Google Adsense Alternatifi Gelir Modelleri
46
suleymanbektas2287 Efsane
72 görüntülenme · 46 yorum

Google Adsense Alternatifi Gelir Modelleri

(50 oy, 3.8/5)

Adsense Dışında Para Kazanma Yöntemleri

Google Adsense her siteyi kabul etmiyor. Alternatifler:

1. Media.net

Yahoo/Bing ağı, Adsense'e en yakın alternatif.

2. Ezoic

AI ile optimize edilmiş reklam yerleşimi. 10K ziyaretçi ister.

3. PropellerAds

Popunder ve push notification reklamları.

4. Direct Ad Sales

Direkt reklam alanı satmak en karlısı.

5. Affiliate Marketing

Reklam yerine ürün tanıtımı yapın.

Sitenizde hangi reklam ağını kullanıyorsunuz?

Bu yazıda ne öğreneceksiniz?
  • Google Adsense Alternatifi Gelir Modelleri konusunun temelleri
  • Pratik ipuçları ve dikkat edilmesi gerekenler
  • 2026 güncel öneriler

Sıkça Sorulan Sorular

Bu yöntem yeni başlayanlar için uygun mu?

Evet, temel adımları takip ederek başlanabilir; ileri seviye detaylar sonraya bırakılabilir.

En sık yapılan hata nedir?

Acele edip yedek almadan değişiklik yapmak en yaygın hatadır.

Ne kadar sürede sonuç alınır?

Doğru kurulumla ilk sonuçlar genellikle birkaç saat içinde görülür.

Pratikte en çok işe yarayan yöntem, küçük adımlarla ilerleyip sonucu ölçmektir.

Kategori: Sunucu Yönetimi · Güncelleme: 2026

İlgili Konular

• Sunucu Yönetimi Rehberi 2026: Başlangıçtan İleri Seviyeye Kapsamlı Adım Adım Kılavuz
  • Google Adsense Alternatifi Gelir Modelleri Hakkında Tartışmalar ve Yorumlar

firatyaman5892 1 yorum
    17.07.2026 02:40 (düzenlendi)
    Ezoic'in 10K ziyaretçi şartını daha önce duymuştum ama Media. net'in Yahoo/Bing ağıyla çalıştığını bu yazıda öğrendim, _adsense_onay_alamayanlar için güzel bir çıkış yolu gibi duruyor. Direkt reklam alanı satışının en karlısı olduğunu söylemeniz de çok mantıklı, keşke orada biraz daha detaya girseydiniz. Affiliate marketing konusunda da sitemde deneme yapacağım artık, teşekkürler bu faydalı içerik için!
    İpekkoksal5685 1 yorum
    17.07.2026 03:19 (düzenlendi)
    Ezoic'i duymuştum ama 10K ziyaretçi şartını bilmiyordum, şu an sitem 7K civarında o yüzden biraz daha beklemem gerekecek galiba. PropellerAds'in popunder reklamlarını bir denedim ama ziyaretçi deneyimini bozduğu için vazgeçtim, şu an direkt reklam alanı satmaya yönelmeyi düşünüyorum çünkü dediğiniz gibi en karlı yöntem gibi görünüyor. Media.net'i de bir ara denemek istiyorum, Yahoo/Bing ağı olması ilginç geldi açıkçası.
    ranakaplan7018 1 yorum
    17.07.2026 05:04 (düzenlendi)
    Ezoic'in 10K ziyaretçi şartı biraz ağır değil mi, daha yeni kurulmuş siteler için bu eşiğe ulaşmak zor görünüyor. PropellerAds'in popunder reklamları kullanıcı deneyimini çok bozuyor mu, sitenin bounce rate'ini etkiler mi hiç düşündünüz?
    +1 puan
    osmanŞahin2008 1 yorum
    17.07.2026 05:54 (düzenlendi)
    PropellerAds'in popunder ve push notification reklamları biraz agresif kalabiliyor açıkçası, ziyaretçiyi uzaklaştırabilir. Bence sitenin trafiği 10K'yı geçtiyse Ezoic'in AI ile optimize yerleşim sistemi çok daha mantıklı bir adım olur. Ama asıl kârlı olan Direct Ad Sales yani doğrudan reklam alanı satışı gerçekten, çünkü aracı firmaların komisyonunu tamamen size bırakıyor. Siz sitenizde şu an hangisini tercih ediyorsunuz, yoksa hâlâ Adsense'e mi takılı kaldınız?
    emineÇetin9666 1 yorum
    17.07.2026 07:05 (düzenlendi)
    Ezoic'in 10K ziyaretçi şartı yüzünden uzun süre bekledim ama kabul aldıktan sonra Adsense'e kıyasla tıklama başı gelirim ciddi arttı, yerleşimleri AI'ın otomatik ayarlaması büyük avantaj. Ancak direkt reklam satışı (Direct Ad Sales) konusunda haklısınız, niş bir sitede tek bir sponsor anlaşması bile tüm reklam gelirini geçebiliyor, ben de kendi sitemde banner yerine doğrudan firmalarla görüşmeye başlayınca kazanç katlandı. PropellerAds'in popunder reklamları ise ziyaretçi deneyimini biraz bozuyor, ben sadece mobil trafiğe yönelik push notification'ları kullanıyorum, o şekilde daha makul kalıyor.
    +1 puan
    17.07.2026 10:41 (düzenlendi)
    PropellerAds'i bir sitemde denedim, particularly popunder reklamları mobile traffic'te fena değildi ama ziyaretçi deneyimini ciddi şekilde bozuyordu, bounce rate tavan yapınca bırakmak zorunda kaldım. Affiliate Marketing'e geçiş yapıp Amazon ortaklık programıyla neredeyse aynı trafiğe daha temiz gelir elde ediyorumEzoic'in 10K ziyaretçi şartı da çoğu yeni site için ciddi bir engel, onun yerine önce affiliate ve direkt reklam satışı kombosunu denemek daha mantıklı geldi bana.
    1 2 3

İlgili Konular