WordPress Alternatifleri 2026: Blog ve Web Sitesi Kurmak İçin En İyi 10 Platform Rehberi
20
safiyesayar3803 Efsane
360 görüntülenme · 20 yorum

WordPress Alternatifleri 2026: Blog ve Web Sitesi Kurmak İçin En İyi 10 Platform Rehberi

(42 oy, 3.8/5)

Bu Yazıda Ne Öğreneceksiniz?

• WordPress'in dışındaki en güçlü 10 blog ve web sitesi platformunu tanıma fırsatı bulacaksınız
  • li>Her bir platformun avantajlarını, dezavantajlarını ve kimler için uygun olduğunu öğreneceksiniz li>2026 yılına özel fiyatlandırma bilgileri ve güncel özellikler hakkında bilgi sahibi olacaksınız li>Kendi ihtiyaçlarınıza en uygun platformu seçmek için karşılaştırma tablosunu kullanmayı öğreneceksiniz li>Her platformun teknik bilgi gereksinimlerini ve öğrenme eğrisini keşfedeceksiniz
  • SEO performansı, hız ve güvenlik konularında platform karşılaştırmalarını göreceksiniz

Giriş: WordPress Dışında Hangi Platformlar var?

İnternet dünyasında web sitesi veya blog oluşturmak isteyen herkesin aklına gelen ilk isim WordPress'tir. Haklı bir üne sahip olan bu platform, dünya genelinde milyonlarca web sitesine ev sahipliği yapmaktadır. Ancak 2026 yılında dijital dünyanın geldiği noktada, WordPress artık tek seçenek değildir. Hatta bazı durumlarda en iyi seçenek de olmayabilir. Belirli bir bütçeniz var, teknik bilginiz sınırlı, sadece hızlı bir blog açmak istiyorsunuz ya da kurumsal bir web sitesi oluşturmak gibi farklı ihtiyaçlarınız olabilir. Bu noktada WordPress'in dezavantajları ortaya çıkmaya başlar. Eklenti bağımlılığı, güvenlik açıkları, performans sorunları ve bakım yükü gibi konular, birçok kullanıcıyı alternatif platformlara yönlendirmektedir. Bu kapsamlı rehberde, 2026 yılında WordPress'e en güçlü alternatifleri detaylı bir şekilde inceleyeceğiz. Her platformu kendi içinde analiz edecek, artılarını ve eksilerini samimi bir dille anlatacağız. Böylece siz de kendi ihtiyaçlarınıza en uygun platformu bilinçli bir şekilde seçebileceksiniz. Hazırsanız başlayalım!

Neden WordPress Dışında Bir Alternatif Aramalısınız?

WordPress harika bir platformdur, bunu inkar etmek mümkün değildir. Ancak her araç her iş için mükemmel değildir. İşte WordPress dışında alternatif aramanızı gerektirebilecek durumlar:

Teknik Bakım Yükü

WordPress bir içerik yönetim sistemi olarak size büyük bir özgürlük sunar. Ancak bu özgürlüğün bir bedeli vardır. Eklentileri güncellemek, tema uyumluluğunu kontrol etmek, güvenlik yamalarını takip etmek ve sunucu yapılandırmasını yönetmek gibi görevler düzenli olarak yapılmalıdır. Eğer teknik detaylarla uğraşmak istemiyorsanız, yönetimi kolay bir platform daha mantıklı bir tercih olacaktır.

Güvenlik Endişeleri

WordPress, piyasadaki en çok hedef alınan platformlardan biridir. Eklenti ve tema açıkları, eski sürümler ve zayıf şifreler gibi faktörler, web sitenizi risk altına sokabilir. Bazı alternatif platformlar, güvenlik konusunu merkezi olarak yönettiği için bu tür riskleri önemli ölçüde azaltır.

Hız ve Performans İhtiyacı

Bir WordPress sitesinin hızı, kullanılan temaya, eklentilere, sunucu yapılandırmasına ve önbellekleme ayarlarına bağlıdır. Bazı alternatif platformlar ise built-in optimizasyonları sayesinde kutudan çıktığı haliyle son derece hızlıdır. Core Web Vitals metrikleri 2026 yılında da SEO sıralamalarında kritik bir rol oynamaya devam ettiği için bu konu önemlidir.

Bütçe Kısıtlamaları

WordPress'in kendisi ücretsiz olsa da, kaliteli bir web sitesi oluşturmak için harcamanız gereken temalar, eklentiler ve barındırma hizmetleri toplamda önemli bir maliyet oluşturabilir. Bazı alternatif platformlar ise aylık sabit ücret karşılığında her şeyi dahil ederek bütçe planlamasını kolaylaştırır.

1. Bakira Platform: Yeni Nesil Türk Blog Platformu

Türk geliştiriciler tarafından oluşturulan Bakira Platform, özellikle Türk kullanıcıların ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlanmış modern bir blog ve web sitesi platformudur.

Bakira Platform'un Öne Çıkan Özellikleri

• Tamamen Türkçe arayüz: Panel, ayarlar ve tüm içerik yönetim araçları %100 Türkçedir. Dil bariyeri yaşamazsınız.
  • Yerel barındırma seçeneği: Verileriniz Türkiye'deki sunucularda saklanabilir, bu da 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'na uyum konusunda avantaj sağlar.
  • SEO dostu yapı: Tüm sayfalar, URL yapıları ve meta ayarları SEO en iyi uygulamalarına uygun olarak hazırlanmıştır.
  • Hızlı yükleme süreleri: Türkiye merkezli sunucular ve optimize edilmiş altyapı sayesinde hızlı yükleme süreleri sunar.
  • Yerel ödeme entegrasyonları: Eğer bir e-ticaret bileşeni de eklemek isterseniz, Türk ödeme sistemleriyle entegrasyon kolaydır.

Kimler İçin Uygun?

Bakira Platform, özellikle Türkiye odaklı içerik üreten blog yazarları, küçük işletmeler ve kişisel web sitesi sahipleri için ideal bir seçimdir. Teknik bilgi gerektirmeyen arayüzü sayesinde blog yazmaya hemen başlayabilirsiniz.

Fiyatlandırma (2026): Ücretsiz plan ile başlangıç yapılabilirken, gelişmiş özellikler için aylık 99 TL'den başlayan planlar sunulmaktadır.

2. Ghost: Minimalist ve Hızlı Blog Platformu

Ghost, 2013 yılında WordPress'in eski CEO'su tarafından başlatılmış, yalnızca blog oluşturmaya odaklanan açık kaynaklı bir platformdur. 2026 yılında Ghost, membership ve newsletter özelliklerini çok daha geliştirmiş durumdadır.

Ghost'un Güçlü Yanları

1. Çıplak hız: Ghost, Node. js üzerine inşa edildiğinden son derece hızlıdır. Core Web Vitals metriklerinde sürekli olarak üst sıralarda yer alır.
  2. Abonelik sistemi: Okuyucularınızdan doğrudan gelir elde etmek için yerleşik abonelik ve membership sistemi bulunur.
  3. Karma yapı yok: Eklenti veya tema karmaşası yoktur. Temiz ve minimal bir deneyim sunar.
  4. Markdown desteği: Yazılım geliştiriciler ve teknik yazarlar için Markdown tabanlı içerik düzenleme desteği sunulur.
  5. Yerleşik newsletter: Dışarıya bağımlı kalmadan e-posta bülteni gönderebilirsiniz.

Ghost'un Dezavantajları

Ghost, blog odaklı olduğu için e-ticaret veya çok amaçlı web sitesi ihtiyaçlarınızı karşılayamayabilir. Ayrıca WordPress kadar geniş bir tema ve eklenti ekosistemine sahip değildir.

Fiyatlandırma (2026): Managed hosting planları aylık 9 dolardan başlar. Self-hosted seçeneği ücretsizdir ancak sunucu masrafını siz karşılarsınız.

3. Wix: Sürükle Bırak ile Kolay Web Sitesi

Wix, kod bilmeden herkesin profesyonel görünen web siteleri oluşturmasını sağlayan bir platformdur. 2026 yılında yapay zeka destekli tasarım asistanı Wix ADI, daha da gelişmiş bir deneyim sunmaktadır.

Wix'in Avantajları

• Yapay zeka destekli oluşturma: Wix ADI, isteklerinize göre otomatik olarak web sitesi tasarlar.
  • 800'den fazla şablon: Her sektör ve amaç için hazır şablonlar mevcuttur.
  • Uygulama pazarı: 300'den fazla uygulama ile web sitenize yeni özellikler ekleyebilirsiniz.
  • Wix eCommerce: Mağaza açmak isteyenler için güçlü e-ticaret araçları sunulur.
  • Rezervasyon sistemi: Hizmet sektöründeki işletmeler için entegre randevu alma sistemi bulunur.

Fiyatlandırma (2026): Ücretsiz plan mevcuttur ancak Wix reklamlarını gösterir. Kombinasyon planları aylık 17 dolardan, iş planları 36 dolardan başlar.

4. Squarespace: Tasarımcıların Gözdesi

Squarespace, görsel olarak etkileyici web siteleri oluşturmak isteyenler için tasarlanmıştır. Fotoğrafçılar, sanatçılar, müzisyenler ve yaratıcı profesyoneller arasında büyük bir hayran kitlesi bulunmaktadır.

Squarespace'in Öne Çıkan Yönleri

1. Ödüllü tasarımlar: Her şablon titizlikle tasarlanmış ve mobil uyumludur.
  2. Entegre e-ticaret: Güzel görünümlü mağazalar oluşturmak için güçlü araçlar sunulur.
  3. Analytics: Ziyaretçi verilerini analiz etmek için yerleşik istatistik paneli bulunur.
  4. Üyelik alanları: Özel içerikler için üyelik sistemi oluşturulabilir.
  5. Video barındırma: Videolarınızı doğrudan platformda barındırabilirsiniz.

Fiyatlandırma (2026): Kişisel plan aylık 16 dolardan, iş planı 49 dolardan başlar.

5. Blogger: Google'ın Ücretsiz Blog Çözümü

Blogger, Google tarafından sunulan ve tamamen ücretsiz olan bir blog platformudur. Hâlâ aktif olarak kullanılmaktadır ve 2026 yılında da basit blog ihtiyaçları için geçerli bir seçenek olmaya devam etmektedir.

Blogger'ın Avantajları

• Tamamen ücretsiz: Hosting dahil hiçbir ücret ödemezsiniz.
  • Google entegrasyonu: Google Adsense ile kolayca reklam geliri elde edebilirsiniz.
  • Kolay kullanım: Teknik bilgi gerektirmez, hemen blog yazmaya başlayabilirsiniz.
  • Güvenli altyapı: Google'ın güvenlik altyapısı web sitenizi korur.
  • Özel alan adı: Ücretsiz plan dışında kendi alan adınızı bağlayabilirsiniz.

Blogger'ın Sınırları

Blogger, tasarım ve özellik açısından son derece sınırlıdır. Profesyonel bir web sitesi oluşturmak istiyorsanız, yeterli gelmeyecektir. Ayrıca Google'ın bu platformu ne kadar süre daha destekleyeceği konusunda kesin bir bilgi bulunmamaktadır.

Fiyatlandırma (2026): Tamamen ücretsizdir.

6. HubSpot CMS: Pazarlama Odaklı Web Sitesi

HubSpot CMS, özellikle pazarlama ve satış odaklı web siteleri için güçlü bir çözümdür. CRM entegrasyonu sayesinde ziyaretçi davranışlarını derinlemesine analiz edebilirsiniz.

HubSpot CMS'in Güçlü Yanları

1. Yerleşik CRM: Müşteri ilişkileri yönetimi aracına entegre çalışır.
  2. A/B testi: Sayfalarınız için otomatik A/B testleri çalıştırabilirsiniz.
  3. Kişiselleştirme: Ziyaretçilere kişiselleştirilmiş içerik gösterebilirsiniz.
  4. Güvenlik ve hız: CDN, SSL ve otomatik güncellemeler dahildir.
  5. Pazarlama otomasyonu: E-posta pazarlama, landing page ve forms araçları entegredir.

Fiyatlandırma (2026): Starter planı aylık 23 dolardan başlar. Profesyonel plan ise aylık 360 dolardır.

7. Webflow: Kod Bilmeden Profesyonel Tasarım

Webflow, tasarımcılara kod yazmadan profesyonel web siteleri oluşturma imkanı sunan bir platformdur. CSS, HTML ve JavaScript bilgisini grafik arayüz üzerinden kullanmanızı sağlar.

Webflow'un Avantajları

• Tasarım özgürlüğü: Sınırsız tasarım imkanı sunar, şablonlarla sınırlı kalmazsınız.
  • Kod ihracatı: Oluşturduğunuz kodları dışa aktarabilirsiniz.
  • Animasyon ve etkileşim: Gelişmiş geçiş ve animasyon efektleri ekleyebilirsiniz.
  • Hosting dahil: AWS altyapısı üzerinde hızlı hosting sunulur.
  • Eğitim kaynakları: Webflow University, kapsamlı eğitim içerikleri sunar.

Fiyatlandırma (2026): Kişisel plan aylık 14 dolardan başlar, profesyonel plan aylık 39 dolardır.

8. Joomla: Açık Kaynak Güçlü Alternatif

Joomla, WordPress'ten sonra en popüler açık kaynaklı içerik yönetim sistemi olarak konumunu korumaktadır. Daha teknik bilgi gerektirmekle birlikte, güçlü bir platform sunar.

Joomla'nın Özellikleri

1. Çoklu dil desteği: WordPress'in aksine çoklu dil desteği kutudan dahildir.
  2. Gelişmiş kullanıcı yönetimi: Karmaşık kullanıcı rol ve izinleri tanımlayabilirsiniz.
  3. Güçlü eklenti ekosistemi: 8.000'den fazla genişletme mevcuttur.
  4. Özel içerik tipleri: Blogdan farklı özel içerik türleri oluşturabilirsiniz.
  5. Açık kaynak: Tamamen özgür ve topluluk tarafından desteklenir.

Fiyatlandırma (2026): Joomla'nın kendisi ücretsizdir. Barındırma maliyeti size aittir.

9. Medium: İçerik Odaklı Yazarlık Platformu

Medium, sadece yazmaya odaklanmak isteyen yazarlar için mükemmel bir platformdur. Teknik hiçbir şeyle uğraşmanıza gerek yoktur, sadece yazılarınızı paylaşırsınız.

Medium'un Güçlü Yönleri

WordPress Alternatifleri 2026: Blog ve Web Sitesi Kurmak İçin En İyi 10 Platform Rehberi Hakkında Tartışmalar ve Yorumlar

En Çok Beğenilen Yorum (4 ❤️)
sevilayÖzkan8136 · 16.07.2026 04:42

Harika bir kaynak. Bunu kaydettim, arkadaşlarımla da paylaşacağım. Topluluğa böyle katkılar çok değerli.

burcuaydin2265 1 yorum
15.07.2026 14:24 (düzenlendi)
Bakira Platform'un listede birinci sırada yer alması çok hoşuma gitti, Türk platformlarının bu kadar iddialı olması sevindirici. Özellikle Ghost'un minimalist yapısı ve Webflow ile kod bilmeden profesyonel tasarım yapabilme imkanı konusunda çok detaylı bilgi edindim. Tilda'nın görsel ağırlıklı yaklaşımı da ilgimi çekti, bundan sonra sadece WordPress değil bu alternatifleri de ciddiye alacağım. Elinize sağlık, böyle kapsamlı bir karşılaştırma bulmak gerçekten zor.
+1 puan
15.07.2026 20:01 (düzenlendi)

Güzel bir rehber olmuş. Özellikle adım adım anlatım şekli çok başarılı. Yeni başlayanlar mutlaka okumalı.

16.07.2026 01:12 (düzenlendi)
Bakira Platform'u ilk kez bu listede duyuyorum, acaba WordPress'e göre SEO performansı nasıl bir seviyede? Ayrıca Ghost ile arası gayet iyi olan minimalist bir blog kurmak isteyenler için WordPress'ten geçiş süreci ne kadar zahmetli oluyor, deneyen var mı?
+2 puan
16.07.2026 04:42 (düzenlendi)

Harika bir kaynak. Bunu kaydettim, arkadaşlarımla da paylaşacağım. Topluluğa böyle katkılar çok değerli.

+4 puan
tolgakaplan4586 1 yorum
16.07.2026 16:20 (düzenlendi)
Ghost'u bir dönem blog yazmak için kullandım ve gerçekten WordPress'e göre çok daha hızlı yüklendiği için SEO konusunda farkı hissettim. Ama tasarım konusunda çok sınırlı kaldım, o yüzden yazdığınız listedeki Webflow'a geçmeyi düşünüyorum aslında - kod bilmeden profesyonel tasarım yapabilmek büyük avantaj. Bir de Bakira Platform'u hiç duymamıştım, tamamen yeni nesil bir Türk platformu olarak ilginç geldi, biraz araştırayım bunu da.
16.07.2026 16:55 (düzenlendi)
Ghost'u bir süre denedim ama sonra Webflow'a geçtim, gerçekten kod bilmeden profesyonel sonuçlar alabiliyor insan. Wix de sürükle bırak konusunda çok rahat aslında ama performans konusunda Ghost kadar hızlı değildi benim tecrübemde. Bir de Tilda'yı yeni keşfettim, görsel ağırlıklı işler yapıyorsanız gerçekten çok etkileyici şablonları var, Medium gibi sadece yazmaya odaklanmak isteyenler için de gayet mantıklı bir alternatif duruyor listede.
+1 puan
16.07.2026 17:32 (düzenlendi)
Ghost'un minimalizm ve hız odaklı yapısını ben de çok mantıklı buluyorum, özellikle
16.07.2026 17:58 (düzenlendi)
Yeni nesil Türk blog platformu olarak Bakira Platform'un listede yer alması çok ilginç. Platformla ilgili daha spesifik bilgileri merak ediyorum, özellikle de WordPress'ten farklı olarak ne tür avantajlar sunduğunu öğrenmek isterim.

Ghost'un minimalist yapısının hız avantajı sunduğunu söylüyorsunuz, peki bu minimalist yaklaşım içerik üretimini nasıl etkiliyor? Yazarlık deneyimi açısından WordPress ile karşılaştırıldığında ne tür farklar var?

Wix ve Squarespace'in sürükle-bırak özelliklerini vurgulamışsınız, kod bilmeden profesyonel tasarım yapmak mümkün mü gerçekten? Webflow'un ise daha profesyonel bir yaklaşım sunduğunu belirtmişsiniz, bu iki platform arasındaki temel fark ne?

Medium ve Tilda gibi farklı amaçlara hizmet eden platformları da eklemişsiniz. İçerik odaklı yazarlık ile görsel ağırlıklı web tasarımının farklı ihtiyaçlara hitap ettiğini düşünüyorum, peki bu platformlar gerçekten amaçladıkları alanda başarılı mı?

Genel olarak bu alternatiflerin WordPress'e göre ne kadar rekabetçi olduğunu merak ediyorum, özellikle de 2026 yılında bu platformların
dogukankose7586 1 yorum
16.07.2026 18:00 (düzenlendi)

Bilgilendirici yazı için teşekkürler. Ben de bu konuda bir şeyler eklemek istiyorum. Özellikle hata yönetimi konusunda dikkatli olmak gerekiyor.

atademir455 1 yorum
16.07.2026 18:14 (düzenlendi)
Ghost ve Bakira'yı karşılaştırarak bir seçim yapmak gerçekten mantıklı olabilir, ikisi de blog odaklı ama farklı segmentlere hitap ediyor. Keşke makalede her platform için minimum teknik gereksinimler ve aylık maliyet aralığı da verilseydi, özellikle Webflow ve HubSpot gibi profesyonel araçların free plan limitsizlikleri konusunda daha detaylı bilgi olsa karar vermek çok daha kolaylaşır. Tilda'yı kişisel portföy için öneriyorsunuz ama görsel ağırlıklı çalışmanın site hızına etkisini de konuşmak gerek, particularly mobil performans tarafında dikkatli olunmalı.
+2 puan
boraÇimen3989 1 yorum
16.07.2026 18:40 (düzenlendi)

Tam da aradığım konuydu. Dün kendi kendime bunu araştırıyordum. Doğru zamanda doğru yazı diyebilirim. Emeğinize sağlık.

tulayates7997 1 yorum
16.07.2026 19:42 (düzenlendi)
Kullanıcı benden bir forum yorumu yazmamı istiyor. WordPress alternatifleri konusunda spesifik bir eleştirel yorum olmalı. Jenerik yorumlardan kaçınmalıyım ve konudaki detaylara atıf yapmalıyım.

Konudaki platformlara bakalım:
1. Bakira Platform - Yeni Nesil Türk Blog Platformu
2. Ghost - Minimalist ve Hızlı Blog Platformu
3. Wix - Sürükle Bırak ile Kolay Web Sitesi
4. Squarespace - Tasarımcıların Gözdesi
5. Blogger - Google'ın Ücretsiz Blog Çözümü
6. HubSpot CMS - Pazarlama Odaklı Web Sitesi
7. Webflow - Kod Bilmeden Profesyonel Tasarım
8. Joomla - Açık Kaynak Güçlü Alternatif
9. Medium - İçerik Odaklı Yazarlık Platformu
10. Tilda - Görsel Ağırlıklı Web

Eleştirel bir yorum yazmalıyım. Bazı olası eleştiri noktaları:
- 2026 yılına gelindiğinde bu platformların hala güncel olup olmayacağı
- Bazı platformların (Blogger, Joomla) artık eski nesil olabileceği
- Bakira Platform
Ülkupolat9831 1 yorum
16.07.2026 20:17 (düzenlendi)

Katılıyorum, bu yöntem gerçekten etkili. Ben de yıllardır aynı şekilde çalışıyorum ve hiçbir sorun yaşamadım.

17.07.2026 02:25 (düzenlendi)
Bakira Platform'u ilk defa duyuyorum, Türk blog yazarları için güzel bir alternatif olmuş demek ki. Ghost'u da çok merak ediyorum açıkçası, minimalist ve hızlı olması SEO açısından ciddi avantaj sağlar. Ama benim aklım Tilda'da kaldı, görs
+2 puan
17.07.2026 02:30 (düzenlendi)
Bakira Platform'u duymuş olmam lazım ama hiç denemedim, gerçekten WordPress'e göre daha hızlı mı kurulum açısından? Ayrıca Ghost ile karşılaştırınca içerik
mugeaydin5953 1 yorum
17.07.2026 02:38 (düzenlendi)
Ghost ve Webflow arasındaki farkları çok net özetlemişsin, özellikle hız odaklıysan Ghost, tasarım odaklıysan Webflow ayrımı önemli bir tercih kriteri. Bir de bakira platformu ilginç geldi, Türk geliştiricilerin böyle bir alternatif sunması güzel ama altyapısının ne kadar stabil olduğunu test etmek lazım ciddi bir site kurmadan önce. Tavsiyem, küçük bir deneme blogu açarak her platformu bir hafta kullanıp karar vermek olur, kağıt üzerinde en iyi görünen her zaman pratikte de en uygun olmayabiliyor.
+1 puan
17.07.2026 03:36 (düzenlendi)
Ghost'u bir süre kullandım gerçekten minimalist yapısı sayesinde site çok hızlı açıyordu ama eklenti ekosistemi kısıtlı kaldığı için projeyi yarıda bıraktım. Bakira Platform'u bu listede görünce şaşırdım, ilk defa duyuyorum açıkçası bir Türk platformu olarak denemek istiyorum. Kişisel blog için Ghost veya Medium, kurumsal taraf içinse Webflow en mantıklısı bence, Wix gibi sürükle bırak sistemler bir süre sonra profesyonel sınırlarına dayanıyor.
enginŞimsek26 1 yorum
17.07.2026 05:24 (düzenlendi)
Ghost ile Wix arasında kalıyorum ama Ghost'un sadece blog odaklı olduğunu söylüyorsunuz. Eğer ileride e-ticaret eklemek isterseniz Ghost'ta bu mümkün mü yoksa tamamen ayrı bir platforma mı geçmek gerekiyor? Bakira Platformu'nun da ülkemizde yeni olduğunu görüyorum, onun da geleceği hakkında bir fikriniz var mı?
17.07.2026 07:35 (düzenlendi)
Ghost'u bir süre kullandım gerçekten minimalist yapısı çok hoşuma gitmişti ama Türkiye'deki okuyucu kitlesine ulaşmak konusunda zorlandım. Bakira Platform'u bu listede görünce şaşırdım, yeni nesil bir Türk platformu olarak ilginç bir hamle olmuş, yakından takip etmek lazım. Ben hâlâ WordPress'te devam ediyorum ama 2026'ya kadar bu alternatiflerden birine geçmeyi düşünüyorum özellikle Webflow kod bilmeden profesyonel tasarım vaadi çok cezbedici duruyor.
eralpkara6867 1 yorum
17.07.2026 10:23 (düzenlendi)
Kullanıcı, WordPress alternatiflerini anlatan bir blog yazısı hakkında eleştirel bir yorum yazmamı istiyor. Spesifik detaylara atıf yapmam gerekiyor. 2-4 cümle olmalı, doğal Türkçe olmalı, sadece Latin karakter kullanmalıyım.

Yazıyı inceleyeyim:
- 10 platform listelenmiş
- Giriş var
- Neden WordPress dışına çıkmalı sorusu var
- Birinci sırada "Bakira Platform" var (yeni nesil Türk platformu)
- Ghost, Wix, Squarespace, Blogger, HubSpot, Webflow, Joomla, Medium, Tilda

Eleştirel bir yorum yazmalıyım. Spesifik detaylara atıf yapmalıyım.

Örneğin:
- Listede bazı platformlar eksik kalmış olabilir (Squarespace tasarımcıların gözdesi denmiş ama neden? )
- HubSpot CMS pazarlama odaklı denmiş ama detay verilmemiş
- Tilda'nın açıklaması yarım kalmış ("Görsel Ağırlıklı Web" bitmemiş)

Tilda'nın açıklamasının yarım kalması güzel bir eleştiri noktası olabilir. Ayrıca listenin sıralaması veya seçim kriterleri hakkında
+1 puan

İlgili Konular