29
leventbaran3734 Efsane
136 görüntülenme · 29 yorum

2026 Yılında Domain ve Hosting Seçimi Rehberi: Başlangıç İçin Bilmeniz Gereken Her Şey

(53 oy, 4.1/5)

Yeni bir web sitesi kurmak istiyorsanız ilk yapmanız gereken şey, güvenilir bir domain ve hosting hizmeti seçmektir. Bu rehberde, 2026 yılında domain ve hosting seçiminde dikkat etmeniz gereken tüm detayları, karşılaştırma ipuçlarını ve bütçenizi zorlamadan doğru tercihi nasıl yapacağınızı adım adım anlatacağız.

Domain Nedir ve Neden Önemlidir?

Domain, web sitenizin internet üzerindeki adresidir. Ziyaretçilerin tarayıcılarına yazarak sitenize ulaştığı isim, aslında dijital kimliğinizin temelini oluşturur. Doğru bir domain seçimi, marka bilinirliğinden SEO performansına kadar birçok alanı doğrudan etkiler.

Domain Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

• Kısa ve akılda kalıcı olmalı: 15 karakterden kısa domain isimleri hem hatırlanması hem de yazılması açısından avantaj sağlar.
  • Tanınabilir uzantı seçin: .com hala en güvenilir uzantıdır ancak .com.tr, .net, .org ve yeni nesil uzantılar (.io, .co, .app) da belirli alanlarda güçlü alternatifler sunar.
  • Tire ve rakam kullanımından kaçının: "web-sitesi-123.com" gibi bir domain hem profesyonel durmaz hem de müşterilerinizin aklında kalmasını zorlaştırır.
  • Marka tescili yapın: Domain seçiminizi yaptıktan sonra TÜRKPATENT üzerinden marka tescili başvurusu yaparak yasal koruma altına almayı unutmayın.
  • Türkçe karakter kullanmayın: IDN (Internationalized Domain Name) destekli olsa da, Türkçe karakter içeren domainler bazı tarayıcı ve e-posta sistemlerinde sorun çıkarabilir.

Hosting (Barındırma) Nedir?

Hosting, web sitenizin dosyalarının, veritabanının ve tüm içeriklerinin internet üzerinde tutulduğu fiziksel veya sanal sunucu hizmetidir. Kısacası, domain adresiniz sokağınızı belirtirken, hosting evinizin kendisidir.

Hosting Türleri ve Farkları

2026 yılında piyasada birçok hosting türü bulunmaktadır. İhtiyacınıza göre doğru türü seçmek hem performans hem de maliyet açısından kritik öneme sahiptir.

Hosting Türü Uygun Kullanım Alanı Performans Fiyat Aralığı (Aylık) Paylaşımlı Hosting Kişisel bloglar, küçük kurumsal siteler Orta 30 150 VPS (Sanal Özel Sunucu) Orta ölçekli e-ticaret, web uygulamaları Yüksek 200 800 WordPress Hosting WordPress ile çalışan tüm siteler Orta Yüksek 80 500 Bulut Hosting Yüksek trafiğe sahip siteler, SaaS projeleri Çok Yüksek 300 2.000 Dedicated (Kiralık Sunucu) Büyük kurumsal projeler, özel yazılımlar En Yüksek 1.500 +

Doğru Hosting Şirketi Nasıl Seçilir?

Hosting seçimi yaparken sadece fiyat odaklı hareket etmek, ileride ciddi sorunlara yol açabilir. Aşağıdaki kriterleri mutlaka değerlendirin:

1. Uptime (Çalışma Süresi) Garantisi

Web sitenizin ne kadar süre boyunca erişilebilir olduğunu ifade eden uptime oranı, hosting seçimindeki en önemli metriklerden biridir. 2026 itibarıyla güvenilir hosting firmaları %99.95 ve üzeri uptime garantisi sunmaktadır. Bu oranın altına düşen bir hizmet, SEO sıralamalarınızı ve ziyaretçi güveninizi olumsuz etkiler.

2. Teknik Destek Kalitesi

Sorun yaşadığınızda 7/24 erişilebilir ve çözüm odaklı bir teknik destek ekibi büyük avantajdır. Canlı destek, bilet sistemi ve telefon desteği sunan firmaları tercih edin. Özellikle gece saatlerinde bir sorun yaşadığınızda, Slack veya Telegram gibi kanallar üzerinden destek veren firmalar 2026 yılında fark yaratmaktadır.

3. Sunucu Konumu

Hedef kitleniz Türkiye'deyse, sunucuların Türkiye'de veya en yakın coğrafyada (Almanya, Hollanda) bulunması sayfa yükleme hızınızı doğrudan etkiler. Google, sayfa hızını sıralama faktörleri arasında ön plana çıkardığı için bu konu ciddiye alınmalıdır.

4. Yedekleme ve Güvenlik

• Otomatik günlük yedekleme sunulup sunulmadığını kontrol edin
  • SSL sertifikasının ücretsiz dahil edilip edilmediğine bakın
  • DDoS koruması ve malware tarama özellikleri olup olmadığını sorun
  • Hosting panelinden tek tıkla geri yükleme yapabilmelisiniz

5. Kaynak ve Bant Genişliği

Paylaşımlı hosting planlarında CPU, RAM ve bant genişliği limitsiz gibi görünse de, aslında adil kullanım politikası (FUP) kapsamında belirli sınırlar vardır. Sitenizin trafiği arttıkça kaynak tüketimini izlemeniz ve gerektiğinde plan yükseltmeniz gerekir.

Domain ve Hosting Fiyatları 2026 Yılında Ne Kadar?

2026 yılı itibarıyla domain ve hosting fiyatları, döviz kuruna ve hizmet kalitesine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. İşte genel bir fiyat rehberi:

Domain Fiyatları (Yıllık)

• .com uzantısı: 180 350
  • .com.tr uzantısı: Ücretsiz 150 (belge ile)
  • .net uzantısı: 200 380
  • .org uzantısı: 250 400
  • .io uzantısı: 800 1.500
  • .app uzantısı: 500 900

Hosting Fiyatları (Yıllık)

• Başlangıç paketi (paylaşımlı): 360 1.200 /yıl
  • Profesyonel paket (VPS): 2.400 8.000 /yıl
  • WordPress özel hosting: 960 4.800 /yıl
  • Bulut hosting giriş paketi: 3.600 12.000 /yıl

İpucu: İlk yıl kampanyalı fiyatla giren birçok firma, yenileme döneminde fiyatını önemli ölçüde artırır. Bu yüzden Always-Price (her zaman aynı fiyat) politikası sunan firmaları tercih etmek uzun vadede tasarruf etmenizi sağlar.

Domain ve Hosting Alırken Sık Yapılan Hatalar

İlk kez web sitesi kuran birçok kişinin düştüğü ortak hatalar vardır. Bu hataları bilerek ve önleyerek hem zaman hem de para kaybını engelleyebilirsiniz.

• Sadece fiyata bakarak seçim yapmak: En ucuz hosting her zaman en iyi hosting değildir. Düşük kaynaklı sunucularda siteniz yavaş yüklenir ve ziyaretçileriniz kaybedersiniz.
  • Yenileme fiyatını kontrol etmemek: İlk yıl 99 'ye aldığınız hosting, ikinci yıl 599 'ye çıkabilir. Sözleşme detaylarını önceden okuyun.
  • Hosting firmasıyla domaini aynı yerden almamak: Tek bir yönetim panelinden yönetmek hem zaman kazandırır hem de DNS yönetimi açısından pratiklik sağlar.
  • Yedekleme almamak: Hosting firmasının yedekleme yapmasına tamamen güvenmek risklidir. Önemli verilerinizi kendi bilgisayarınıza da yedekleyin.
  • SEO uyumlu hosting seçimini ihmal etmek: Sunucu hızı, SSL sertifikası ve uptime oranı doğrudan arama motoru sıralamanızı etkiler.

Hosting Yükseltme Ne Zaman Gerekli?

Web siteniz büyüdükçe mevcut hosting planınız yetersiz hale gelebilir. Aşağıdaki belirtiler, yükseltme zamanının geldiğine dair güçlü sinyallerdir:

Yükseltme Belirtileri

• Sayfa yükleme süresi 3 saniyenin üzerine çıktı: Google verilerine göre, mobil kullanıcıların %53'ü 3 saniyeden uzun süren sayfaları terk eder.
  • Sunucu hata mesajları almaya başladınız: 500 Internal Server Error veya 503 Service Unavailable gibi hatalar kaynak yetersizliğine işaret eder.
  • Admin paneline girişte gecikme yaşanıyor: WordPress admin paneli bile açılmıyorsa, CPU veya RAM dolmuş olabilir.
  • Trafik artışı oldu: Aylık ziyaretçi sayınız belirgin şekilde yükseldiyse, mevcut plan karşılayamayabilir.
  • Yeni özellikler eklemeniz gerekiyor: E-ticaret, üyelik sistemi veya özel uygulamalar eklemek daha güçlü bir sunucu gerektirebilir.

Hosting Paneli: cPanel mi Plesk mi Alternatif mi?

Hosting yönetimi için kullanılan kontrol panelleri, günlük işlerinizde büyük kolaylık sağlar. 2026 yılında piyasada en çok tercih edilen paneller şunlardır:

• cPanel: En yaygın kullanılan panel. Kullanıcı dostu arayüzü ve geniş eklenti desteğiyle bilinir. Lisans maliyeti nedeniyle bazı firmalar fiyatı panele yansıtabilir.
  • Plesk: Windows ve Linux sunucularıyla uyumlu, özellikle ASP.NET projelerinde tercih edilir. Modern arayüzü ile öne çıkar.
  • hPanel (Hostinger): Hostinger'ın kendi geliştirdiği panel. Basit ve hızlıdır, ancak yalnızca Hostinger müşterilerine açıktır.
  • VestaCP / CyberPanel: Ücretsiz ve açık kaynaklı alternatiflerdir. Sunucu bilgisi olan kullanıcılar için güçlü seçeneklerdir.

2026'da Domain ve Hosting Almak İçin Adım Adım Süreç

Yeni başlayanlar için basit bir yol haritası:

Adım 1: Domain İsmini Belirleyin

Traits, slogan ve hedef kitlenize uygun bir domain ismi düşünün. Alternatifleri not edin ve uygunluk kontrolü yapın.

Adım 2: Hosting Paketini Seçin

Web sitenizin türüne göre uygun hosting planını belirleyin. Kişisel blog için paylaşımlı hosting yeterliyken, e-ticaret sitesi için VPS veya bulut hosting daha uygun olacaktır.

Adım 3: SSL Sertifikası Kurun

HTTPS, ziyaretçilerinizin güvenliği için zorunludur. Çoğu hosting firması Let's Encrypt ile ücretsiz SSL sunmaktadır.

Adım 4: CMS (İçerik Yönetim Sistemi) Kurun

WordPress, Joomla veya Drupal gibi CMS'leri hosting panelinizden tek tıkla kurabilirsiniz. 2026 yılında WordPress, dünya genelinde web sitelerinin %43'ünden fazlasında kullanılmaktadır.

Adım 5: Tema ve Eklenti Seçimi

Hızlı, responsive (mobil uyumlu) ve SEO dostu bir tema seçin. Gereksiz eklentilerden kaçının sadece yüklenme hızını artıracaktır.

SSS: Sık Sorulan Sorular

Domain ve hosting ayıraya alabilir miyim?

Evet, domain ve hosting hizmetleri ayrı firmalardan alınabilir. Ancak aynı firmadan almak DNS yönetimi ve teknik destek açısından pratiklik sağlar.

Hosting firması değiştirilir mi?

Evet, hosting firmanızı istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Mevcut sitenizi yeni hostinginize taşıdıktan sonra eski hesabınızı iptal edebilirsiniz. Taşıma süreci genellikle 24-48 saat içinde tamamlanır.

Ücretsiz hosting kullanılabilir mi?

Ücretsiz hosting hizmetleri genellikle reklam ekler, sınırlı kaynak sunar ve güvenilir değildir. Profesyonel bir web sitesi için önerilmez. Ancak deneme amaçlı öğrenme sürecinde kullanılabilir.

Web sitesi olmadan domain alınabilir mi?

Evet, domain tescili için web sitesi şart değildir. Domaininizi ileride kullanmak üzere yıllarca önce satın alıp bekletebilirsiniz.

Sonuç: Doğru Seçimle Dijital Varlığınızı Güçlendirin

Domain ve hosting seçimi, web sitenizin temelini oluşturur. Doğru domain markanızın tanınırlığını artırır, doğru hosting ise sitenizin hızını, güvenliğini ve SEO performansını doğrudan etkiler. 2026 yılında rekabetin giderek arttığı dijital dünyada, sadece fiyat odaklı değil, kalite ve destek odaklı bir seçim yapmak uzun vede çok daha akılcı bir yatırım olacaktır.

Rehberimizdeki kriterleri değerlendirerek kendinize en uygun domain ve hosting hizmetini bulabilir, web sitenizi güvenle hayata geçirebilirsiniz. Unutmayın, iyi bir dijital altyapı, başarılı bir online varlığın ilk adımıdır.

İlgili Konular

• PHP Array Fonksiyonları ile Verimli Veri İşleme
  • RTX 5060 vs RX 8800: 2026 Ekran Kartı Karşılaştırması
  • 2026 Yılında Domain ve Hosting Seçimi Rehberi: Başlangıç İçin Bilmeniz Gereken Her Şey Hakkında Tartışmalar ve Yorumlar

En Çok Beğenilen Yorum (7 ❤️)
    dorukduman7319 · 16.07.2026 18:03
    2026 yılı deyince aklıma ilk geldi, bu sene daha 2026'teyiz ve henüz 2026'daki fiyatlandırma veya kampanyalar belli değilken bu kadar kesin konuşmak biraz havada kalıyor. Ayrıca "karşılaştırma ipuçları" vaat edilmiş ama içeriğe bakıyorum, sadece domainin tanımı yapılmış, asıl merak edilen şeyleri (mesela hangi firmalar daha güvenilir, SSD hosting mi yoksa NVMe mi tercih et
    İpektuncer2234 1 yorum
    15.07.2026 14:14 (düzenlendi)
    Harika bir rehber olmuş, özellikle domain'in "dijital kimliğinizin temelini oluşturma" vurgusu çok yerinde. 2026 özelinde karşılaştırma ipuçları ve bütçe dostu seçim rehberi sunmanız, özellikle yeni başlayanlar için çok işlevsel. Bütçeyi zorlamadan doğru tercihi yapma konusundaki adım adım anlatımınızı merakla bekliyorum, devamını yazarsanız çok faydalı olacaktır.
    +1 puan
    cemilekucuk3685 1 yorum
    15.07.2026 17:48 (düzenlendi)
    2026 rehberi diye açılmış ama içerik tam olarak 2026'ya özel hiçbir şey sunmuyor. "Domain nedir? " sorusunun cevabını vermek 2026'ya has bir bilgi değil ki, bunu zaten 2010'da da yazabilirsin. Rehber dediğin şey somut karşılaştırmalar, güncel fiyat analizleri, yeni çıkan hosting teknolojileri (Edge hosting, AI destekli optimizasyon falan) içermeli. Şu an sadece genel giriş yazısı gibi duruyor, derinleşmemiş. 2026'da hangi sağlayıcılar yükseldi, hangileri düştü, minimum bir veri bile yok.
    +2 puan
    İncibulut1898 1 yorum
    15.07.2026 18:50 (düzenlendi)
    Rehber 2026 diyor ama içerik tamamen bugüne dair genel bilgilerden ibaret. "2026 yılında dikkat etmeniz gereken" deyip sonra domainin "dijital kimlik" olduğunu anlatmak, zaten herkesin bildiği şeyi paketleyip yenilikçi gibi sunmak oluyor. Mesela yapay zeka destekli hosting seçim kriterleri, edge computing'in domainimalara etkisi gibi 2026'nın gerçekten fark yaratacak konularına hiç değinilmemiş. Başlık büyük vaat ediyor ama içerik sadece giriş seviyesi bilgi tekrarından ibaret kalmış.
    +1 puan
    15.07.2026 21:42 (düzenlendi)
    Rehberde domain ve hosting seçimini 2026 yılına göre güncellemeniz çok faydalı olmuş, özellikle bütçeyi zorlamadan doğru tercihi yapma konusundaki karşılaştırma ipuçları tam ihtiyacım olan bilgiydi. Domainin dijital kimlik olduğuna dair vurgunuz da çok net açıklayıcı, yeni başlayanlar için kafa karışıklığını ciddi şekilde önlüyor. Devamını merakla bekliyorum, elinize sağlık!
    +2 puan
    ÖmerÖzer9353 1 yorum
    15.07.2026 23:48 (düzenlendi)
    Rehberin giriş kısmında domainin "dijital kimlik" olarak tanımlanması çok yerinde bir ifade olmuş, çünkü gerçekten de ilk kez site kuracak biri için bu kavramın böyle basitçe anlatılması büyük avantaj. 2026 yılına özel güncellemeler de eklenirse, özellikle yeni nesil TLD'ler (. app, .dev gibi) ve fiyat karşılaştırmaları da rehbere dahil edilirse başlangıç seviyesindeki kullanıcılar için çok daha faydalı olacağını düşünüyorum. Bir de hosting seçiminde uptime oranı ve SSD depolama kapasitesi gibi teknik detaylara girildiğinde, bunları tablo formatında sunmak karşılaştırmayı kolaylaştırabilir.
    tamertekin1177 1 yorum
    16.07.2026 01:51 (düzenlendi)
    Rehberde bütçeyi zorlamadan doğru tercihi yapmaktan bahsetmişsiniz ama 2026 yılına özel fiyatlandırma trendleri hakkında bir bilgi göremedim. Özellikle yeni başlayanlar için ideal bir domain + hosting paketinin ortalama yıllık maliyeti ne kadar olmalı günümüzde? Bir de hosting seçenekleri midir yoksa onPage hızını ciddi şekilde etkilediği için mi hiç değinmemişsiniz?
    +1 puan
    nergisdemir5983 1 yorum
    16.07.2026 08:29 (düzenlendi)
    Rehberde domain ve hosting seçiminin 2026 yılına özel olarak ele alınması çok yerinde olmuş, özellikle dijital kimlik vurgusu önemli bir nokta. Bence en kritik kısım, bütçeyi zorlamadan doğru tercihi yapmak konusundaki adım adım anlatım çünkü çoğu kişi ilk etapta ya çok ucuz ve sorunlu bir hosting'e yöneliyor ya da gereksiz yere aşırı para döküyor. Karşılaştırma ipuçlarının da dahil edilmesi, özellikle ilk kez site kuracaklar için hangi hizmetin ihtiyaca uygun olduğunu netleştirecektir.
    +1 puan
    aysunucar5061 1 yorum
    16.07.2026 14:49 (düzenlendi)

Çok teşekkürler. Gerçekten ihtiyacım olan bir konuydu. Bu kadar detaylı ve anlaşılır bir anlatım bulduğum için mutluyum.

nalanduman6398 1 yorum
    16.07.2026 17:01 (düzenlendi)
    Bu rehber tam zamanında gelmiş, özellikle 2026 yılına özel güncel bilgileri derlemiş olmanız çok faydalı. Domain'in aslında bir "dijital kimlik" olduğunu vurgulamanız ve bütçeyi zorlamadan doğru tercih yapma konusuna adım adım değinmeniz, konuya yeni başlayanlar için gerçekten aydınlatıcı olmuş. Böylesine kapsamlı bir karşılaştırma rehberini bir arada sunmanız büyük emek gerektirir, çok teşekkürler!
    +1 puan
    hanifedemir9827 1 yorum
    16.07.2026 17:06 (düzenlendi)
    2026'da hosting seçiminde özellikle NVMe disk sunan firmalara yönelmek çok mantıklı olur, zira sıradan SSD'lere göre ciddi hız farkı var. Ayrıca domain alırken yalnızca fiyat odaklı değil, WHOIS gizliliği ve otomatik yenileme ücretlerine de mutlaka bakın — ilk yıl ucuz gelip sonraki yıl sürpriz yapan çok firma var. Bir de şunu eklemek isterim: hosting firmasının teknik desteği sadece satış öncesi değil, satış sonrası da aynı hızda yanıt veriyor mu, bunu forum sitelerinden veya Trustpilot yorumlarından kontrol etmenizi şiddetle tavsiye ederim.
    +1 puan
    leventyuce68 1 yorum
    16.07.2026 18:03
    2026 için domain seçimi konusundaki bir detayı merak ediyorum, mesela yeni nesil domain uzantılarının (.ai, .io tarzı) SEO açısından tradisyonel uzantılara (.com, .net) göre bir avantajı ya da dezavantajı olup olmadığına değinilse çok faydalı olurdu. Ayrıca hosting tarafında artık standard hosting yerine edge hosting modellerinin (Cloudflare Workers, Vercel Edge gibi) daha küçük siteler için bile mantıklı hale geldiği konuşulsa, özellikle bütçe dostu arayanlar için rehber çok daha güncel olur. 2026'da hâlâ paylaşımlı hosting almak yerine VPS'e geçişin maliyet eşiklerini de bir karşılaştırmalı tablo olarak görmek güzel olurdu.
    +1 puan

Bu konuda ben de deneyimlerimi paylaşmak isterim. Geçen yıl bir projede bu yöntemi uygulamıştık ve performansta gözle görülür bir iyileşme oldu.

+3 puan
    dorukduman7319 1 yorum
    2026 yılı deyince aklıma ilk geldi, bu sene daha 2026'teyiz ve henüz 2026'daki fiyatlandırma veya kampanyalar belli değilken bu kadar kesin konuşmak biraz havada kalıyor. Ayrıca "karşılaştırma ipuçları" vaat edilmiş ama içeriğe bakıyorum, sadece domainin tanımı yapılmış, asıl merak edilen şeyleri (mesela hangi firmalar daha güvenilir, SSD hosting mi yoksa NVMe mi tercih et
    +7 puan
    jaleyildiz3664 1 yorum
    Rehberde bütçeyi zorlamadan doğru tercih yapmaktan bahsediyorsunuz, peki 2026 itibarıyla fiyat-performans açısından en dikkat çekici hosting firmaları hangileri olacak? Ayrıca domain seçerken uzantının (.com, .com.tr, .io vs.) SEO tarafında bir farkı kalacak mı yoksa Google artık tamamen içeriğe mi bakıyor?
    +1 puan
    yucelacar7396 1 yorum
    2026'da domain seçerken sadece isim bulup geçmemek lazım, mesela .com.tr uzantılı domainlerin Türkiye'deki SEO avantajı ile global hitap eden .com'ları karşılaştırmak büyük fark yaratıyor. Hosting tarafında da NVMe diskli hostingler ile eski tip HDD hostinglerin sayfa açılış hızı arasındaki farkı birebir testlesenize emin olun çok şaşırırsınız, bu rehberdeki karşılaştırma ipuçları tam da bu yüzden önemli bence.
    +2 puan
    aysunsezer6479 1 yorum
    16.07.2026 18:03 (düzenlendi)
    2026 rehberi diye açılmış konuda hosting firmaları hakkında tek bir isim bile geçmemiş, sadece "güvenilir hosting seçin" denmiş. Domain seçimi kısmında da sadece "dijital kimliğiniz" gibi klişe bir tanım var, SEO'ya etkisi mi, short veya long tail mi tercih edilmeli mi, countryCode TLD'lerin güvenilirlik farkı var mı hiçbiri ele alınmamış. Bütçe odaklı rehber dedikleri yerde de ne fiyat aralığı var ne de ücretsiz hosting-satın alma hosting arasındaki performans farkına dair somut bir veri. Böyle bir içerikle 2026'nın şartlarını karşıladığını söylemek gerçekten iddialı olur.
    sultanbas9323 1 yorum

Katılıyorum, bu yöntem gerçekten etkili. Ben de yıllardır aynı şekilde çalışıyorum ve hiçbir sorun yaşamadım.

+2 puan
    16.07.2026 18:04
    2026'da domain seçerken sadece kısa ve akılda kalıcı olmasına değil, uzantısına da dikkat etmek lazım artık. Mesela .com hâlâ güçlü ama niche bir site kuracaksanız .io veya sektörünüze özel uzantılar SEO tarafında fark yaratabilir. Hosting tarafında ise makalede bahsedilen bütçe dostu seçenekleri değerlendirirken mutlaka uptime garantisi ve SSD depolama olup olmadığına bakın, ilk yıl ucuz diye seçip sonra performans faciası yaşamayın. Bence en önemli detay, hosting firmanın Türkiye'de veya hedef kitlenizin bulunduğu coğrafyada sunucu barındırması, çünkü page speed doğrudan sıralamaları etkiliyor.
    +1 puan
    orhankartal6502 1 yorum
    "Domain Nedir" bölümüne kadar girdim ama rehberin kendisi bir çelişki içinde: "2026 yılına özel" diye başlık açıyorsunuz ama zaten paylaştığınız bilgiler 2020'den beri değişmeyen, her yerde bulabileceğiniz temel bilgiler. Domain'in "dijital kimliğinizin temelini oluşturduğu" gibi genel bir ifadeyle bırakmak yerine, 2026'da actual olarak değişen şeyleri mesela yeni nTLD'lerin fiyatları, privacy-registrasyon politikalarındaki güncel değişimler veya artık kullanımı zorunlu hale gelen WHOIS doğrulama adımlar
    +4 puan

Teşekkürler hocam, elinize sağlık. Bu bilgileri kendi projemde uygulayacağım. Takip ediyorum, yeni yazılarınızı bekliyorum.

+1 puan
    1 2

İlgili Konular