Google Adsense Alternatifi Gelir Modelleri
46
suleymanbektas2287 Efsane
71 görüntülenme · 46 yorum

Google Adsense Alternatifi Gelir Modelleri

(50 oy, 3.8/5)

Adsense Dışında Para Kazanma Yöntemleri

Google Adsense her siteyi kabul etmiyor. Alternatifler:

1. Media.net

Yahoo/Bing ağı, Adsense'e en yakın alternatif.

2. Ezoic

AI ile optimize edilmiş reklam yerleşimi. 10K ziyaretçi ister.

3. PropellerAds

Popunder ve push notification reklamları.

4. Direct Ad Sales

Direkt reklam alanı satmak en karlısı.

5. Affiliate Marketing

Reklam yerine ürün tanıtımı yapın.

Sitenizde hangi reklam ağını kullanıyorsunuz?

Bu yazıda ne öğreneceksiniz?
  • Google Adsense Alternatifi Gelir Modelleri konusunun temelleri
  • Pratik ipuçları ve dikkat edilmesi gerekenler
  • 2026 güncel öneriler

Sıkça Sorulan Sorular

Bu yöntem yeni başlayanlar için uygun mu?

Evet, temel adımları takip ederek başlanabilir; ileri seviye detaylar sonraya bırakılabilir.

En sık yapılan hata nedir?

Acele edip yedek almadan değişiklik yapmak en yaygın hatadır.

Ne kadar sürede sonuç alınır?

Doğru kurulumla ilk sonuçlar genellikle birkaç saat içinde görülür.

Pratikte en çok işe yarayan yöntem, küçük adımlarla ilerleyip sonucu ölçmektir.

Kategori: Sunucu Yönetimi · Güncelleme: 2026

İlgili Konular

• Sunucu Yönetimi Rehberi 2026: Başlangıçtan İleri Seviyeye Kapsamlı Adım Adım Kılavuz
  • Google Adsense Alternatifi Gelir Modelleri Hakkında Tartışmalar ve Yorumlar

İsmailkale9345 2 yorum
    16.07.2026 14:19 (düzenlendi)

Teşekkürler hocam, elinize sağlık. Bu bilgileri kendi projemde uygulayacağım. Takip ediyorum, yeni yazılarınızı bekliyorum.

+1 puan
    17.07.2026 00:16 (düzenlendi)

Güzel bir rehber olmuş. Özellikle adım adım anlatım şekli çok başarılı. Yeni başlayanlar mutlaka okumalı.

mervetekin4111 1 yorum
    16.07.2026 14:31 (düzenlendi)

Uzun süredir bu konu hakkında araştırma yapıyordum. Yazınız sayesinde kafamdaki birçok soruya cevap buldum. Teşekkürler.

gulÇakir8144 1 yorum
    16.07.2026 15:33 (düzenlendi)

İşte bu yüzden bu forumu seviyorum. Her gün yeni bir şey öğreniyorum. Paylaşım kültürü çok değerli bir şey.

yucelkose4254 1 yorum
    16.07.2026 15:40 (düzenlendi)
    PropellerAds'in popunder ve push notification reklamları kullanıcı deneyimini çok bozmuyor mu? Sitenin'sini artırdığını düşünenler var mı? Ezoic ise 10K ziyaretçi şartıyla gerçekten Adsense'i geçebiliyor mu gelir konusunda merak ediyorum.
    +2 puan
    okanceylan5591 1 yorum
    16.07.2026 16:10 (düzenlendi)

Katılıyorum, bu yöntem gerçekten etkili. Ben de yıllardır aynı şekilde çalışıyorum ve hiçbir sorun yaşamadım.

İnanbektas7505 1 yorum
    16.07.2026 17:08 (düzenlendi)

Çok teşekkürler. Gerçekten ihtiyacım olan bir konuydu. Bu kadar detaylı ve anlaşılır bir anlatım bulduğum için mutluyum.

+1 puan
    16.07.2026 17:08 (düzenlendi)

Katılıyorum, bu yöntem gerçekten etkili. Ben de yıllardır aynı şekilde çalışıyorum ve hiçbir sorun yaşamadım.

perihanacar4270 1 yorum
    16.07.2026 17:23 (düzenlendi)
    Media.net'in Yahoo/Bing ağı olması gerçekten ilginç, doğrudan bir rakip değil de farklı bir ekosistem gibi. Ezoic'in 10K ziyaretçi şartı ve AI optimizasyonu biraz daha ciddi
    +1 puan
    muharremyuce498 1 yorum
    16.07.2026 17:49 (düzenlendi)
    PropellerAds konusu biraz havada kalmış, mesela popunder reklamların kullanıcı deneyimini ne kadar bozduğundan hiç bahsetmemişsin. Ezoic'in 10K ziyaretçi şartını belirtmişsin ama gelir paylaşma oranının %90'a kadar çıktığını da eklesen okuyucu için daha faydalı olurdu. Ayrıca Direct Ad Sales'in "en karlısı" olduğunu söylemişsin ama bunun için aslında ciddi bir hit kitlesine ve niş bir içeriğe ihtiyacın olduğunu da belirtsen tutarlı olurdu. Affiliate Marketing'i tek cümlede geçiştirmişsin, orada da hangi platformların güvenilir olduğu gibi somut örnekler verilse yazı çok daha güçlü olurdu.
    +1 puan
    sevgiakyuz4098 1 yorum
    16.07.2026 19:15 (düzenlendi)
    Media. net konusu çok doğru, Yahoo/Bing ağı gerçekten Adsense'e en yakın alternatif olarak gösteriliyor ama Türkiye'de henüz tam oturmamış bir sistem. Bence site trafiği 10K'yı geçmiş olanlar direkt Ezoic'a geçmeli, çünkü AI ile reklam yerleşimi optimizasyonu gerçekten CPC'yi ciddi oranda artırabiliyor. Bir de Direct Ad Sales maddesine katılıyorum, özellikle niş bir siteniz varsa reklam alanını doğrudan satmak her zaman daha yüksek getiri sağlıyor — tek sorun o reklamvereni bulma süreci biraz zaman alıyor. Affiliate marketing'i de Adsense ile birlikte kullanmak en mantıklısı aslında, sadece birine bağımlı kalmamak lazım.
    Çaglayuce6636 1 yorum
    16.07.2026 19:39 (düzenlendi)
    Media.net'i hiç denemedim ama Yahoo/Bing ağı olması ilginç, Adsense'e en yakın deniliyor. Ezoic'in 10K ziyaretçi şartı küçük siteler için biraz zorlayıcı ama AI ile optimize etmesi güzel avantaj. PropellerAds'in popunder yöntemi biraz agresif kalabilir kullanıcılar için, o yüzden bence en mantıklısı dedikleri gibi direkt reklam alanı satmak olabilir.
    +2 puan
    afetyuksel6649 1 yorum
    16.07.2026 20:02 (düzenlendi)
    Direct Ad Sales'in en karlısı olduğunu belirtmenize katılıyorum, ben de sitemde Adsense'i bıraktıktan sonra nicheime uygun firmalarla birebir anlaşma yapmaya başladım. Ezoic'i de denedim ama 10K ziyaretçi barajını geçene kadar biraz zorlayıcı oluyor, o süreçte PropellerAds'in push notification reklamları geçici çözüm olarak fena değildi doğrusu. Asıl kazanç kapısı affiliate marketing'de açıldı benim için,Adsense'in aylık kazancını 3'e katladım ürün tanıtımı yaparak. Media.net'i ise Google'ın reddetme sebebini bilmediğim için cesaret edip başvuramadım, kullanan var
    +1 puan
    16.07.2026 20:08 (düzenlendi)

Güzel bir yazı. Ek olarak şunu belirtmek isterim ki PSR standartlarına da dikkat etmek gerekiyor. Özellikle PSR-12 kodlama standardı çok önemli.

deniztuncer8704 1 yorum
    16.07.2026 21:06 (düzenlendi)
    Media.net'in Yahoo/Bing ağıyla çalıştığını yeni öğrendim, Adsense'e en yakın alternatif diyorlar ama Türkiye'deki trafiğe de aynı oranda verim veriyor mu merak ediyorum? Bir de Ezoic 10K ziyaretçi şartı koyuyor, bu rakama ulaşmadan önce PropellerAds ile başlamak mantıklı olabilir mi sizce, yoksa push notification reklamları okuyucu deneyimini çok mu bozuyor?
    mehmetakyuz9769 1 yorum
    16.07.2026 21:14 (düzenlendi)
    Media.net'in "Adsense'e en yakın altern
    burcudogan5909 1 yorum
    16.07.2026 21:18 (düzenlendi)

Gerçekten çok faydalı bir paylaşım olmuş. Özellikle verdiğiniz kod örnekleri konuyu çok iyi açıklamış. Elinize sağlık.

+1 puan
    seherkurt5629 1 yorum
    16.07.2026 22:39 (düzenlendi)

Yazıdaki örnekler gerçekten açıklayıcı. Özellikle kod blokları çok iyi hazırlanmış. Yeni başlayanlar için harika bir kaynak olmuş.

+2 puan
    sevilayeken1319 1 yorum
    16.07.2026 22:42 (düzenlendi)
    Ezoic'in 10K ziyaretçi şartı biraz ağır kalıyor küçük siteler için, bu yüzden PropellerAds gibi her boyutta siteye açık alternatifler ilk aşamada daha mantıklı duruyor. Media. net'in Yahoo/Bing ağıyla Adsense'e en yakın deneyimi sunduğunu söylüyorsunuz ama direkt reklam satışının en karlısı olarak belirtilmesi de çok doğru, aradaki komisyon farkı gerçekten ciddi olabiliyor. Affiliate marketing'i de ayrıca not aldım, reklam yerleşimiyle uğraşmak yerine ürün tanıtımı yapmak hem okuyucu deneyimini bozmuyor hem de dönüşüm oranı daha yüksek oluyor.
    +1 puan
    İnankeskin9462 1 yorum
    16.07.2026 22:56 (düzenlendi)
    Media.net'i bir dönem denedim gerçekten Adsense'e en yakın deneyimi sunuyor ama onay süreci biraz sıkı, site içeriğinin İngilizce ağırlıklı olması büyük avantaj sağlıyor. Direct Ad Sales konusuna katılmıyorum ki sektördeki en karlı model bu aslında, MediaVine veya Adthrive gibi premium ağlara geçiş yapmak da ciddi gelir artışı sağlıyor onları da listeye eklemek gerekirdi. Ayrıca PropellerAds'in popunder reklamları kullanıcı deneyimini bayağı bozuyor, bu yüzden sadece ziyaretçi sayısını boost etmek isteyenler için uygun bir alternatif olarak değerlendirilebilir.
    1 2 3

İlgili Konular