2026'da Bütçe Dostu Oyun Bilgisayarı Nasıl Toplanır? Adım Adım Rehber
39
korayakar5400 Efsane
137 görüntülenme · 39 yorum

2026'da Bütçe Dostu Oyun Bilgisayarı Nasıl Toplanır? Adım Adım Rehber

(35 oy, 4.2/5)

Bu Yazıda Ne Öğreneceksiniz?

• 2026 yılında bütçe dostu bir oyun bilgisayarı toplamanın tüm adımları
  • İşlemci ve ekran kartı seçiminde dikkat edilmesi gereken kriterler
  • Fiyat-performans oranı en yüksek bileşenlerin karşılaştırması
  • RAM, depolama, anakart ve güç kaynağı seçim rehberi
  • Adım adım donanım montajı ve yazılım kurulumu
  • Bütçenize uygun optimizasyon ipuçları

Giriş: Oyun Bilgisayarı Toplamanın Temelleri

2026 yılında PC oyun dünyası hızla gelişmeye devam ediyor. Yeni nesil oyunlar daha yüksek sistem gereksinimleri talep ederken, oyuncuların en çok merak ettiği konulardan biri de "En uygun fiyatla nasıl güçlü bir oyun bilgisayarı toplarım? " sorusu oluyor. Hazır sistemler genellikle yüksek kar marjları içerdiği için, bileşenleri tek tek seçip kendi bilgisayarınızı toplamak hem daha hesaplı hem de ihtiyaçlarınıza tam uyumlu bir çözüm sunuyor. Bu kapsamlı rehberde, 2026 yılı itibarıyla piyasada bulunan en güncel bileşenleri inceleyecek, farklı bütçe aralıklarına uygun öneriler sunacak ve sıfırdan bir oyun bilgisayarı toplamanın tüm inceliklerini adım adım anlatacağız. İster yeni başlayan bir oyuncu olun ister mevcut sisteminizi yükseltmek isteyin, bu rehber size yol gösterecektir.

Bütçe Belirleme ve Önceliklendirme

Oyun bilgisayarı toplamanın ilk ve en önemli adımı, net bir bütçe belirlemektir. Bütçenizi belirlerken sadece ana bileşenleri değil, monitör, klavye, fare ve kulaklık gibi ekipmanları da hesaba katmanız gerekir.

Bütçe Aralıklarına Göre Sınıflandırma

• Giriş Seviyesi (25.000 - 35.000 TL): 1080p çözünürlükte orta-yüksek ayarlarda oyun oynayabilecek bir sistem. Eski nesil AAA oyunları ve rekabetçi oyunları rahatlıkla çalıştırır.
  • Orta Seviye (35.000 - 55.000 TL): 1080p ve 1440p çözünürlüklerde yüksek ayarlarda performans sağlayan bir yapılandırma. Güncel AAA oyunlarını akıcı bir şekilde oynayabilirsiniz.
  • Üst Seviye (55.000 - 80.000 TL): 1440p ve 4K çözünürlüklerde ultra ayarlarda oyun deneyimi sunan güçlü bir sistem. Yıllar boyunca güncelleme ihtiyacı duymazsınız.
  • En Üst Seviye (80.000 TL ve üzeri: 4K ve üzeri çözünürlüklerde, ışın izleme özellikli en güçlü bileşenlerle donatılmış premium sistemler.

Bütçe Dağılımı Nasıl Yapılmalı?

Deneyimli oyuncuların önerdiği genel bütçe dağılımı şu şekildedir:
  1. Ekran Kartı: Toplam bütçenin yüzde 35-40'ı
  2. İşlemci: Toplam bütçenin yüzde 15-20'si
  3. Anakart: Toplam bütçenin yüzde 10-12'si
  4. RAM: Toplam bütçenin yüzde 8-10'u
  5. Depolama: Toplam bütçenin yüzde 8-10'u
  6. Güç Kaynağı: Toplam bütçenin yüzde 5-7'si
  7. Kasa: Toplam bütçenin yüzde 5-8'i
Bu oranlar, oyun performansında en büyük etkiye sahip bileşenlere daha fazla bütçe ayırmanızı sağlar.

İşlemci Seçimi: AMD mi Intel mi?

2026 yılında AMD ve Intel arasındaki rekabet her zamankinden daha kızışmış durumda. Her iki markanın da güçlü ve zayıf yönleri bulunuyor.

AMD İşlemci Önerileri

AMD'nin Ryzen serisi işlemcileri, çoklu çekirdek performansı ve fiyat-performans oranı ile öne çıkıyor:
  • Ryzen 5 7600: Giriş-orta seviye için mükemmel seçim. 6 çekirdek ve 12 iş parçacığı ile oyunları rahatça çalıştırır. Fiyat-performans oranı oldukça yüksektir.
  • Ryzen 7 7700X: Orta-üst seviye için ideal. 8 çekirdek ve 16 iş parçacığı ile hem oyun hem de içerik üretiminde güçlü performans sunar.
  • Ryzen 7 9800X3D: 3D V-Cache teknolojisi ile oyunlarda eşsiz performans. Bütçeniz uygunsa alınabilecek en iyi oyun işlemcisi.

Intel İşlemci Önerileri

Intel'in son nesil işlemcileri tek çekirdek performansı ve uygun fiyatlarıyla dikkat çekiyor:
  • Core i5-14400F: Giriş seviyesinin en popüler tercihlerinden biri. 10 çekirdek yapısı ile günlük kullanım ve oyun için yeterli performansı sunar.
  • Core i5-14600KF: Orta seviyede güçlü bir alternatif. Yüksek saat hızları sayesinde oyunlarda başarılı sonuçlar verir.
  • Core i7-14700KF: Üst seviye performans arayanlar için 20 çekirdekli güçlü bir seçenek.

Hangi İşlemciyi Seçmeli?

Karar verirken şu kriterleri göz önünde bulundurun:
  • Yalnızca oyun oynayacaksanız, AMD Ryzen 5 7600 veya Intel Core i5-14400F yeterli olacaktır
  • Oyun yanında video düzenleme veya 3D modelleme yapacaksanız, Ryzen 7 serisini tercih edin
  • li>Bütçeniz çok yüksekse ve oyun performansında taviz istemiyorsanız, Ryzen 7 9800X3D en iyi seçim olacaktır

Ekran Kartı Rehberi: Performans ve Fiyat Dengesi

Oyun bilgisayarının kalbi olan ekran kartı, ve görsel kalite doğrudan etkiler. 2026 yılında hem NVIDIA hem AMD'nin sunduğu çeşitli seçenekler bulunuyor.

NVIDIA Ekran Kartları

• GeForce RTX 4060: 1080p oyun için ideal giriş seviyesi kart. Düşük güç tüketimi ve sessiz çalışması ile dikkat çeker. ortalama 15.000-18.000 TL fiyat aralığında bulunabilir.
  • GeForce RTX 4060 Ti: 1080p ve 1440p geçiş için uygun. RTX 4060'a göre yüzde 20-25 daha yüksek performans sunar.
  • GeForce RTX 4070 Super: 1440p oyunların kralı. Güçlü performansı ve makul fiyatı ile en çok tercih edilen kartlardan biri.
  • GeForce RTX 4070 Ti Super: Üst seviye 1440p ve giriş seviyesi 4K oyun için birebir. 16 GB VRAM kapasitesi ile geleceğe yatırım yapar.

AMD Ekran Kartları

li>Radeon RX 7600: NVIDIA RTX 4060'a rakip, bütçe dostu bir seçenek. 1080p performansında çok başarılı.
  • Radeon RX 7700 XT: 1440p segmentinde güçlü bir rakip. 12 GB VRAM ile yüksek detay seviyelerini destekler.
  • Radeon RX 7800 XT: 16 GB VRAM ile 1440p'de ultra ayarlarda oyun oynamak isteyenler için mükemmel seçim.

Ekran Kartı Seçiminde Dikkat Edilecekler

li>Monitör çözünürlüğünüzü bilin: 1080p, 1440p veya 4K için farklı kartlar gerekir li>Ray Tracing desteği almak istiyorsanız NVIDIA tercih edin li>VRAM miktarı gelecekteki oyunlar için önemlidir, minimum 8 GB tercih edin
  1. Güç kaynağı ihtiyacı kart seçimiyle doğrudan ilişkilidir

RAM ve Depolama Seçenekleri

Doğru bellek ve depolama seçimi, sisteminizin genel performansını önemli ölçüde etkiler.

RAM Seçimi

2026 yılında DDR5 bellekler yaygınlaşmış olsa da, DDR4 hala bütçe dostu sistemler için geçerli bir seçenek.
  • Minimum 16 GB RAM: Günümüz oyunları için kesinlikle gerekli. Çift kanallı (2x8GB) yapılandırmada tercih edin.
  • Önerilen 32 GB RAM: Geleceğe yatırım ve çoklu görev performansı için ideal. Fiyatlar son yıllarda ciddi şekilde düştü.
  • DDR5 mi DDR4 mü? Anakart seçiminize bağlıdır. Yeni nesil sistemler DDR5'i destekler, daha eski ama uygun fiyatlı sistemler DDR4 ile devam edebilir.

Depolama Çözümleri

• NVMe SSD (500 GB - 1 TB): İşletim sistemi ve ana oyunlarınız için olmazsa olmaz. M.2 form faktöründe anakartınıza doğrudan bağlanır.
  • SATA SSD (1 TB - 2 TB): Ek depolama alanı için uygun fiyatlı çözüm. Oyun yükleme sürelerini artırır.
  • HDD (2 TB ve üzeri): Medya dosyaları ve yedekleme için hala geçerli bir seçenek.

En ideal yapılandırma, minimum 1 TB NVMe SSD ile başlamak ve bütçeniz uygunsa ek bir SATA SSD eklemektir.

Anakart ve Güç Kaynağı Seçimi

Anakart, tüm bileşenlerin birbirine bağlandığı temel yapı taşını oluşturur.

Anakart Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

• Socket uyumluluğu: İşlemciniz ile aynı socket'e sahip olmalı (AMD için AM5, Intel için LGA 1700)
  • Çipset: B650/B760 gibi orta segment çipsetler genellikle en iyi fiyat-performans oranını sunar
  • RAM slotları: Minimum 2 slot, ideal olarak 4 slot (gelecek yükseltmeler için)
  • M.2 slot sayısı: NVMe SSD için en az 1, ideal olarak 2 slot
  • PCIe slot yapısı: Ekran kartı için PCIe 4.0 veya 5.0 desteği

Güç Kaynağı (PSU) Seçimi

Güç kaynağı, sisteminizin stabil çalışması için kritik öneme sahiptir.
  1. Watt hesaplaması: Tüm bileşenlerinizin toplam güç ihtiyacının üzerine minimum 200 watt ekleyin
  2. 80 Plus sertifikası: Minimum Bronze, ideal olarak Gold sertifikalı tercih edin
  3. Modüler yapı: Kablo yönetimi için tam modüler PSU'lar önerilir
  4. Garanti süresi: Minimum 5 yıl garanti sunan markaları tercih edin

Popüler ve güvenilir güç kaynağı markaları arasında Corsair, Seasonic, be quiet! ve EVGA bulunmaktadır.

Kasa ve Soğutma Çözümleri

Doğru kasa ve soğutma seçimi, hem performans hem de gürültü seviyesi açısından önemlidir.

Kasa Seçimi

li>ATX Mid Tower: Çoğu oyuncu için en uygun boyut. Geniş iç hacim ve iyi hava akışı sağlar.
  • Micro-ATX: Daha kompakt sistemler için uygun, ancak hava akışı sınırlı olabilir.
  • Önemli özellikler: Toz filtreleri, temperli cam panel, USB Type-C desteği ve yeterli kablo yönetimi alanı

Soğutma Çözümleri

• Stok soğutucu: Bütçeniz kısıtlıysa, bazı AMD ve Intel işlemcilerin kutu soğutucuları yeterli olabilir
  • Hava soğutmalı kule soğutucu: Bütçe dostu ve güvenilir çözüm. Noctua NH-D15, be quiet! Dark Rock Pro 4 gibi modeller mükemmel performans sunar
  • Sıvı soğutma (AIO): Üst seviye işlemciler için ideal. 240mm veya 360mm radyatörlü modeller etkili soğutma sağlar

Adım Adım Montaj Rehberi

Tüm bileşenlerinizi seçtiniz ve satın aldınız. Sıra montaja geldi. Bu adımları takip ederek güvenli bir şekilde bilgisayarınızı toplayabilirsiniz.
  1. Hazırlık: Anti-statik bileklik takın, temiz ve düz bir çalışma alanı hazırlayın, tüm bileşenlerin kutularını açın
  2. İşlemci montajı: Anakart üzerindeki sokete işlemciyi dikkatlice yerleştirin. Köşe hizalamasına dikkat edin, asla zorlamayın
  3. RAM takma: Doğru slotlara (genellikle 2. ve 4. slot) RAM çubuklarını yerleştirin, tıklama sesini duyana kadar bastırın
  4. M.2 SSD montajı: Anakart üzerindeki M.2 slotuna SSD'yi yerleştirin ve vidalayın
  5. Soğutucu montajı: İşlemci üzerine termal macun uygulayın ve soğutucuyu sabitleyin
  6. Anakartı kasaya monte edin: I/O shield'i takın, ardından anakartı vidalayın
  7. Ekran kartı montajı: PCIe slotuna ekran kartını yerleştirin ve vidalayın
  8. Güç kaynağı montajı

İlgili Konular

2026'da Bütçe Dostu Oyun Bilgisayarı Nasıl Toplanır? Adım Adım Rehber Hakkında Tartışmalar ve Yorumlar

En Çok Beğenilen Yorum (3 ❤️)
nuraygunduz2892 · 17.07.2026 07:05
AMD ve Intel karşılaştırmasına değinilmesi güzel olmuş, her iki tarafın da artılarını eksilerini görmek lazım gerçekten. Ekran kartı seçiminde performans-fiyat dengesinin altı çizilmesi çok doğru, çünkü 2026'da piyasa çok değişken. RAM ve depolama seçeneklerinin de ayrı bir başlıkta ele alınması, birçok rehberin atladığı ama aslında bütçeyi ciddi şekilde etkileyen bir detay. Özellikle adım adım montaj rehberi bölümü, ilk kez PC toplayacaklar için çok değerli olacak.
ahmetzengin8297 1 yorum
15.07.2026 13:40 (düzenlendi)
AMD mi Intel mi sorusu hep gündemde ama bence 2026 itibarıyla AMD'nin fiyat/performans oranı hâlâ önde gibi duruyor, hele ki bütçe dostu toplamaya çalışıyorsan. Rehberde ekran kartında "performans ve fiyat dengesi" denmiş, bu çok doğru bir vurgu çünkü çoğu kişi ya çok pahalı bir GPU'ya dalıyor ya da tam tersine çok düşük kalarak hayal kırıklığı yaşıyor. RAM ve depolama kısmında da seçeneklerin çeşitliliğine değinilmiş ki bu önemli, özellikle NVSSD ile normal SSD arasındaki farkı bilmeden alan çok kişi tanıyorum. Genel olarak adım adım montaj rehberi olması büyük avantaj, ilk kez toplayacaklar için kılavuz niteliğinde olmuş.
+1 puan
semrayavuz1239 1 yorum
15.07.2026 15:26 (düzenlendi)
Rehberde AMD mi Intel mi meselesi çok doğru yerde tartışılmış, ben de tam olarak bu ikilemi geçen ay yaşadım. Bütçeyi dar tutup ekran kartına daha fazla kaydırma tavsiyesine katılıyorum, çünkü özellikle 2026'da GPU fiyatları hâlâ işlemciye göre daha belirleyici performans farkı yaratıyor. Benzer bir toplamada anakart ve güç kaynağı seçimini atladığım için sonra başım ağrıdı, o yüzden montaj rehberi kısmını mutlaka adım adım takip edin derim.
+1 puan
necatidogan3707 1 yorum
15.07.2026 18:25 (düzenlendi)
İşlemci seçiminde AMD ve Intel karşılaştırması yapılması çok yerinde olmuş, özellikle 2026 fiyatlarıyla birlikte hangisinin daha mantıklı olacağı gerçekten merak konusu. Ekran kartı rehberinde "performans ve fiyat dengesi" vurgusu çok doğru çünkü çoğu kişi ya çok pahalı bir karta yatırım yapıp geri kalan parçalardan kısıyor ya da tam tersini yapıyor. Bir de yazılım optimizasyonu kısmının dahil edilmesi güzel, rehberler montaj bitince konuyu kapatıyor ama o ayarlar Performansı ciddi etkiliyor. Keşke SSS kısmında 2026 itibarıyla güncel örnek sistemler de verilseydi, bütçe aralıklarına göre somut parça listeleri her zaman daha faydalı oluyor.
+2 puan
hayriyepolat603 1 yorum
15.07.2026 20:22 (düzenlendi)

Yazıdaki kod örneklerini test ettim ve çalışıyor. Çok faydalı bir kaynak. Bunu mutlaka bookmarklamalısınız.

rizaÖzkan9754 1 yorum
15.07.2026 21:46 (düzenlendi)
Yazıdaki AMD ve Intel karşılaştırmasını çok faydalı buldum, özellikle 2026 itibarıyla hangi tarafın daha mantıklı olacağı konusunda kafamda net bir fikir oluştu. Ayrıca ekran kartı seçiminde performans-fiyat dengesine odaklanmanız ve yazılım optimizasyonu bölümünü de dahil etmeniz, rehberi gerçekten kapsamlı yapmış. Montaj adımlarını sırayla anlatmanız da işin en korkutucu kısmını bile kolaylaştırıyor, emeğinize sağlık!
+1 puan
16.07.2026 00:41 (düzenlendi)
Yazıda AMD ve Intel işlemci karşılaştırması bölümü var ama 2026 itibarıyla hangi serilerin fiyat-performans olarak öne çıkacağını düşünüyorsunuz, Ryzen 9000 serisi mi yoksa Intel'in yeni nesilleri mi daha mantıklı bir tercih olur bütçe dostu bir sistemde? Ayrıca ekran kartı rehberinde performans-fiyat dengesi denmiş, bu dengeyi kurarken Ray Tracing desteği ne kadar önemli bir kriter olmalı günümüzde?
aysemaden3310 1 yorum
16.07.2026 01:34 (düzenlendi)

İşte bu yüzden bu forumu seviyorum. Her gün yeni bir şey öğreniyorum. Paylaşım kültürü çok değerli bir şey.

civangurbuz5251 1 yorum
16.07.2026 01:39 (düzenlendi)
2020'de tam da bu rehberdeki gibi AMD Ryzen 3 3100 ve GTX 1650 Super kombinasyonunu tercih etmiştim, fiyat/performans oranı mükemmeldi. NVMe
+1 puan
16.07.2026 05:42 (düzenlendi)
Bu rehber gerçekten çok kapsamlı olmuş, özellikle AMD ve Intel karşılaştırmasının yanı sıra ekran kartında performans-fiyat dengesine odaklanması çok yerinde bir yaklaşım. 2026 itibarıyla parça fiyatları hepimizin malumu, o yüzden bütçe belirleme ve önceliklendirme bölümünün en başına konulması mantıklı bir kurgu olmuş. Adım adım montaj rehberi kısmını merakla bekliyorum, özellikle anakart ve güç kaynağı seçiminde nelere dikkat etmemiz gerektiği konusunda detaylara inmeniz çok faydalı olacak.
fatmayilmaz1120 1 yorum
16.07.2026 06:56 (düzenlendi)
İşlemci seçiminde AMD mi Intel mi ayrımını detaylı ele almanız çok işime yaradı, özellikle bütçe dostu segmentte hangisi daha mantıklı karar vermek zor olabiliyor. Ayrıca ekran kartı rehberinde performans-fiyat dengesine odaklanmanız, 2026 fiyatlarıyla gerçekçi bir tercih yapma konusunda çok net bir yol gösterdi. Montaj adımlarından sonra yazılım optimizasyonu bölümünü de eklemeniz güzel düşünülmüş, çoğu rehberde bu kısım atlanıyor maalesef.
yusufyuce3709 1 yorum
16.07.2026 07:19 (düzenlendi)
İçerik "seçiminde dikkat edilmesi" diye yarım kalmış, belli ki tam doldurulmamış bir şablon gibi duruyor. Ayrıca 2026 yılı için bütçe dostu derken spesifik bir fiyat aralığı bile verilmemiş, "bütçe dostu" kavramı çok muğlak kalmış. İçindekiler kısmına bakınca da
osmangunes460 1 yorum
16.07.2026 07:26 (düzenlendi)
Yazıda AMD ve Intel işlemci karşılaştırmasına ayrı bir bölüm ayırmışsınız, bu 2026 itibarıyla çok yerinde bir karar. Peki ekran kartı tarafında bütçe dostu segmentde AMD mi yoksa Intel Arc serisi mi daha mantıklı bir tercih olur, bu konuya da değinecek misiniz? RAM konusunda da DDR5'in 2026'da standart fiyat seviyesine inip inmediğini merak ediyorum doğrusu.
+2 puan
nurselpolat6058 1 yorum
16.07.2026 10:19 (düzenlendi)
Geçen sene tam olarak bu rehberdeki adımları izleyerek bir
melisceylan4671 1 yorum
16.07.2026 11:01 (düzenlendi)
AMD ve Intel arasındaki işlemci seçimine özellikle dikkat çekmeniz güzel olmuş, 2026'da fiyat/performans dengesi her zamankinden daha önemli çünkü her iki tarafın da yeni nesil yongaları epey rekabetçi fiyatlarla geliyor. Ekran kartı rehberinde performans-fiyat dengesi vurgusu çok yerinde, özellikle bütçe dostu toplama işinin en kritik parçası orası çünkü çoğu kişi ya işlemciye ya ekran kartına fazla para yatırıp dengesiz bir sistem kuruyor. RAM ve depolama seçeneklerinin yanı sıra anakart-güç kaynağı eşleşmesine de ayrı bir bölüm ayırmanız mantıklı olmuş, çünkü birçok amatör toplayıcı PSU seçimini atlıyor ve sonra ciddi kararlılık sorunları yaşıyor. Umarım yazılım optimizasyonu kısmında da Windows gereksizservis kapatma ve driver optimizasyonu gibi konulara detaylı değinilmişsinizdir, çünkü donanım
16.07.2026 11:51 (düzenlendi)
2026 rehberinizde AMD ve Intel seçimini yaparkenenchmark verilerini karşılaştırmak çok mantıklı, ben de aynı yolu izlemiştim. Özellikle ek
16.07.2026 16:48 (düzenlendi)

Uzun süredir bu konu hakkında araştırma yapıyordum. Yazınız sayesinde kafamdaki birçok soruya cevap buldum. Teşekkürler.

utkuduman3607 1 yorum
16.07.2026 16:53 (düzenlendi)

Yıllardır bu işin içindeyim ama yazınızda yeni öğrendiğim şeyler oldu. Hiçbir zaman öğrenmenin sonu gelmiyor. Faydalı içerik.

+2 puan
16.07.2026 22:13 (düzenlendi)
Özellikle AMD mi Intel mi tartışmasına denk gelmem iyi oldu, ben de tam bu ikilemi yaşıyordum. Yazıda ekran kartı fiyat-performans dengesi vurgulanmış ama ben depolama tarafında SSD ve HDD combo yaparak ciddi kâr ettim, NVMe ana diske kurup oyunları ikinci bir SATA SSD'ye atmak hem hız hem maliyet açısından mantıklı çözüm oldu. Kasa ve soğutma kısmında yazılanlar da aynen öyle, çok fazla RGB'ye para bayılmak yerine iyi bir hava akışlı kasa + düzgün termal macun combo'su her şeyi çözüyor.
16.07.2026 23:24 (düzenlendi)
Makalenin içeriğine baktığımda "2026 yılında" diye bir tarih verilmiş ama parça önerileri veya fiyat aralıkları henüz yok, sadece bir tablo içerik var gibi duruyor. İşlemci seçiminde AMD mi Intel mi sorusu sorulmuş ama her iki tarafın da 2026'daki güncel fiyat-performans durumu hakkında somut bir veri paylaşılmamış. Ayrıca ekran kartı rehberinde "performans ve fiyat dengesi" deniyor ama piyasadaki güncel modellere dair hiçbir referans yok. Yani şu an için sadece bir iskelet var, içeriği doldurmadan bu kadar iddialı bir başlık atılmamalı bence. 2026'da hangi parçaların ne kadar olacağı konusunda tahmin yürütmek bile henüz çok erken, hele ki ekonomideki dalgalanmalar düşünülünce.
baturayates9901 1 yorum
17.07.2026 01:10 (düzenlendi)
Rehberdeki işlmeci ve ekran kartı seçimine particularly dikkat çekmek istiyorum; ben de geçen yıl tam da önerilen AMD Ryzen 5 7500F ve RX 7700 XT kombinasyonunu kurdum. 2026 için bu parçaların fiyat/performans oranı hala çok iyi olacak, özellikle 1080p
1 2