23
kaankara113 Efsane
127 görüntülenme · 23 yorum

WordPress ve Blogger ile Ücretsiz ve Hesaplı Yolla Profesyonel Site Kurma Rehberi (2026)

(57 oy, 3.9/5)
WordPress ve Blogger ile Ücretsiz ve Hesaplı Yolla Profesyonel Site Kurma Rehberi (2026)

WordPress ve Blogger ile ücretsiz ve hesaplı yolla profesyonel site kurmak, 2026 yılında artık herkesin ulaşabileceği bir hedef. İnternet dünyasında var olmak isteyen bireyler, pequenik işletmeler ve hobi amaçlı içerik üretenler için doğru platformu seçmek ve doğru araçları kullanmak büyük önem taşıyor. Bu kapsamlı rehberde, sıfır bütçe veya çok düşük maliyetlerle nasıl etkili bir web sitesi oluşturabileceğinizi adım adım anlatacağız. Hem WordPress hem de Blogger tarafındaki fırsatları karşılaştırarak, hangi durumda hangi platformun daha mantıklı olacağına dair net bir yol haritası çıkaracağız.

2026 Yılında WordPress ve Blogger Arasındaki Temel Farklar

Her iki platform da ücretsiz olarak sunuluyor ancak sundukları deneyim ve sundukları imkanlar bakımından ciddi farklılıklar var. Bu farkları bilerek hareket etmek, hem zaman hem de enerji tasarrufu sağlar.

WordPress Nedir ve Neden Tercih Edilmeli?

WordPress, açık kaynak kodlu bir içerik yönetim sistemidir. Dünyadaki tüm web sitelerinin yaklaşık yüzde 43'ü WordPress üzerinde çalışıyor. 2026 yılı itibarıyla WordPress, blok düzenleyici (Gutenberg) altyapısını son derece olgunlaştırdı ve kullanıcı deneyimi açısından büyük mesafe kat etti.

• Tam kontrol: Sitenizin her alanını özelleştirebilirsiniz. Tema, eklenti, kodlama ve sunucu seçimi tamamen size aittir.
  • Geniş eklenti ekosistemi: 60.000'den fazla ücretsiz eklenti mevcuttur. SEO'dan güvenliğe, formulariodan galeriye kadar her ihtiyaca çözüm bulunur.
  • Para kazanma potansiyeli: WooCommerce, memberPress ve benzeri eklentilerle doğrudan satış yapabilir, üyelik sistemi kurabilirsiniz.
  • Topluluk desteği: Türkçe kaynak, forum ve rehber bulmak son derece kolaydır.

Blogger Nedir ve Kimler İçin Uygundur?

Blogger, Google tarafından sunulan ve tamamen ücretsiz bir blog platformudur. Hosting derdi yoktur, domain almasanız bile blogspot.com uzantısıyla anında yayına başlayabilirsiniz.

• Sıfır maliyet: Hosting, tema veya eklenti için tek kuruş harcamanıza gerek yoktur.
  • Google altyapısı: Hız, güvenlik ve uptime konusunda Google'ın gücünü arkasınıza alırsınız.
  • Basitlik: Teknik bilgi gerektirmez. Yazarlar, günlük tutmak isteyenler veya deneme yazıları paylaşanlar için idealdir.
  • AdSense entegrasyonu: Google reklamlarıyla para kazanma süreci oldukça basittir.

Ücretsiz ve Hesaplı Araçlarla WordPress Sitesi Kurulum Adımları

WordPress tarafında profesyonel bir site kurmak için pahalı yatırımlar yapmanıza gerek yok. 2026 yılında sunulan birçok ücretsiz kaynak ve araç, oldukça yetkin sonuçlar elde etmenizi sağlar.

1. Hosting ve Domain Seçimi (En Hesaplı Yol)

WordPress.org için bir hosting hizmeti almanız gerekir. 2026 yılı itibarıyla Türk hosting firmaları oldukça rekabetçi fiyatlar sunmaktadır.

• İlk yıl promosyonlu hosting paketleri: Yıllık ortalama 200-400 TL arasında hizmeti bulmak mümkündür.
  • Ücretsiz domain:

WordPress ve Blogger ile Ücretsiz ve Hesaplı Yolla Profesyonel Site Kurma Rehberi (2026) Hakkında Tartışmalar ve Yorumlar

En Çok Beğenilen Yorum (1 ❤️)
alpergunduz4166 · 16.07.2026 15:43
WordPress'in eklenti ve tema çeşitliliği konusundaki üstünlüğü ile Blogger'ın Google entegrasyonu ve bakım zahmetsizliği arasındaki dengeyi çok güzel kurmuşsun. 2026 perspektifiyle baktığımızda, WordPress'in öğrenme eğrisi biraz daha dik olsa da sunduğu kontrol alanı, profesyonel bir site hayali kuranlar için çok farklı bir kapı açıyor. Blogger
jaleyalcin1285 1 yorum
15.07.2026 14:40 (düzenlendi)
Blogger'ın tamamen ücretsiz olmasının avantajı tartışılmaz ama 2026 itibarıyla WordPress'in ücretsiz tema ve eklenti ekosistemi de o kadar genişledi ki, aslında başlangıçta çok da büyük bir bütçe farkı kalmadığını düşünüyorum. Benim en çok dikkatimi çeken nokta, rehberin "küçük işletmeler ve hobi amaçlı içerik üretenler" dediği kitle ayrımı oldu çünkü hobi için Blogger gerçekten idealken, işletmen için WordPress'in sunduğu özelleştirme ve SEO esnekliği çok daha mantıklı bir yatırım olarak öne çıkıyor. 2026'da artık ikisi arasındaki asıl fark para değil, ne kadar control sahibi olmak istediğin.
+1 puan
15.07.2026 16:19 (düzenlendi)
WooCommerce eklentisiyle sıfır maliyetle e-ticarete geçiş öneriniz çok yerinde, 2026'da bu eklentinin ücretsiz paketinin sunduğu pos ve stok
15.07.2026 18:36 (düzenlendi)
2026'da WordPress ve Blogger karşılaştırması yapmak çok mantıklı olmuş, özellikle küçük işletmeler için hangisinin daha mantıklı olacağı konusunda kafam karışmıştı. Rehberde bütçe dostu araçlardan bahsediyorsunuz ama WordPress'te ücretsiz tema seçtiğimizde SEO performansı konusunda ciddi bir kayıp oluyor mu, yoksa 2026 itibarıyla ücretsiz temalar artık yeterli mı?
15.07.2026 22:22 (düzenlendi)
Ben geçen sene tam olarak bu tarz bir arayış içindeydim, WordPress mi Blogger mı diye çok düşündüm. Blogger'ın ücretsiz hosting avantajı başta çok cazip geldi ama sonra WordPress'e geçiş yaptım, çünkü eklenti ekosistemi gerçekten fark yaratıyor. 2026'da artık sıfır bütçeyle bile profesyonel görünümlü bir site kurmak mümkün, ben kendi sitemi WooCommerce entegrasyonuyla kurduğumda toplam maliyetim Hosting + domain dışında hiçbir şey değildi. Rehberde bahsedilen "doğru platformu seçmek" meselesi çok kilit, ben önce amacımı netleştirmeden yola çıktığım için zaman kaybettim açıkçası.
+1 puan
asliŞahin9734 1 yorum
15.07.2026 23:03 (düzenlendi)

Uzun süredir bu konu hakkında araştırma yapıyordum. Yazınız sayesinde kafamdaki birçok soruya cevap buldum. Teşekkürler.

+1 puan
sercanÖzer8481 1 yorum
16.07.2026 03:16 (düzenlendi)

Bilgilendirici yazı için teşekkürler. Ben de bu konuda bir şeyler eklemek istiyorum. Özellikle hata yönetimi konusunda dikkatli olmak gerekiyor.

+1 puan
fatmaŞahin1692 1 yorum
16.07.2026 06:51 (düzenlendi)
WordPress ve Blogger karşılaştırmasını çok merak ediyordum, özellikle 2026 itibarıyla hangisinin sıfır bütçede daha mantıklı olduğuna dair net bir ayrım yapmanız güzel olmuş. Blogger'ın tamamen ücretsiz kalırken, WordPress tarafında hosting maliyetinin devreye girmesi kafa karıştırabiliyor, bu konudaki detaylandırma çok işime yaradı. Küçük işletmeler için hangi platformun uzun vadede daha avantajlı olacağı konusunda biraz daha örnek senaryo görmek isterdim açıkçası.
16.07.2026 13:14 (düzenlendi)
2026 güncellemesiyle birlikte ücretsiz araçların (özellikle de WordPress ve Blogger'ın) sunduğu profesyonel imkanlar gerçekten heyecan verici. Hobi amaçlı içerik üreticileri veya bütçesi kısıtlı küçük işletmeler için doğru temalar ve eklentiler seçildiğ
alpergunduz4166 1 yorum
16.07.2026 15:43 (düzenlendi)
WordPress'in eklenti ve tema çeşitliliği konusundaki üstünlüğü ile Blogger'ın Google entegrasyonu ve bakım zahmetsizliği arasındaki dengeyi çok güzel kurmuşsun. 2026 perspektifiyle baktığımızda, WordPress'in öğrenme eğrisi biraz daha dik olsa da sunduğu kontrol alanı, profesyonel bir site hayali kuranlar için çok farklı bir kapı açıyor. Blogger
+1 puan
canÜnal1836 1 yorum
16.07.2026 15:43
WordPress'in esnekliği ve eklenti zenginliği ile Blogger'ın tamamen ücretsiz ve bakım derdi olmaması gerçekten büyük fark yaratıyor, özellikle sıfır bütçeyle başlayacaklar için bu ayrım çok önemli. 2026 itibarıyla her ikisinin de tema seçenekleri epey gelişmiş olsa da, WordPress'te SEO ve hız optimizasyonu konusunda çok daha fazla kontrole sahip oluyorsun, Blogger ise basit bir blog için hâlâ en pratik çözüm. Açıkçası küçük işletmen için uzun vadede düşünüyorsan
+1 puan
16.07.2026 15:54 (düzenlendi)

Teşekkürler hocam, elinize sağlık. Bu bilgileri kendi projemde uygulayacağım. Takip ediyorum, yeni yazılarınızı bekliyorum.

selinyavuz3087 1 yorum
16.07.2026 17:11 (düzenlendi)

Ben de benzer bir projede bu yöntemi kullanmıştım. Gerçekten işe yarayan bir yaklaşım. Paylaşım için teşekkürler.

semrapala4378 1 yorum
16.07.2026 19:15 (düzenlendi)
2026 rehberi diye açılmış ama içerik "pequenik" yazım hatasıyla dolu, profesyonel site kurmayı anlatacaksınız kendi metninizi bile editörden geçirmemişsiniz. Ayrıca başlıkta "ücretsiz" vurgusu yapıp sonra "hesaplı" diye eklemeniz biraz çelişki yaratmıyor mu? Sıfır bütçeyle profesyonel site kurmak 2026'da hâlâ mümkün mü, yoksa Google'ın SEO politikaları ve tema/eklenti zorunlulukları yüzünden "ücretsiz" kavramı çok mu havada kaldı
atifÖzgur9021 1 yorum
16.07.2026 21:09 (düzenlendi)
2026 itibarıyla WordPress ve Blogger'ın hâlâ en erişilebilir platformlar olarak öne çıkması çok mantıklı, özellikle küçük işletmeler için Hosting masrafı olmadan başlamak büyük avantaj. Benim eklemek istediğim bir nokta var: Rehberde WordPress ve Blogger karşılaştırması yapıldığını görüyorum ama bence bir de Long Post formatındahangi kullanım alanı için hangisinin daha verimli olduğu ayrı bir paragrafta ele alınsa, acemi kullanıcılar için çok daha net bir karar süreci oluşur. Ayrıca 2026 yılında yapay zeka destekli eklentilerin WordPress tarafında ciddi bir kolaylık sağladığını da eklerseniz, sıfır bütçeyle yola çıkanlar için motivasyon artacaktır. abar
16.07.2026 21:55 (düzenlendi)
Rehberde WordPress ve Blogger'ın karşılaştırılması çok yerinde bir yaklaşım olmuş. Bence 2026 itibarıyla yapay eklentiler konusunda WordPress tarafı gerçekten çok ilerledi, ama Blogger'ın sadeliğinin de hâlâ ciddi bir avantaj olduğunu unutmamak lazım — hele hobi amaçlı içerik üretenler için. Bir tavsiyem olacak: Sıfır bütçeyle başlarken domain alımını hemen ilk aşamada yapmalarını öneririm, çünkü ücretsiz alt domain uzantıları (blogspot, wordpress. com) maalesef profesyonel görünüme ciddi darbe vuruyor. Ayrıca rehberde bahsedilen düşük maliyetli araçların birçoğu yıllık abonelik yerine tek seferlik ödeme seçenekleri de sunuyor, bunları detaylıca karşılaştırmak okuyucunun işini çok kolaylaştırır.
bernapala2682 1 yorum
16.07.2026 22:36 (düzenlendi)

Güzel bir yazı. Ek olarak şunu belirtmek isterim ki PSR standartlarına da dikkat etmek gerekiyor. Özellikle PSR-12 kodlama standardı çok önemli.

bilgetuncer8800 1 yorum
16.07.2026 22:50 (düzenlendi)
Ben de 2023'te tam olarak bu yolu izledim, Blogger ile başlayıp WordPress'e geçtim. Blogger'ın sıfır hosting maliyeti gerçekten işe yarıyor, içerik odaklı başlamak için ideal. Ama WordPress'in eklenti ve tema çeşitliliği, özelleştirme konusunda farkı net gösteriyor, especialmente SEO araçları konusunda.
beyzaÇetin1569 1 yorum
17.07.2026 01:13 (düzenlendi)
Harika bir rehber olmuş, 2026 itibarıyla WordPress ve Blogger arasındaki farkları net şekilde anlatmanız çok değerli, özellikle sıfır bütçeyle başlamak isteyen hobi üreticileri için doğru platformu seçmek gerçekten kritik bir karar. Küçük işletmeler için hangi aracın daha mantıklı olduğuna dair bölüm çok işime yarayacak, teşekkürler!
yavuzsari2678 1 yorum
17.07.2026 06:35 (düzenlendi)
2026 yılı denmiş ama rehberin kendisi henüz 2026'teyken tam olarak neyin değişeceğini nereden biliyoruz? WordPress ve Blogger'ın o tarihe kadar fiyat politikalarında, özellik setlerinde veya altyapılarında ne tür köklü değişimler yaşanacağı belli değilken "sıfır bütçe" vaadinde bulunmak biraz havada kalıyor. Ayrıca rehberin girişinde "küçük işletmeler" yerine "pequenik" diye yazılması -ki bunun İspanyolca bir kelime- dikkatimi çekti, profesyonel site kurma iddiasındaki bir rehberde böyle bir yazım hatası güvenilirliği zedeliyor doğrusu. Blogger'ın 2026'da hâlâ aktif kalıp kalmayacağı bile tartışmalı bir konuyken, iki platformu aynı kefeye koyup "hesaplı yol" demek biraz basite kaçıyor.
afettas7219 1 yorum
17.07.2026 09:38 (düzenlendi)
2026 itibarıyla WordPress ve Blogger arasındaki temel farklar neler? Özellikle sıfır bütçeyle başlayacak biri için hangisini daha mantıklı buluyorsunuz? Blogger'ın sınırlı şablon seçenekleri mi yoksa WordPress'in eklenti zenginliği mi uzun vadede daha avantajlı olur?
1 2