2026 Yılı Rehberi: Bütçe Dostu Domain ve Hosting Seçimi Nasıl Yapılır? | Adım Adım Kılavuz
47
tolgakucuk9453 Efsane
144 görüntülenme · 47 yorum

2026 Yılı Rehberi: Bütçe Dostu Domain ve Hosting Seçimi Nasıl Yapılır? | Adım Adım Kılavuz

(42 oy, 4/5)

Bu Yazıda Öğreneceksiniz?

• Domain ve hosting kavramlarının ne olduğunu ve neden önemli olduğunu
  • 2026 yılında bütçe dostu domain ve hosting firmaları arasındaki farkları
  • SEO uyumlu bir domain ve hosting seçiminin sırlarını
  • Domain kayıt ve hosting satın alma süreçlerinin adım adım nasıl işlediğini
  • Bütçenizi zorlamadan yüksek performanslı bir hosting paketi nasıl seçebileceğinizi
  • Sık yapılan hatalardan kaçınarak uzun vadede tasarruf etmenin yollarını
  • Hosting performansınızı ölçme ve iyileştirme yöntemlerini

Giriş: Doğru Domain ve Hosting Seçiminin Önemi

Bir web sitesi kurmak istediğinizde karşınıza çıkan ilk iki temel kavram domain ve hosting kavramlarıdır. Bu iki bileşen, dijital varlığınızın temelini oluşturur. Yanlış bir domain seçimi markanızın bilinirliğini olumsuz etkileyebilirken, yetersiz bir hosting seçimi ise web sitenizin hızını, güvenilirliğini ve arama motorlarındaki sıralamasını doğrudan etkiler.2026 yılında dijital dünyada rekabet her zamankinden daha yoğun. Yeni başlayan girişimciler, blog yazarları, küçük işletme sahipleri ve hatta deneyimli web geliştiriciler bile doğru domain ve hosting kararını verirken dikkatli olmalıdır. Piyasada yüzlerce hosting firması ve milyonlarca kayıtlı domain bulunmaktadır. Bu kadar geniş bir havuzda doğru tercihi yapabilmek için bilinçli bir araştırma sürecinden geçmeniz gerekir.Bu rehberde, bütçe dostu bir şekilde domain ve hosting seçimini nasıl yapacağınızı, SEO açısından nelere dikkat etmeniz gerektiğini ve süreç boyunca karşılaşılabilecek tuzakları nasıl aşacağınızı detaylı şekilde ele alacağız. İster ilk web sitenizi kuruyor olun ister mevcut hosting firmanızı değiştirmek isteyin, bu yazı size yol gösterecektir.

Domain Nedir ve Neden Önemlidir?

Domain Tanımı

Domain, web sitenizin internet üzerindeki adresidir. Tıpkı fizik dünyada bir dükkânın açık adresi gibi, domain de kullanıcıların tarayıcılarına yazarak sitenize ulaşmasını sağlar. Örneğin, orneginiz.com şeklinde yazılan bir alan adı, tarayıcının sizi sunucunuzdaki web sitesine yönlendirmesini sağlar.Bir domain iki ana bölümden oluşur:- Domain adı: Sizin seçtiğiniz isim (örneğin, "orneginiz")- Uzantı (TLD): .com, .net, .org, .com.tr gibi son ek

Domain Neden Önemlidir?

Domain seçimi, web sitenizin başarısını doğrudan etkileyen kritik bir karardır. İşte bunun bazı nedenleri:- Marka Kimliği: Domain adınız, markanızın dijital dünyadaki yüzüdür. Kısa, akılda kalıcı ve markanızı yansıtan bir domain seçimi, ziyaretçilerinizin sizi hatırlamasını kolaylaştırır.- SEO Etkisi: Arama motorları, domain adınızı ve uzantısını sıralama faktörleri arasında değerlendirir. Anahtar kelime içeren bir domain, belirli aramalarda avantaj sağlayabilir.- Güvenilirlik: Profesyonel ve uzun vadeli bir domain, ziyaretçilerinizin gözünde güvenilirlik yaratır. Süresi dolmuş veya garip uzantılara sahip domainler ise kuşku uyandırabilir.- Sosyal Medya Tutarlılığı: Domain adınız ile sosyal medya kullanıcı adlarınızın uyumlu olması, marka bütünlüğünüzü güçlendirir.

Domain Uzantıları ve Seçim Kriterleri

2026 yılı itibarıyla kullanılabilecek yüzlerce domain uzantısı bulunmaktadır. En popüler ve tercih edilen uzantıları şu şekilde sıralayabiliriz:1. .com En evrensel ve tanınmış uzantı. Ticari siteler için idealdir.2. .com.tr Türkiye'ye özgü ticari uzantı. Yerel SEO açısından avantajlıdır.3. .net Teknoloji ve internet odaklı projeler için uygundur.4. .org Derneklere, kar amacı gütmeyen kuruluşlara özeldir.5. .io Start-up ve teknoloji projeleri arasında popülerdir.6. .co Kısa ve akılda kalıcı alternatif bir uzantıdır.Domain seçerken şu kriterleri göz önünde bulundurun:- Domain adının kısa ve kolay telaffuz edilebilir olması- Tire (-) veya rakam gibi özel karakterlerden kaçınılması- Hedef kitlenizin anlayabileceği dilde seçilmesi- Hakkında dava açılmayacak, telif hakkı sorunu olmayan bir isim tercih edilmesi

Hosting Nedir? Farklı Hosting Türleri Nelerdir?

Hosting Tanımı

Hosting, web sitenizin dosyalarının (HTML, CSS, JavaScript, görseller, veritabanları vb.) internet üzerinde sürekli olarak erişilebilir şekilde saklandığı ve ziyaretçilere sunulduğu sunucu hizmetidir. Kısacası, domain web sitenizin adresi ise, hosting o adresin bulunduğu arsa veya bina gibidir.

Hosting Türleri Nelerdir?

2026 yılında piyasada bulunan başlıca hosting türlerini inceleyelim:

1. Paylaşımlı Hosting (Shared Hosting)

Bir sunucuda birden fazla web sitesinin aynı kaynakları paylaşarak barındırılmasıdır. Bütçe dostu olduğu için özellikle yeni başlayanlar ve küçük projeler için en popüler seçenektir.Avantajları:- Düşük maliyet- Kurulumu kolay- Teknik bilgi gerektirmez- Yönetim paneli (cPanel, Plesk vb.) dahildirDezavantajları:- Kaynak paylaşımı nedeniyle performans dalgalanmaları- Yüksek trafiğe sahip siteler için yetersiz kalabilir- Komşu sitelerin yaşadığı sorunlar size de yansıyabilir

2. VPS Hosting (Sanal Özel Sunucu)

Bir fiziksel sunucunun sanal olarak bölünmesiyle oluşturulan ve size özel kaynaklar tahsis edilen hosting türüdür.Avantajları:- Paylaşımlı hostinge göre çok daha yüksek performans- Kök erişim (root access) imkânı- Özelleştirilebilir yapı- Ölçeklenebilir kaynaklarDezavantajları:- Paylaşımlı hostinge göre daha pahalıdır- Temel sunucu yönetimi bilgisi gerektirir

3. Dedicated Hosting (Dedike Sunucu)

Size ait tamamen özel bir fiziksel sunucu tahsis edilir. Büyük e-ticaret siteleri, kurumsal projeler ve yüksek trafikli web siteleri için idealdir.Avantajları:- Tam kaynak kontrolü- Maksimum performans ve güvenlik- Özel yapılandırma imkânıDezavantajları:- Yüksek maliyet- Sunucu yönetimi için teknik bilgi veya yönetici gereklidir

4. Cloud Hosting (Bulut Hosting)

nBirden fazla sunucunun bir ağ oluşturarak çalıştığı, ölçeklenebilir ve esnek yapıya sahip hosting türüdür.Avantajları:- Yüksek erişilebilirlik ve uptime- Trafik artışlarına karşı otomatik ölçeklenme- Yalnızca kullanılan kaynaklar için ödeme- Veri yedekleme kolaylığıDezavantajları:- Maliyet tahmininin yapılması zor olabilir- Tam kontrol paylaşımlı hostinge göre daha karmaşıktır

5. WordPress Hosting

nWordPress tabanlı web siteleri için özel olarak optimize edilmiş hosting paketleridir.Avantajları:- WordPress için özel performans optimizasyonları- Otomatik güncelleme ve yedekleme- WordPress'e özel güvenlik önlemleri- Tek tıkla WordPress kurulumu

2026 Yılında Bütçe Dostu Domain ve Hosting Nasıl Seçilir?

Bütçenizi zorlamadan kaliteli bir domain ve hosting hizmeti almak mümkündür. Ancak "ucuz" her zaman "iyi" demek değildir. Doğru dengeyi kurmak için aşağıdaki stratejileri uygulayabilirsiniz:

Bütçe Dostu Domain Seçimi İçin İpuçları

- Fiyat karşılaştırması yapın: Farklı domain kayıt firmalarının fiyatlarını karşılaştırın. Aynı domain uzantısı için firmalar arasında ciddi fiyat farkları olabilir.- İlk yıl promosyonlarını takip edin: Birçok domain firması ilk yıl için cazip fiyatlar sunar. Ancak yenileme fiyatlarını da kontrol etmeyi unutmayın.- Alternatif uzantıları değerlendirin: .com domaininiz alınmışsa, .co, .net veya sektörünüze uygun alternatif uzantıları düşünün.- Domain + Hosting paketlerini inceleyin: Bazı hosting firmaları, hosting paketi satın aldığınızda ücretsiz domain sunar. Bu, özellikle ilk yıl için tasarruf etmenin harika bir yoludur.- Uzun vadeli kayıt avantajlarından yararlanın: Birden fazla yıl için domain kaydettirmek, yıllık maliyeti düşürebilir.

Bütçe Dostu Hosting Seçimi İçin İpuçları

- İhtiyacınızı doğru belirleyin: Küçük bir blog için dedicated sunucuya ihtiyacınız yoktur. Paylaşımlı hosting ile başlayabilir ve ihtiyacınız arttıkça yükseltebilirsiniz.- Yenileme fiyatlarına dikkat edin: Birçok hosting firması ilk yıl çok uygun fiyatlar sunar ancak yenileme döneminde fiyatları önemli ölçüde artırır. Mutlaka yenileme fiyatlarını kontrol edin.- Kaynak sınırlarını kontrol edin: Disk alanı, bant genişliği, CPU ve RAM limitlerini dikkatlice inceleyin. Sınırsız vaatlerinin arkasındaki gerçek kullanım politikalarını okuyun.- Gizli ücretlerden kaçının: SSL sertifikası, yedekleme, e-posta hesabı gibi temel hizmetlerin ücrete dahil olup olmadığını kontrol edin.- Deneme süresi veya para iade garantisi sunan firmaları tercih edin: Bu sayede hizmeti test edebilir ve memnun kalmazsanız paranızı geri alabilirsiniz.

2026 Yılında Bütçe Dostu Hosting Fiyat Aralıkları

Aşağıda 2026 yılı itibarıyla Türkiye pazarında genel olarak karşılaşabileceğiniz fiyat aralıklarını bulabilirsiniz:- Paylaşımlı Hosting: Yıllık ortalama 500 - 2.000 TL arası- VPS Hosting: Aylık ortalama 300 - 1.500 TL arası- Dedicated Hosting: Aylık ortalama 2.000 - 10.000+ TL arası- Cloud Hosting: Aylık ortalama 200 - 3.000+ TL arası (kullanıma bağlı)- WordPress Hosting: Yıllık ortalama 800 - 3.000 TL arasıBu fiyatlar firmadan firmaya, paket özelliklerine ve kampanya dönemlerine göre değişiklik gösterebilir.

SEO Uyumlu Hosting ve Domain Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Arama motoru optimizasyonu (SEO), web sitenizin Google ve diğer arama motorlarında üst sıralarda yer almasını sağlayan kritik bir süreçtir. Doğru domain ve hosting seçimi, SEO stratejinizin temel taşlarından biridir.

SEO Uyumlu Domain Seçimi

- Anahtar kelime içeren domain: Faaliyet alanınızla ilgili anahtar kelimeleri domain adınızda bulundurmak, belirli arama sorgularında sıralama avantajı sağlayabilir. Ancak bunu yaparken domainin doğal ve akılda kalıcı olmasına dikkat edin.- Kısa domain tercih edin: Kısa ve öz domainler hem kullanıcılar tarafından kolay hatırlanır hem de arama motorları tarafından olumlu değerlendirilir.- Yaşlı domain avantajı: Daha önce kullanılmış ancak şu anda müsait olan bir domain satın almak (expired domain), SEO açısından belirli avantajlar sağlayabilir. Ancak domainin geçmişini dikkatlice araştırın.- .com uzantısına öncelik verin: Hâlâ en çok tercih edilen ve güvenilen uzantı olma özelliğini korumaktadır.

SEO Uyumlu Hosting Seçimi

1. Sunucu Hızı ve Performansı

Google, web sitesi hızını sıralama faktörleri arasında açıkça belirtmiştir. Yükleme süresi uzun olan web siteleri, arama sonuçlarında geri sıralara düşer. Hosting seçiminde şu hız metriklerine dikkat edin:- TTFB (Time To First Byte): İlk byte'ın sunucudan ne kadar sürede döndüğünü ölçer. 200ms altı idealdir.- Sunucu yanıt süresi: Hosting firmanızın ortalama yanıt süresinin 200ms altında olmasını hedefleyin.

2. Uptime (Çalışma Süresi)

Web sitenizin ne kadar süreyle erişilebilir olduğunu gösteren uptime oranı, SEO için kritik öneme sahiptir. Sürekli erişilemeyen bir web sitesi, arama motorları tarafından güvenilmez olarak değerlendirilir.- %99.9 uptime garantisi sunan firmaları tercih edin- Hosting firmasının geçmiş uptime verilerini inceleyin- SLA (Service Level Agreement) anlaşmalarını kontrol edin

3. Konum Faktörü

Sunucunun fiziksel olarak bulunduğu konum, web sitenizin yüklenme hızını doğrudan etkiler. Hedef kitleniz Türkiye'deyse, Türkiye'de veya yakın coğrafyada (Avrupa) bulunan sunucuları tercih etmek daha hızlı bir deneyim sağlar.Ancak CDN (Content Delivery Network) kullanımıyla bu sorun büyük ölçüde çözülebilir. CDN, web sitenizin dosyalarını dünyanın farklı noktalarındaki sunuculara dağıtarak, ziyaretçilerin en yakın sunucudan içerikleri yüklemesini sağlar.

4. SSL Sertifikası Desteği

HTTPS protokolü, Google'ın resmi bir sıralama faktörü olarak belirttiği güvenlik standardıdır. Hosting paketinizin ücretsiz SSL sertifikası sunması (Let's Encrypt veya benzeri) SEO açısından zorunludur.

5. Otomatik Yedekleme

Düzenli otomatik yedekleme, hem veri güvenliğinizi hem de web sitenizi bir sorun yaşadığınızda hızlıca geri yüklemenizi sağlar. Bu özellik, SEO kaybı yaşamamanız açısından önemlidir.

Adım Adım Domain Kayıt ve Hosting Satın Alma Süreci

İlk kez web sitesi kuranlar için süreci adım adım açıklayalım:

Adım 1: Domain Adınızı Belirleyin

- Web sitenizin amacına ve markanıza uygun bir isim seçin- Kısa, akılda kolay ve telaffuz edilebilir olmasına dikkat edin- Sosyal medya platformlarında müsait olup olmadığını kontrol edin- FikirleriniziNot Defteri veya benzeri bir araçta listeleyin ve en iyi 3-5 seçeneği belirleyin

Adım 2: Domain Müsaitliğini Kontrol Edin

- Seçtiğiniz domain adının kayıtlı olup olmadığını domain sorgulama araçlarıyla kontrol edin- Farklı uzantıları da (.com, .com.tr, .net vb.) kontrol edin- Domainin daha önce bir web sitesi için kullanılı

İlgili Konular

2026 Yılı Rehberi: Bütçe Dostu Domain ve Hosting Seçimi Nasıl Yapılır? | Adım Adım Kılavuz Hakkında Tartışmalar ve Yorumlar

En Çok Beğenilen Yorum (4 ❤️)
okantanriverdi8769 · 16.07.2026 23:29
Yazıda SEO uyumlu hosting seçerken dikkat edilmesi gerekenler var demişsiniz ama hangi metrikleri dikkate almamız gerektiğini biraz daha açar mısınız, mesela 2026 yılında Google'ın page speed ve Core Web Vitals konusundaki güncel beklentileri neler? Bir de hosting performansını ölçme bölümünde bahsettiğiniz iyileştirme yöntemleri arasında Varnish Cache veya LiteSpeed gibi çözümlerden hangisini önerirsiniz bütçe dostu bir plan için?
yusufgurbuz9532 1 yorum
15.07.2026 11:36 (düzenlendi)

Gerçekten çok faydalı bir paylaşım olmuş. Özellikle verdiğiniz kod örnekleri konuyu çok iyi açıklamış. Elinize sağlık.

+1 puan
denizkavak6080 1 yorum
15.07.2026 15:25 (düzenlendi)

İşte bu yüzden bu forumu seviyorum. Her gün yeni bir şey öğreniyorum. Paylaşım kültürü çok değerli bir şey.

+1 puan
15.07.2026 18:03 (düzenlendi)
2026 yılı için bütçe dostu hosting seçiminde Shared Hosting ile VPS Hosting arasındaki fiyat-fayda dengesini merak ediyorum, özellikle yeni başlayan bir site için
15.07.2026 19:16 (düzenlendi)

Bu konuda ben de deneyimlerimi paylaşmak isterim. Geçen yıl bir projede bu yöntemi uygulamıştık ve performansta gözle görülür bir iyileşme oldu.

+1 puan
melisgunes5848 1 yorum
15.07.2026 19:58 (düzenlendi)
Hosting türleri arasında seçim yaparken
15.07.2026 20:49 (düzenlendi)
2026'da hosting seçerken paylaşımlı hosting ile VPS arasındaki fiyat-performans farkının çok daha belirginleşeceğini söyleyen makalede, SEO uyumlu hosting vurgusu da gerçekten önemli bir detay. Özellikle hosting türleri arasındaki karşılaştırmayı sıkça sorulan sorularla desteklemeleri, karar verme sürecini epey kolaylaştırıyor. Adım adım kayıt süreci ve sık yapılan hatalar bölümü birbirini tamamlıyor; mesela domain seçerken SEO dostu anahtar kelime kullanımı ile hosting seçiminde performans ölçümü arasındaki bağlantıyı kurmak, pek çok kişinin atladığı kritik bir nokta. 2026'nın fiyat dinamiklerini öngörerek bütçe dostu seçenekleri sıralamaları, güncel kalma açısından iyi bir hamle olmuş.
16.07.2026 01:10 (düzenlendi)

Uzun süredir bu konu hakkında araştırma yapıyordum. Yazınız sayesinde kafamdaki birçok soruya cevap buldum. Teşekkürler.

oguzbatur5287 1 yorum
16.07.2026 02:49 (düzenlendi)

Güzel bir rehber olmuş. Özellikle adım adım anlatım şekli çok başarılı. Yeni başlayanlar mutlaka okumalı.

+2 puan
16.07.2026 03:19 (düzenlendi)

Tam da aradığım konuydu. Dün kendi kendime bunu araştırıyordum. Doğru zamanda doğru yazı diyebilirim. Emeğinize sağlık.

+2 puan
İpekergul7688 1 yorum
16.07.2026 07:06 (düzenlendi)
Özellikle 2026 yılına yönelik güncel bir rehber hazırlamanız çok faydalı olmuş. SEO uyumlu hosting seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiği ve sık yapılan hatalar bölümü benim için çok aydınlatıcıydı, bütçeyi zorlamadan doğru tercihi yapmak konusunda net bir yol haritası çıkarmışsınız. Adım adım kayıt ve satın alma sürecini de eklemeniz, işin teorik kısmını pratikle birleştirmiş, bu tür içerikler gerçekten çok değerli.
meryemkaya7423 1 yorum
16.07.2026 09:25 (düzenlendi)

Eline sağlık. Bu konuda birkaç farklı kaynak daha önerebilir misiniz? Konuyu daha da derinlemesine öğrenmek istiyorum.

+1 puan
atifgokalp9599 1 yorum
16.07.2026 09:25 (düzenlendi)
"Adım adım kılavuz kısmını çok beğendim, özellikle sık yapılan hatalar bölümü yeni başlayanlar için altın değerinde. Bir önerim olacak: Hosting performansını ölçme ve iyileştirme yöntemleri kısmına 2026'da rising star olan LiteSpeed destekli hostinglerin karşılaştırmasını da ekleseniz harika olur, çünkü artık NVMe disk ve LiteSpeed combo'su olmadan ciddi bir hız farkı yaşanıyor. Ayrıca SEO uyumlu hosting seçerken sunucu konumunun (data center location) ziyaretçi kitlesine göre seçilmesi gerektiğini de vurgulamanız fena olmaz. Bütçeyi korurken kaliteyi düşürmemek adına bu iki detay çok işimize yarar. "
sevgiasik1306 1 yorum
16.07.2026 09:37 (düzenlendi)
Harika bir rehber olmuş, özellikle "SEO Uyumlu Hosting ve Domain Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler" bölümü benim için çok faydalıydı. Adım adım kayıt ve satın alma sürecini anlatmanız, sadece teoride kalmayıp pratik ipuçlarıyla desteklemeniz gerçekten değerli kılıyor yazıyı. Hosting performansını ölçme ve iyileştirme yöntemleri hakkındaki kısımdan sonra hemen kendi sitemi bir gözden geçireceğim, kaçınılması gereken hatalar listesi de tam isabet!
barismaden7644 1 yorum
16.07.2026 14:31 (düzenlendi)
Adım adım kılavuz gerçekten faydalı olmuş, özellikle sık yapılan hatalar ve hosting performansını ölçme bölümleri tam yerinde. 2026 perspektifiyle bütçe dostu seçenekleri sıralamanız ve SEO uyumlu hosting seçerken dikkat edilecek noktaları detaylandırmanız, yeni site açacaklar için çok işinize yarayacak bir rehber olmuş. Teşekkürler!
fundayuksel5099 1 yorum
16.07.2026 15:29 (düzenlendi)
Harika bir rehber olmuş, özellikle 2026 yılına özel güncel bilgilerle donatılmış. Adım adım domain kaydettirme ve hosting satın alma sürecini anlattığınız kısım benim için çok faydalı oldu, sadece temel bilgilerle kalmayıp SEO uyumlu seçim yaparken dikkat edilmesi gereken noktaları ve sık yapılan hataları da ayrı ayrı ele almanız büyük avantaj sağlamış. Bütçe dostu seçenekleri karşılaştırırken hosting performansını ölçme ve iyileştirme yöntemlerinden bahsetmeniz, sadece seçim aşamasında değil sonrasındaki süreçte de yol gösterici olmuş. Teşekkürler, tam aradığım kaynak oldu!
muratzengin2804 1 yorum
16.07.2026 15:34 (düzenlendi)
Hosting türleri kısmında paylaşılan bilgiler çok faydalı olmuş, özellikle 2026'ya özel güncel verilerle desteklenmesi güzel bir detay. Peki SEO uyumlu hosting seçerken paylaştığınız kriterlere göre, bütçe dostu bir paket seçerken hız
ŞebnemÜnal206 1 yorum
16.07.2026 15:39 (düzenlendi)

Güzel bir rehber olmuş. Özellikle adım adım anlatım şekli çok başarılı. Yeni başlayanlar mutlaka okumalı.

+3 puan
16.07.2026 16:33 (düzenlendi)

Harika olmuş, teşekkürler. Özellikle güvenlik konusundaki uyarılar çok yerinde. Her geliştiricinin okuması gereken bir yazı.

+2 puan
Özgeacar3325 1 yorum
16.07.2026 16:49 (düzenlendi)
Özellikle "Sık Yapılan Hatalar ve Bunlardan Kaçınma Yolları" bölümü çok işime yaradı, daha önce bilinçsizce pahalı hosting paketlerine para kaptırmıştım. SEO uyumlu hosting seçerken dikkat edilmesi gereken detayları adım adım açıklamanız ve performans ölçüm yöntemlerini de eklemeniz, konuyu gerçekten kapsamlı kılmış. Adım adım kayıt süreci rehberi sayesinde artık ne yapacağımı bilerek ilerleyebilirim, emeğinize sağlık!
+1 puan
16.07.2026 16:53 (düzenlendi)
İçindekiler kısmına baktığımda konu gayet geniş tutulmuş ama "2026 Yılında Bütçe Dostu Domain ve Hosting Nasıl Seçilir?" başlığının altına somut fiyat aralıkları veya karşılaştırmalı tablolar eklenmemiş. 2026'yı referans alıyorsunuz ama içerik şu an için çok genel bir hosting rehberinden öteye gitmiyor, mesela o bölümde "bütçe dostu" dendiğinde aylık minimum kaç TL'den başlamalı, hangi tür projeye ne kadar ayrılmalı gibi rakamsal bir kılavuz beklerdim. Ayrıca "SEO Uyumlu Hosting" diye bir bölüm açılmış ama SEO ile hosting arasındaki teknik ilişkiler (sunucu konumu, TTFB, SSL sert
+2 puan
1 2 3

İlgili Konular