yorum
    17.07.2026 20:59 (düzenlendi)
    Yapay zeka destekli araçların bu kadar gündemde olacağı aklıma gelmezdi gerçekten, ben hâlâ Photoshop'a mahkûm gibi hissediyordum kendimi. Ücretsiz alternatifler bölümünü merakla bekliyorum açıkçası, çünkü bütçesiyle Preisvergleich tablosuna bakınca ciddi ciddi alternatiflere yönelmem gerektiğini anladım. Özellikle başlangıç seviyesi önerileri kısmını çok faydalı bulacağım, çünkü henüz yolun başında olan arkadaşlarıma sürekli "hangisini başlasam" sorusuna cevap vermekten yoruldum.
    yusuferoglu4636 1 yorum
    17.07.2026 21:12 (düzenlendi)
    Yapay zeka destekli grafik tasarım araçları bölümü ilgimi çok çekti, özellikle 2026 yılında bu araçların fiyata nasıl yansıtılacağını merak ediyorum. Ücretsiz alternatifler kısmında hangi programların profesyonel kullanıma yetecek düzeyde olduğunu gerçekten öğrenmek istiyorum, çünkü fiyat karşılaştırma tablosunda Adobe Creative Cloud abonelik fiyatları ciddi rakamlara çıkmış durumda. Başlangıç seviyesindeki tasarımcılar için önerdiğiniz programlar arasında öğrenme eğrisi en düşük olan hangisi sizce?
    leventgunes5887 1 yorum
    17.07.2026 22:15 (düzenlendi)
    "2026 yılında" deyip fiyat karşılaştırma tablosu diye bir şey koymuşsunuz ama içeriğe geçildiğinde sadece "Bu Yazıda Ne Öğreneceksiniz? " kısmı yarım kalmış, cümle bile tamamlanmamış. Madem rehber iddiasıyla yola çıkıyorsunuz, en azından Figma ile Affinity'nin aylık-abonelik model farkı gibi somut bir karşılaşt
    17.07.2026 22:57 (düzenlendi)
    Yapay zeka destekli grafik tasarım araçları bölümünü merak ediyorum, özellikle 2026 yılına gelindiğinde bu araçların hangi seviyede entegrasyon sağlayacağı önemli. Peki AI destekli bu araçlar, profesyonel kullanıcılara yönelik ileri düzey araçların yerini tamamen alacak mı yoksa sadece bir tamamlayıcı mı olarak mı kalacak?
    17.07.2026 23:07 (düzenlendi)
    Yazının fiyat karşılaştırma tablosu kısmına bayıldım, özellikle Adobe paketinin aylık abonelik fiyatlarının 2026'da ne kadar arttığı görülüyor. Ben de tam olarak bu yüzden bir süredir Canva'ya geçmeyi düşünüyordum, ücretsiz alternatifler bölümü tam benlik oldu açıkçası. Ama asıl merak ettiğim kısım yapay zeka destekli araçlar bölümü — mid-journey ve DALL-E gibi araçların grafik tasarım programlarıyla nasıl entegre edildiğini anlatsanız daha iyi olurdu çünkü şu an herkes kendi aralarında comparison yapıyor ama entegrasyon konusu pek ele alınmamış. Başlangıç seviyesindekilere öneriler kısmında ise Figma'nın ücretsiz planının yeterliliğinden bahsetmeniz güzel, çoğu kişi hâlâ Photoshop'a

İlgili Konular