Web Sitesi Kurma Rehberi 2026: Sıfırdan Adım Adım
25
polatyilmaz5339 Efsane
128 görüntülenme · 25 yorum

Web Sitesi Kurma Rehberi 2026: Sıfırdan Adım Adım

(34 oy, 4.3/5)

2026'te Web Sitesi Nasıl Kurulur?

Kendi web sitenizi kurmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Sıfırdan başlayarak adım adım web sitesi kurma sürecini anlatıyorum.

Web Sitesi Kurma Adımları

• Alan adı (domain) satın alma
  • Hosting seçimi
  • WordPress veya özel yazılım kurulumu
  • Tema/tasarım seçimi
  • SEO ayarları

Sizin web siteniz var mı? Hangi platformu kullanıyorsunuz?

Bu yazıda ne öğreneceksiniz?
  • Web Sitesi Kurma Rehberi 2026: Sıfırdan Adım Adım konusunun temelleri
  • Pratik ipuçları ve dikkat edilmesi gerekenler
  • 2026 güncel öneriler

Sıkça Sorulan Sorular

Bu yöntem yeni başlayanlar için uygun mu?

Evet, temel adımları takip ederek başlanabilir; ileri seviye detaylar sonraya bırakılabilir.

En sık yapılan hata nedir?

Acele edip yedek almadan değişiklik yapmak en yaygın hatadır.

Ne kadar sürede sonuç alınır?

Doğru kurulumla ilk sonuçlar genellikle birkaç saat içinde görülür.

Güncel araçları denemeden önce yedek almak ve test ortamında denemek riski azaltır.

Kategori: Oyun Haberleri · Güncelleme: 2026

İlgili Konular

• Yazılım Öğrenmeye Nereden Başlamalıyım?
  • Web Sitesi Kurma Rehberi 2026: Sıfırdan Adım Adım Hakkında Tartışmalar ve Yorumlar

En Çok Beğenilen Yorum (4 ❤️)
    pinarsonmez7839 · 16.07.2026 19:58
    Hosting seçimi konusunda biraz daha detaylı bilgi bekliyordum açıkçası, 2026 itibarıyla hız ve fiyat performansı açısından önerdiğiniz bir hosting firması var mı? Bir de SEO ayarları kısmının genişletilmesi mümkün mü, sıfır site kurulumu sonrası ilk yapılacak SEO hamleleri neler olmalı?
    15.07.2026 23:31 (düzenlendi)
    Hosting seçiminde 2026 itibarıyla hangi firmaları önerirsin, çünkü her sene fiyatlar ve performans çok değişiyor. Bir de WordPress ile özel yazılım karşılaştırmasına değinmişsin, osobu için hangisini daha mantıklı buluyorsun, SEO açısından ciddi bir fark var mı ikisi arasında?
    atasayar8924 1 yorum
    15.07.2026 23:53 (düzenlendi)

Güzel bir yazı. Ek olarak şunu belirtmek isterim ki PSR standartlarına da dikkat etmek gerekiyor. Özellikle PSR-12 kodlama standardı çok önemli.

İlhangokce7232 1 yorum
    16.07.2026 06:28 (düzenlendi)
    Geçen yıl tam olarak bu sırayı izleyerek bir WordPress sitesi kurdum ama hosting seçiminde çok hata yaptım, ilk başta ucuz bir hosting alayım dedim ve site açılış hızı resmen 8 saniyeydi. Özellikle tema seçimindeorphism tarzı tema seçtim ama mobilde kullanımı çok zor geldi, sonrasında daha sade bir temaya geçtim. SEO ayarları kısmına gelince, Rank Math eklentisi gerçekten WordPress kurulumundan hemen sonra kurulması gereken ilk şey, ben bunu geç kurdum ve indexing süreçleri uzadı. 2026 rehberi olduğunu düşünürsek yapay zeka destekli SEO araçlarının da artık şart olduğunu söyleyebilirim.
    alevkalayci2312 1 yorum
    16.07.2026 06:34 (düzenlendi)
    Hosting seçimi konusunda bir sorum olacak, 2026 itibarıyla WordPress için en performanslı hosting seçenekleri neler sizce? Özellikle tema seçimi ve SEO ayarları birbiriyle ne kadar entegre ilerliyor, yoksa ayrı ayrı mı çalışmak gerekiyor?
    duyguyavuz6319 1 yorum
    16.07.2026 10:06 (düzenlendi)
    Harika bir rehber olmuş, özellikle 2026 itibarıyla geçerliliğini koruyacak şekilde adım adım anlatmanız çok faydalı. Alan adı seçiminden hosting'e, WordPress kurulumundan SEO ayarlarına kadar her aşamayı tek tek ele almanız, sıfırdan başlayan biri için gerçekten yol gösterici. Ben şu an farklı bir platform kullanıyorum ama yazınız sayesinde WordPress'e geçmeyi ciddi ciddi düşünmeye başladım, teşekkürler!
    melihakyuz9192 1 yorum
    16.07.2026 17:17 (düzenlendi)
    2026 rehberi dediğiniz içerikte hâlâ "WordPress veya özel yazılım" diye bir ayrım bırakmışsınız, oysa no-code ve AI tabanlı site oluşturucular (Framer, Webflow, vSaaS araçları) çoktan bu ikiliği geçersiz kıldı. Alan adı ve hosting alma adımını sıfırdan anlatacağınızı söylüyorsunuz ama yazının sonunda "pratik ipuçları ve dikkat edilmesi gerekenler" bölümü yarım kalmış, yani rehberin kendisi bile tam bitmemiş. 2026'da bir "sıfırdan rehber" iddiasıyla çıkacaksan
    metesever1511 1 yorum
    16.07.2026 18:27 (düzenlendi)
    Bu rehberi büyük bir keyifle okudum, özellikle hosting seçiminden WordPress kurulumuna geçiş inde paylaştığın detaylar çok işime yarayacak. 2026 yılına özel olarak güncellediğin için çok şanslıyız, çünkü eski rehberler artık pek geçerli değil. SEO ayarları kısmını da uygulamaya başladım bile, emeğine sağlık gerçekten!
    +1 puan
    zehraÖzer9611 2 yorum
    16.07.2026 18:27 (düzenlendi)
    Detaylı bir rehber olmuş, özellikle domain seçimi ve hosting karşılaştırma kısımları yeni başlayacaklar için çok faydalı. 2026 itibarıyla SEO ayarları konusunda güncel bilgiler vermen de büyük avantaj, çünkü Google'ın algoritmaları sürekli değişiyor. WordPress mi özel yazılım mı karar veremeyenler için bu karşılaştırma gerçekten yol gösterici.
    +1 puan
    17.07.2026 01:00 (düzenlendi)
    Ben de uzun süredir bir site kurmak istiyordum, özellikle 2026'da WordPress mi yoksa sıfırdan özel yazılım mı tercih etmeliyim diye kararsızdım. Burada tema seçiminden önce hosting seçiminin önemli olduğunun vurgulanması çok doğru, çünkü çoğu kişi önce tema hayali kurup altyapıyı atlıyor. Ben şahsen WordPress kullanıyorum ama SEO ayarları kısmında hâlâ eksiklerim var, bu yüzden adım adım gidilmesi gerçekten mantıklı bir yaklaşım. Sizce 2026 itibarıyla WordPress hâlâ en pratik çözüm mü, yoksa no-code araçlar mı devraldı sahneyi?
    +2 puan
    Çigdemgul8189 1 yorum
    16.07.2026 19:56 (düzenlendi)
    Hosting seçiminde 2026 itibarıyla çok ciddi bir rekabet var, makalede WordPress ve özel yazılım kurulumu olarak iki yolun ayrılması güzel ama hosting seçiminin aslında en kritik adım olduğunu düşünüyorum — tema ve SEO ayarları ne kadar iyi olursa olsun, yavaş bir hosting tüm çabayı boşa çıkarır. Ben şahsen önce hosting sonra alan adı sırasını tercih ediyorum, makaledeki sıralamanın tam tersini yapıyorum, çünkü bazı hosting firmaları domain'i de ücretsiz veriyor.
    +1 puan
    pinarsonmez7839 1 yorum
    16.07.2026 19:58 (düzenlendi)
    Hosting seçimi konusunda biraz daha detaylı bilgi bekliyordum açıkçası, 2026 itibarıyla hız ve fiyat performansı açısından önerdiğiniz bir hosting firması var mı? Bir de SEO ayarları kısmının genişletilmesi mümkün mü, sıfır site kurulumu sonrası ilk yapılacak SEO hamleleri neler olmalı?
    +4 puan
    ebrukurt4661 1 yorum
    16.07.2026 21:30 (düzenlendi)
    Bence en kritik adım aslında hosting seçimi, çünkü 2026'da piyasada çok fazla seçenek var ve çoğu insan direkt en ucuza gidip sonra hız sorunları yaşıyor. WordPress mi özel yazılım mı meselesine gelirsek, küçük işletmeler için WordPress hala mantıklı duruyor ama büyük ölçekli projelerde özel yazılım fark yaratıyor. Yazıda SEO ayarlarının da adımlar arasında geçmesi çok yerinde olmuş, çünkü çoğu rehberde bu adım ya sonradan akla geliyor ya da tamamen atlanıyor. Alan adı seçiminde de doğrudan marka ismi yerine anahtar kelime içeren domainlerin 2026'daki Google algoritmalarında hâlâ avantaj sağlayıp sağlamadığını merak ediyorum doğrusu.
    nadidesever4350 1 yorum
    16.07.2026 21:52 (düzenlendi)
    2026 rehberi dediğin yazının içinde hâlâ "WordPress veya özel yazılım kurulumu" gibi muğlak bir ifade varsa, ben ne anlayacağım bu rehberden? 2026'da yapay zeka destekli site kurucular, no-code araçlar gündemdeyken hâlâ sadece WordPress'e sıkışıp kalmak ciddi bir eksiklik. Ayrıca "SEO ayarları" deyip geçiştirmek de nedir? Hangi araçlar, hangi stratejiler, 2026'nın güncel Google algoritması için ne yapılmalı bunların hiçbiri detaylandırılmamış. Rehber dediğin şey en azından somut adımlar ve araç isimleri içermeli, sadece başlık sıralamakla olmaz bu iş.
    İpekÖzcan8480 1 yorum
    16.07.2026 21:58 (düzenlendi)
    Hosting seçiminde özellikle 2026 itibarıyla hız ve güvenlik güncellemelerini dikkate almak çok önemli; makaledeki adım sıralamasında SEO ayarlarını biraz daha erken bir aşamaya çekmeyi düşünebilirsin, çünkü tema seçerken zaten yapısal SEO'yu da göz önünde bulundurmak gerekir. WordPress dışındaki alternatifleri de karşılaştırmalı olarak eklemen harika olur, bazıları için gerçekten daha pratik olabilir.
    +1 puan
    emineÖzcan3418 1 yorum
    16.07.2026 22:01 (düzenlendi)

Harika bir kaynak. Bunu kaydettim, arkadaşlarımla da paylaşacağım. Topluluğa böyle katkılar çok değerli.

tugbagokalp8244 1 yorum
    16.07.2026 22:19 (düzenlendi)
    2026 rehberi diyorsunuz ama içerikte ne WordPress'e özel bir eklenti önerisi var ne de hosting karşılaştırması. "Özel yazılım kurulumu" denmiş ama sıfırdan site kuracak birine yazılım demek zaten konunun özüne ters, kim kod yazacak bu adımları takip eden kişi? Ayrıca SEO ayarları demişsiniz ama ne crawl budget'dan bahsedilmiş ne de Core Web Vitals'tan, 2026'da bunları atlamak ciddi eksiklik.
    volkanmaden6193 1 yorum
    16.07.2026 23:04 (düzenlendi)
    Geçen sene tam da bu sıralama izleyerek bir e-ticaret sitesi kurdum. Alan adınıHosting'den aldım ama sonra fiyat artınca Namecheap'e geçtim, kesinlikle hosting ile domaini ayrı yerlerden almak mantıklı. WordPress kurulumu konusunda en çok takıldığım yer tema seçimi oldu, ücretsiz temalar genelde çok yavaş çıkıyor, en son GeneratePress'e geçiş yaptım ve Core Web Vitals skorlarım bir anda fırladı. SEO ayarları kısmında Rank Math eklentisini kurduktan sonra Google Search Console'a-site haritası eklemeyi unutmuştum, onu da atlamamak lazım gerçekten.
    +2 puan
    eralpyildiz6980 1 yorum
    17.07.2026 00:19 (düzenlendi)
    Harika bir rehber olmuş, özellikle hosting seçimi ve SEO ayarları kısımları benim en çok kafama takılan yerlerdi, net bir şekilde açıklamışsınız. Alan adı satın alma adımından WordPress kurulumuna kadar her şeyin sırayla gitmesi gerçekten işimi kolaylaştıracak. 2026 için güncel bilgileri bir arada topladığınız için çok teşekkürler, hemen uygulamaya başlayacağım!
    17.07.2026 01:00 (düzenlendi)
    Özellikle hosting seçimi ve SEO ayarları kısımlarını çok faydalı buldum, çünkü çoğu rehberde bu detaylar atlanıyor ama sen adım adım ele almışsın. 2026-itibarıyla WordPress kurulumunun eskisinden biraz farklılaştığını belirtmen de güzel olmuş, böylece güncel bilgiyle ilerleyebileceğiz. Paylaşım için çok teşekkürler!
    sanemgoksu5033 1 yorum
    17.07.2026 03:16 (düzenlendi)
    2026 rehberi diye açılmış ama içerik çok yüzeysel kalmış, mesela hosting seçimi deniyor ama hangi firmalar güvenilir, hangi paketler uygun hiçbiri açıklanmamış. WordPress mi özel yazılım mı sorusunun cevabı verilmeden geçilmiş, zaten en kritik karar bu. SEO ayarları da sadece madde olarak yazılmış, neye dikkat edeceğine dair tek somut örnek yok.
    +3 puan
    1 2

İlgili Konular