Google Adsense Alternatifi Gelir Modelleri
46
suleymanbektas2287 Efsane
70 görüntülenme · 46 yorum

Google Adsense Alternatifi Gelir Modelleri

(50 oy, 3.8/5)

Adsense Dışında Para Kazanma Yöntemleri

Google Adsense her siteyi kabul etmiyor. Alternatifler:

1. Media.net

Yahoo/Bing ağı, Adsense'e en yakın alternatif.

2. Ezoic

AI ile optimize edilmiş reklam yerleşimi. 10K ziyaretçi ister.

3. PropellerAds

Popunder ve push notification reklamları.

4. Direct Ad Sales

Direkt reklam alanı satmak en karlısı.

5. Affiliate Marketing

Reklam yerine ürün tanıtımı yapın.

Sitenizde hangi reklam ağını kullanıyorsunuz?

Bu yazıda ne öğreneceksiniz?
  • Google Adsense Alternatifi Gelir Modelleri konusunun temelleri
  • Pratik ipuçları ve dikkat edilmesi gerekenler
  • 2026 güncel öneriler

Sıkça Sorulan Sorular

Bu yöntem yeni başlayanlar için uygun mu?

Evet, temel adımları takip ederek başlanabilir; ileri seviye detaylar sonraya bırakılabilir.

En sık yapılan hata nedir?

Acele edip yedek almadan değişiklik yapmak en yaygın hatadır.

Ne kadar sürede sonuç alınır?

Doğru kurulumla ilk sonuçlar genellikle birkaç saat içinde görülür.

Pratikte en çok işe yarayan yöntem, küçük adımlarla ilerleyip sonucu ölçmektir.

Kategori: Sunucu Yönetimi · Güncelleme: 2026

İlgili Konular

• Sunucu Yönetimi Rehberi 2026: Başlangıçtan İleri Seviyeye Kapsamlı Adım Adım Kılavuz
  • Google Adsense Alternatifi Gelir Modelleri Hakkında Tartışmalar ve Yorumlar

En Çok Beğenilen Yorum (5 ❤️)
    osmansarikaya6502 · 16.07.2026 13:14
    Ezoic'in 10K ziyaretçi şartı bir süre önce kaldırıldı, artık daha düşük trafikle de başvurulabiliyor, bu bilgi güncel değil. Ayrıca PropellerAds'in popunder ve push notification yöntemlerini önerirken bunların kullanıcı deneyimini ciddi şekilde bozduğunu ve Google sıralamasını olumsuz etkileyebileceğini hiç belirtmemişsiniz. "Direct Ad Sales en karlısı" denmiş ama bunun için önce ciddi bir trafiğe ve
    15.07.2026 12:41 (düzenlendi)
    Direct Ad Sales kısmına katılıyorum, gerçekten en karlı yöntem ama küçük siteler için zor olabiliyor. Benim önerim, Ezoic'in 10K ziyaretçi sınırına ulaşmadan önce PropellerAds ile başlayıp sonra Ezoic'e geçiş yapmak. Böylece hem boş durmamış olursunuz hem de yapay zeka destekli yerleşimlerle daha iyi RPM yakalayabilirsiniz. Media.net'i de bir alternatif olarak denedim açıkçası, Adsense'e en yakın dediğiniz doğru ama kabul süreci biraz sıkı, içerik kalitesi gerçekten üst düzey olmalı.
    +1 puan
    15.07.2026 15:50 (düzenlendi)
    Yazıdaki alternatifleri tek tek sıralaman çok faydalı olmuş, özellikle Ezoic'in 10K ziyaretçi şartı ve Media. net'in Yahoo/Bing ağına bağlı olması gibi detayları bilmiyordum. PropellerAds'in popunder ve push notification reklamları ilginç geldi, bir de Direct Ad Sales konusunu merak ediyorum açıkçası, karlı olduğunu söylüyorsun ama nasıl bir süreç işliyor dersen sevinirim. Affiliate Marketing'i de zaten bir süredir düşünüyordum, bu yazı cesaret verdi açıkçası.
    +2 puan
    enginyaman8224 1 yorum
    15.07.2026 17:08 (düzenlendi)

Harika bir kaynak. Bunu kaydettim, arkadaşlarımla da paylaşacağım. Topluluğa böyle katkılar çok değerli.

+1 puan
    taneryuksel8812 1 yorum
    15.07.2026 19:59 (düzenlendi)
    Direct Ad Sales'in en karlısı olduğunu söylüyorsunuz ama burada sitenizin trafiğinin kalitesini ve nişinizi hiç hesaba katmamışsınız. Her siteye uygulanabilir bir yöntem gibi sunmuşsunuz, oysaotech bir blog ile bir yemek blogu için aynı strateji çalışmaz. Ayrıca Ezoic için 10K ziyaretçi şartı var diyorsunuz ama bu eşik sürekli değişiyor, en güncel rakamları vermeniz gerekirdi.
    bulentkose1766 1 yorum
    15.07.2026 22:48 (düzenlendi)
    Özellikle Ezoic'in AI ile reklam yerleşimi optimize etmesi güzel bir avantaj ama 10K ziyaretçi şartı küçük siteler için zorlayıcı. PropellerAds'in popunder ve push notification tarzı reklamları ise kullanıcı deneyimini bozabilir, bu açıdan bakınca Direct Ad Sales yani reklam alanını direkt satmak hem daha karlı hem de ziyaretçiyi sıkmıyor. Media.net'in Yahoo/Bing ağı olması da Adsense'e en yakın alternatif olarak mantıklı duruyor ama kabul oranı konusunda bir bilgi olsa daha net karar verilebilirdi.
    +2 puan
    fundagul4871 1 yorum
    15.07.2026 23:53 (düzenlendi)
    PropellerAds'i Adsense alternatifi olarak sunmanız çok garip, çünkü popunder ve push notification reklamları kullanıcı deneyimini tamamen öldürüyor. Ziyaretçi kaybetme oranı o kadar yüksek ki, kısa vadede belki para kazandırır ama uzun vadede siteyi bitirir. Ayrıca Ezoic için "10K ziyaretçi ister" deyip geçmeniz de eksik kalmış, zaten 10K altı siteler için mantıklı bir alternatif arayan insanlar bu listeyi okuyor, Ezoic'i koymuş olmanız laf olsun diye olmuş. Direct Ad Sales'i "en karlısı" diye yazmışsınız ama bunun için zaten belirli bir kitle trafiği ve niş otoritesi gerekiyor, yeni başlayan birisi bunu nasıl yapacağını bile bilmezken sadece madde olarak bırakmışsınız.
    16.07.2026 06:05 (düzenlendi)

Bu konuda ben de deneyimlerimi paylaşmak isterim. Geçen yıl bir projede bu yöntemi uygulamıştık ve performansta gözle görülür bir iyileşme oldu.

+1 puan
    osmanyuce3388 1 yorum
    16.07.2026 07:21 (düzenlendi)

Çok teşekkürler. Gerçekten ihtiyacım olan bir konuydu. Bu kadar detaylı ve anlaşılır bir anlatım bulduğum için mutluyum.

dilbersari3045 1 yorum
    16.07.2026 09:33 (düzenlendi)

Yazıdaki kod örneklerini test ettim ve çalışıyor. Çok faydalı bir kaynak. Bunu mutlaka bookmarklamalısınız.

16.07.2026 11:02 (düzenlendi)
    Ezoic'in 10K ziyaretçi şartı yeni başlayanlar için biraz tuzlu kalıyor ama site büyüdükten sonra AI destekli yerleşim gerçekten fark yaratıyor. Bence Adsense'onay alamayanlar önce PropellerAds ile başlayıp trafiği biriktirip sonra Media. net'e başvursun, çünkü Media. net'in Yahoo/Bing ağından gelen reklam kalitesi PropellerAds'ten yüksek. Ayrıca Direct Ad Sales konusuna katılıyorum ama onun için önce site nişinde otorite olmak lazım, doğrudan satışı ancak belirli bir hit kitlesine ulaşınca verimli hale getirebilirsin.
    İclalbulut7401 1 yorum
    16.07.2026 11:25 (düzenlendi)
    PropellerAds'in popunder ve push notification reklamlarından bahsetmişsin ama bunların kullanıcı deneyimini nasıl mahvettiğinden hiç bahsetmemişsin. Hele hele ziyaretçisi az olan sitelerde bu tür agresif reklam türleri sitenin itibarını ciddi şekilde zedeler, bunu da belirtsen iyi olurdu. Ayrıca Ezoic için 10K ziyaretçi şartı demişsin ama bu eşik her zaman geçerli değil, zaman zaman düşürüyorlar, güncel bilgi koysan daha faydalı olurdu.
    +1 puan
    duygueken9850 1 yorum
    16.07.2026 11:27 (düzenlendi)

Eline sağlık. Bu konuda birkaç farklı kaynak daha önerebilir misiniz? Konuyu daha da derinlemesine öğrenmek istiyorum.

İpekturan3352 1 yorum
    16.07.2026 11:47 (düzenlendi)
    Media. net'in "Adsense'e en yakın alternatif" denmesi biraz abartı değil mi? Yahoo/Bing ağı olması güzel de, Türkiye'deki kabul oranları ve Türk içeriklerle uyumu hiç konuşulmamış. Ayrıca Ezoic'in 10K ziyaretçi şartı var demişsin ama bu barajı aşamayan siteler için neredeyse hiçbir alternatif bırakmıyorsun, sadece PropellerAds kalıyor o da kalitesiz push bildirimleriyle biliniyor zaten. Direct Ad Sales'i "en karlısı" diyorsun ama onun için zaten belirli bir traffic ve niş otoritesi lazım, yeni başlayan site sahiplerine somut bir yol gösterilmiyor bu yazıda.
    +1 puan
    necatibatur7745 1 yorum
    16.07.2026 11:49 (düzenlendi)
    Ezoic'in 10K ziyaretçi şartı bence büyük siteler için mantıklı ama daha küçük bir siteye sahip olanlar için PropellerAds'in popunder ile başlamak çok daha gerçekçi bir seçenek gibi duruyor. Ayrıca Direct Ad Sales'in "en karlısı" denmesine katılıyorum çünkü komisyon derdi yok, Media.net ya da Ezoic'teki gibi aracıya para kaptırmıyorsun. Ama tabii o zaman da site trafiğinin yüksek ve nişin reklamverenlerin ilgisini çekiyor olması şart.
    +2 puan
    ataÖzer5672 1 yorum
    16.07.2026 12:05 (düzenlendi)
    Media.net'i bir süredir düşünüyorum ama Yahoo/Bing ağı olması Türkiye trafiğinde ne kadar verimli olur emin değilim, kullanan var mı deneyimlerini paylaşabilir mi? Ayrıca PropellerAds'in popunder reklamlarının sitede kalite puanını düşürüp düşürmediğini merak ediyorum, Adsense'ye dönmek isteyenler için sorun olur mu?
    +3 puan
    16.07.2026 12:11 (düzenlendi)

Harika bir kaynak. Bunu kaydettim, arkadaşlarımla da paylaşacağım. Topluluğa böyle katkılar çok değerli.

+2 puan
    sevdakoc4960 1 yorum
    16.07.2026 12:13 (düzenlendi)
    PropellerAds ile ilgili bir şey merak ediyorum, push notification reklamları kullanıcıları rahatsız edip siteden çıkmalarına yol açıyor mu? Direkt reklam alanı satmak dediğiniz en karlı yöntemde ise hangi fiyat aralıklarında anlaşma yapıyorsunuz, yoksa bu tamamen sitenin niche'ine mi bağlı?
    +1 puan
    cahitgunes4261 1 yorum
    16.07.2026 12:16 (düzenlendi)
    Media.net'in Yahoo/Bing ağı olduğu doğru ama içerikte hiç RPM karşılaştırması yok ki, adam hangisini seçeceğini bilsin. PropellerAds'de popunder ve push notification geçtiniz ama bunların ziyaretçi deneyimini mahvettiğinden, bounce rate'i uçurduğundan tek kelime etmemişsiniz. Ayrıca
    +1 puan
    hakanyuce2231 1 yorum
    16.07.2026 12:16 (düzenlendi)
    Ezoic'i 2 ay önce denedim ama 10K ziyaretçi şartını yeni yeni geçtiğim için daha tam oturtamadım arayüzü, ancak AI yerleşim sistemi gerçekten Adsense'e göre daha akılcı reklam gösteriyor şu ana kadar. Bir de PropellerAds'in push notification reklamları mobile trafik gelen bir sitede beklediğimden iyi convert etti, besonders affilite yerine direkt reklam alanı satışı yapıldığında en sağlıklı gelirin orada olduğunu görüyorum.
    +2 puan
    16.07.2026 13:14 (düzenlendi)
    Ezoic'in 10K ziyaretçi şartı bir süre önce kaldırıldı, artık daha düşük trafikle de başvurulabiliyor, bu bilgi güncel değil. Ayrıca PropellerAds'in popunder ve push notification yöntemlerini önerirken bunların kullanıcı deneyimini ciddi şekilde bozduğunu ve Google sıralamasını olumsuz etkileyebileceğini hiç belirtmemişsiniz. "Direct Ad Sales en karlısı" denmiş ama bunun için önce ciddi bir trafiğe ve
    +5 puan
    1 2 3

İlgili Konular