ChatGPT Alternatifleri: Ücretsiz Yapay Zeka Sohbet Robotları
17
afetyuksel6649 Efsane
274 görüntülenme · 17 yorum

ChatGPT Alternatifleri: Ücretsiz Yapay Zeka Sohbet Robotları

(28 oy, 4/5)

ChatGPT'ye Alternatif Ücretsiz AI Araçları

ChatGPT popüler olsa da birçok ücretsiz alternatif bulunuyor. İşte 2026 yılında kullanabileceğiniz en iyi yapay zeka sohbet robotları.

En İyi Alternatifler

• Google Gemini - Tamamen ücretsiz, çok güçlü
  • DeepSeek - Açık kaynak, ücretsiz
  • Claude 3.5 Sonnet - Kaliteli cevaplar
  • Meta AI - WhatsApp ve Instagram entegrasyonu
  • Mistral AI - Avrupa merkezli, gizlilik odaklı

Siz hangi AI aracını kullanıyorsunuz? Deneyimlerinizi yorumlarda paylaşın.

Bu yazıda ne öğreneceksiniz?
  • ChatGPT Alternatifleri: Ücretsiz Yapay Zeka Sohbet Robotları konusunun temelleri
  • Pratik ipuçları ve dikkat edilmesi gerekenler
  • 2026 güncel öneriler

Sıkça Sorulan Sorular

Bu yöntem yeni başlayanlar için uygun mu?

Evet, temel adımları takip ederek başlanabilir; ileri seviye detaylar sonraya bırakılabilir.

En sık yapılan hata nedir?

Acele edip yedek almadan değişiklik yapmak en yaygın hatadır.

Ücretsiz alternatifler var mı?

Birçok senaryoda ücretsiz veya freemium seçenekler yeterlidir.

Pratikte en çok işe yarayan yöntem, küçük adımlarla ilerleyip sonucu ölçmektir.

Kategori: Genel Alışveriş · Güncelleme: 2026

İlgili Konular

• PHP Güvenlik Duvarı: .htaccess ile Site Koruması
  • 2026 Yılında En Hesaplı Genel Alışveriş Rehberi: Bütçe Dostu Alışverişin Sırları
  • ChatGPT Alternatifleri: Ücretsiz Yapay Zeka Sohbet Robotları Hakkında Tartışmalar ve Yorumlar

En Çok Beğenilen Yorum (2 ❤️)
    keremyavuz62 · 17.07.2026 22:14
    DeepSeek'i birkaç aydır kullanıyorum, açık kaynak olması büyük avantaj. Özellikle kod yazma konusunda ChatGPT'ye yakın performans veriyor ve tamamen ücretsiz. Meta AI'yi de WhatsApp'ta denedim ama cevap kalitesi henüz o kadar güçlü değil. Claude'u merak ediyorum, onu da yakından denemeyi düşünüyorum.
    15.07.2026 14:54 (düzenlendi)
    DeepSeek'i yaklaşık iki aydır kullanıyorum, açık kaynak olması büyük avantaj fiyat konusunda. Meta AI'yi de WhatsApp'tan denedim ama henüz Türkçe konularda Claude 3.5 Sonnet kadar başarılı bulmadım. DeepSeek'in kod yazma konusunda ChatGPT'ye yakın olduğunu söyleyebilirim, ücretsiz oluşu da cabası.
    necatiaslan5197 1 yorum
    17.07.2026 08:07 (düzenlendi)
    Ben uzun süredir DeepSeek'i kullanıyorum, açık kaynak olması büyük avantaj. Meta AI'yi de WhatsApp üzerinden denedim, özellikle grup sohbetlerinde bilgi sorgulamak için gayet pratik oluyor. Google Gemini ise araştırma yaparken gerçekten güçlü, ama Claude 3.5 Sonnet kadar doğal cevaplar verdiğini söyleyemem.
    +2 puan
    17.07.2026 12:07 (düzenlendi)

Yazıdaki kod örneklerini test ettim ve çalışıyor. Çok faydalı bir kaynak. Bunu mutlaka bookmarklamalısınız.

17.07.2026 12:42 (düzenlendi)

Harika bir kaynak. Bunu kaydettim, arkadaşlarımla da paylaşacağım. Topluluğa böyle katkılar çok değerli.

ranakalayci6039 1 yorum
    17.07.2026 14:23 (düzenlendi)
    Ben bir süredir DeepSeek kullanıyorum, açık kaynak olması büyük avantaj. Özellikle veri gizliliğine önem verenler için Mistral AI da güzel bir tercih gibi duruyor, Avrupa merkezli olması güven açısından iyi. Meta AI'ın WhatsApp entegrasyonu da günlük kullanımda gerçekten pratik olabilir, mesajlaşırken yapay zeka desteği almak güzel fikir. Sizce bu araçlar ileride ChatGPT'yi gerçekten geçebilir mi yoksa hâlâ fark çok mu büyük?
    leventkucuk5787 1 yorum
    17.07.2026 16:13 (düzenlendi)
    DeepSeek'in açık kaynak olması çok ilginç, gerçekten kendi sunucularıma kurup kullanabilir miyim yoksa sadece web üzerinden mi çalışıyor? bir de Meta AI'ın WhatsApp entegrasyonu pratikte nasıl, mesajlaşırken gerçekten faydalı mı yoksa sadece basit cevaplar mı veriyor?
    +1 puan
    mugekavak3848 1 yorum
    17.07.2026 16:47 (düzenlendi)
    Meta AI'nin WhatsApp ve Instagram entegrasyonu gerçekten ilginç geldi, bu yüzden sormak istiyorum: Günlük sohbetlerde Midjourney veya Suno gibi yaratıcı araçları kullanmıyorsunuz ama Meta AI ileWhatsApp üzerinden resim üretimi yapılabiliyor mu? DeepSeek'in açık kaynak olması güzel ama gizlilik konusunda ne düşünüyorsunuz, verilerimiz nereye gidiyor?
    sedatas7407 2 yorum
    17.07.2026 16:55 (düzenlendi)
    DeepSeek'i bir süredir kod yazarken kullanıyorum, özellikle açık kaynak olması büyük avantaj. Claude 3.5 Sonnet'i de metin düzenleme işlerinde denedim, gerçekten kaliteli cevaplar veriyor ama Google Gemini'nin ücretsiz oluşu onu günlük kullanım için çok cazip kılıyor. Meta AI'ın WhatsApp entegrasyonu fikri çok mantıklı, telefonda ayrı bir uygulamaya geçmeden sohbet edebilmek gerçekten pratik olur.
    +1 puan
    17.07.2026 18:54 (düzenlendi)

Yıllardır bu işin içindeyim ama yazınızda yeni öğrendiğim şeyler oldu. Hiçbir zaman öğrenmenin sonu gelmiyor. Faydalı içerik.

eminesevinc9363 1 yorum
    17.07.2026 17:16 (düzenlendi)
    Meta AI'nin WhatsApp ve Instagram entegrasyonu gerçekten ilginç olmuş, ama DeepSeek'in açık kaynak olması benim için daha cazip. Sizce DeepSeek ve Claude 3.5 Sonnet karşılaştırıldığında hangisi kod yazma konusunda daha başarılı?
    elifŞahin2806 1 yorum
    17.07.2026 17:47 (düzenlendi)
    2026 yılı denmiş ama DeepSeek'in zaten 2024'ten beri ciddi bir rakip olduğunu biliyoruz, bu bilgiyi yeni gibi sunmak garip. Ayrıca listede sadece 5 araç var, Perplexity veya Copilot gibi çok yaygın kullanılan alternatifler neden yok? "Tamamen ücretsiz" denilen Google Gemini'nin en güçlü modellerinin aslında ücretli olduğunu da belirtseydiniz keşke, yanıltıcı olmuş.
    +2 puan
    rustemkucuk7371 1 yorum
    17.07.2026 18:50 (düzenlendi)

Bu konuda ben de deneyimlerimi paylaşmak isterim. Geçen yıl bir projede bu yöntemi uygulamıştık ve performansta gözle görülür bir iyileşme oldu.

17.07.2026 19:00 (düzenlendi)

Katılıyorum, bu yöntem gerçekten etkili. Ben de yıllardır aynı şekilde çalışıyorum ve hiçbir sorun yaşamadım.

17.07.2026 20:20 (düzenlendi)

Güzel bir makale. PHP 8. x ile gelen yeni özellikleri de ekleyebilirseniz daha kapsamlı olur. Yine de elinize sağlık.

rustemisik1064 1 yorum
    17.07.2026 20:47 (düzenlendi)
    DeepSeek'i bir süredir kullanıyorum, açık kaynak olması büyük avantaj kod yazarken oldukça başarılı. Yazıda bahsedilen Meta AI'ın WhatsApp entegrasyonu da çok mantıklı bir hamle aslında, günlük sohbetlerde yapay zekaya direkt mesajlaşma uygulamasından erişebilmek pratiklik açısından çok işe yarıyor. Bir de gizlilik konusunda hassas olanlar için Mistral AI'ı öneririm, Avrupa merkezli oluşu Avrupa düzenlemelerine uyum sağlıyor. Benim merak ettiğim ise Google Gemini'ın 2026 itibarıyla ne kadar gelişeceği, çünkü ücretsiz sunulması ciddi bir rekabet avantajı yaratıyor.
    +1 puan
    keremyavuz62 1 yorum
    17.07.2026 22:14 (düzenlendi)
    DeepSeek'i birkaç aydır kullanıyorum, açık kaynak olması büyük avantaj. Özellikle kod yazma konusunda ChatGPT'ye yakın performans veriyor ve tamamen ücretsiz. Meta AI'yi de WhatsApp'ta denedim ama cevap kalitesi henüz o kadar güçlü değil. Claude'u merak ediyorum, onu da yakından denemeyi düşünüyorum.
    +2 puan
    ardademir5579 1 yorum
    17.07.2026 22:32 (düzenlendi)

Eline sağlık. Bu konuda birkaç farklı kaynak daha önerebilir misiniz? Konuyu daha da derinlemesine öğrenmek istiyorum.

İlgili Konular