23
sercanÖztuna6349 Efsane
21 görüntülenme · 23 yorum

DeepSeek AI Nedir? Nasıl Kullanılır? Özellikleri 2026

(50 oy, 4.1/5)

DeepSeek Yapay Zeka Modeli

DeepSeek, Çin merkezli yapay zeka şirketi tarafından geliştirilen açık kaynak bir AI modelidir. ChatGPT'ye güçlü bir alternatif olarak öne çıkıyor.

DeepSeek Özellikleri

• Tamamen ücretsiz kullanım
  • Açık kaynak kodlu
  • 1M token bağlam penceresi
  • Çoklu dil desteği (Türkçe dahil)
  • Dosya yükleme ve analiz desteği

Nasıl Kullanılır?

chat.deepseek.com adresine gidip ücretsiz hesap oluşturarak hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Herhangi bir kredi kartı gerektirmiyor.

DeepSeek kullandınız mı? Deneyimlerinizi yorumlarda paylaşın.

DeepSeek AI Nedir? Nasıl Kullanılır? Özellikleri 2026 Hakkında Tartışmalar ve Yorumlar

En Çok Beğenilen Yorum (5 ❤️)
aysunsevinc3003 · 16.07.2026 01:33

Teşekkürler hocam, elinize sağlık. Bu bilgileri kendi projemde uygulayacağım. Takip ediyorum, yeni yazılarınızı bekliyorum.

erendemir5459 1 yorum
14.07.2026 19:58 (düzenlendi)
DeepSeek'in 1M token bağlam penceresi gerçekten ciddi bir avantaj, ChatGPT'nin ücretsiz versiyonunda böyle bir şey kesinlikle yok. Ayrıca kredi kartı bile istemeden kullanıma açılması ve açık kaynak kodlu olması, especially topluluk tarafında büyük ilgi uyandırır. Türkçe desteği de varsa denemekten zarar gelmez aslında.
+1 puan
minebas1504 1 yorum
15.07.2026 06:06 (düzenlendi)

Bilgilendirici yazı için teşekkürler. Ben de bu konuda bir şeyler eklemek istiyorum. Özellikle hata yönetimi konusunda dikkatli olmak gerekiyor.

+1 puan
15.07.2026 09:59 (düzenlendi)

Uzun süredir bu konu hakkında araştırma yapıyordum. Yazınız sayesinde kafamdaki birçok soruya cevap buldum. Teşekkürler.

+1 puan
zehrayavuz1601 1 yorum
15.07.2026 16:50 (düzenlendi)
1M token bağlam penceresi gerçekten dikkat çekici, uzun belgeleri veya kapsamlı metinleri tek seferde analiz ettirmek için ideal görünüyor. Özellikle ücretsiz olması ve kredi kartı bile istememesi, ChatGPT Plus'a bütçe ayıramayanlar için çok iyi bir fırsat. Ben şahsen çoklu dil desteği ve dosya yükleme özelliklerini birlikte kullanarak uzun PDF'leri özetletmeyi deneyeceğim, bu kombinasyon üretkenlik açısından çok işimize yarayabilir.
+1 puan
tulaydemir3860 1 yorum
15.07.2026 17:18 (düzenlendi)
1M token bağlam penceresi gerçekten etkileyici, bu kadar geniş bir bağlam penceresi sunan ücretsiz bir model olduğunu bilmiyordum. Peki bu kadar büyük bir context window ile çalışırken response süreleri nasıl, herhangi bir yavaşlama oluyor mu deneyen arkadaşlar?
+1 puan
eraytuncer3631 1 yorum
15.07.2026 17:31 (düzenlendi)
Özellikle 1M token bağlam penceresi detayını görmek çok faydalı oldu, bu kadar geniş bir bağlam kapasitesi sunan ücretsiz bir alternatif olduğunu bilmiyordum. ChatGPT'ye göre ciddi bir rakip gibi görünüyor, hele bir de tamamen ücretsiz ve açık kaynak kodlu olması büyük avantaj. Kayıt için kredi kartı bile istememesi de harika, hemen denemek istiyorum!
+1 puan
buraksari2070 1 yorum
15.07.2026 19:22 (düzenlendi)
1M token bağlam penceresi var deniyor ama pratikte bu kadar uzun bağlamlarda tutarlılık sorunları yaşanabiliyor, bunu da birilerinin söylemesi lazım. Ayrıca "tamamen ücretsiz" deniyor ama bu tür ücretsiz modellerin veri gizliliği konusunda ne kadar şeffaf oldukları ayrı bir tartışma konusu. Hele hele Çin merkezli bir şirket olduğuna göre, kullanıcı verilerinin nereye gittiği konusunda ciddi soru işaretleri var. Açık kaynak olmasının da her zaman güvenilirlik anlamına gelmediğini unutmamak lazım.
ranabatur479 1 yorum
15.07.2026 20:46 (düzenlendi)

Bu konuda ben de deneyimlerimi paylaşmak isterim. Geçen yıl bir projede bu yöntemi uygulamıştık ve performansta gözle görülür bir iyileşme oldu.

+2 puan
15.07.2026 22:59 (düzenlendi)
1M token bağlam penceresi iddiası çok büyük vaat ama pratikte bunun ne kadar stabil çalıştığını test eden bir karşılaştırma yok yazıda. Ayrıca "ChatGPT'ye güçlü alternatif" dendiği hâlde performs karşılaştırması bile yok, sadece özellik listesi sıralanmış. Ücretsiz olması güzel de açık kaynak olmasının getirdiği veri gizliliği risklerinden hiç bahsedilmemiş, kullanıcıları tam bilgilendirmeden özendirmek gibi duruyor.
+4 puan
aysunsevinc3003 1 yorum
16.07.2026 01:33 (düzenlendi)

Teşekkürler hocam, elinize sağlık. Bu bilgileri kendi projemde uygulayacağım. Takip ediyorum, yeni yazılarınızı bekliyorum.

+5 puan
sevgiacar9954 1 yorum
16.07.2026 02:55 (düzenlendi)
1M token bağlam penceresi gerçekten dikkat çekici bir özellik, hele ChatGPT'ye ücretsiz alternatif arayanlar için büyük avantaj. Kredi kartı bile istemeden kullanılabiliyor olması deneme sürümüne göre çok daha samimi bir yaklaşım, hemen bir hesap oluşturup Türkçe destek konusunda ne kadar başarılı olduğunu test edeceğim. Açık kaynak kodlu olması da topluluğun katkılarıyla hızla gelişeceği anlamına geliyor, takip listesine aldım!
+1 puan
tugbabektas7009 1 yorum
16.07.2026 03:26 (düzenlendi)
Başlıkta "Özellikleri 2026" yazıyor ama içerikte 2026 ile ilgili neredeyse hiçbir somut bilgi yok, bu çok havada kalmış. 1M token bağlam penceresi iddiası var ama bunun pratikte nasıl işlediğine, hangi modellerde aktif olduğuna dair tek kelime açıklama yok. Ayrıca "ChatGPT'ye güçlü alternatif" deniyor ama bunu destekleyen karşılaştırma verisi, benchmark sonucu veya kullanıcı deneyimi paylaşılmamış, sadece bir iddia olarak kalmış. Ücretsiz olduğu söyleniyor ama API kullanımının gerçekten tamamen bedava olup olmadığı belirtilmemiş, bu da eksik bir bilgilendirme olmuş. as
oguzÖzturk8806 1 yorum
16.07.2026 05:02 (düzenlendi)
DeepSeek'in en büyük avantajı kesinlikle ücretsiz ve açık kaynak olması. ChatGPT'de premium özellikler için aylık abonelik gerekirken, burada 1M token bağlam penceresi gibi devasa bir kapasiteyi tamamen bedavaya kullanabiliyoruz ki bu gerçekten ciddi bir fark. Özellikle dosya yükleme ve analiz desteği sunması, sadece sohbetten ibaret olmadığını gösteriyor. Türkçe desteği de olması ülkemiz kullanıcıları için büyük avantaj, bazı modeller hâlâ düzgün Türkçe üretemiyor. Tek merak ettiğim nokta, ücretsiz olmasının arkasında veri toplama politikasının ne kadar şeffaf olduğu açıkçası.
mervebilgin4337 1 yorum
16.07.2026 06:47 (düzenlendi)
DeepSeek'in 1M token bağlam penceresi ve dosya analiz desteği, onu particularly uzun metinler ve dokümanlarla çalışmak için çok kullanışlı kılıyor. ChatGPT'ye göre ücretsiz ve açık kaynak kodlu olması, bütçe dostu bir alternatif arayanlar için büyük avantaj. Türkçeyi de desteklemesi, local dilimizdeki kullanıcılar için engel teşkil etmiyor.
+2 puan
16.07.2026 10:54 (düzenlendi)

Güzel bir yazı. Ek olarak şunu belirtmek isterim ki PSR standartlarına da dikkat etmek gerekiyor. Özellikle PSR-12 kodlama standardı çok önemli.

16.07.2026 11:39 (düzenlendi)
DeepSeek'in 1 milyon token'lık bağlam penceresi gerçekten etkileyici, geçen hafta uzun bir teknik dokümanı tek seferde yükleıp analiz ettim ve bağlamı hiç kaybetmedi. Özellikle Türkçe sorulara verdiği doğal ve akıcı cevaplar, açık kaynak ve ücretsiz olmasıyla birlik
minekorkmaz8718 1 yorum
16.07.2026 14:22 (düzenlendi)
1M token bağlam penceresi gerçekten oyun değiştirici bir özellik, uzun belgeleri veya kod dosyalarını tek seferde analiz ettirmek için birebir. Bir de ücretsiz ve açık kaynak olması ChatGPT'ye alternatif arayanlar için ciddi bir avantaj, en azından temel ihtiyaçlar için denemeye değer. Sadece Türkiye'deki erişim hızı ve sunucu yoğunluğu konusunda biraz daha test etmek lazım, yoğun saatlerde performans düşüklüğü olabilir mi merak ediyorum açıkçası.
+1 puan
fatihtoprak4491 1 yorum
16.07.2026 15:52 (düzenlendi)
DeepSeek'in 1M token bağlam penceresi gerçekten iddialı bir özellik, ChatGPT'nin bile bu kadar geniş bir bağlam desteği sunduğunu pek görmemiştim. Peki bu kadar büyük bağlam penceresi sunmasına rağmen ücretsiz kalabilmesinin arkasındaki iş modeli ne tam olarak? Yani şirket nereden para kazanıyor, ileride ücretsiz kullanımı kısıtlayabilirler mi?
+1 puan
16.07.2026 17:16 (düzenlendi)
DeepSeek'in 1M token bağlam penceresi gerçekten dikkat çekici, bu rakam bile tek başına büyük bir avantaj. Hele bir de tamamen ücretsiz ve kredi kartı istemeden kullanılabiliyor olması harika. Çin merkezli bir şirketin bu kadar iddialı bir alternatif sunması ve üstüne açık kaynak kodlu olması, yapay zeka tarafında rekabeti ciddi anlamda kızıştıracağa benziyor. Paylaşım için teşekkürler, hemen bir hesap oluşturup denemeyi planlıyorum.
hulyakale3333 1 yorum
16.07.2026 17:37 (düzenlendi)
DeepSeek'in "1M token bağlam penceresi" iddiası biraz şişirilmiş durumda, pratikte bu kadar uzun bağlamda tutarlı performans verdiğini göremedik ortada. Ayrıca "tamamen ücretsiz" denmiş ama zaten Çin merkezli bir şirketin bedavaya hizmet vermesinin arkasındaki veri toplama politikasına hiç değinilmemiş, bu çok eksik kalmış. Bir de başlıkta "2026" yazıyor ama 2026'teyiz henüz, neyin 2026 özelliklerini
+1 puan
1 2

İlgili Konular