Crypto Para Piyasası 2026: Hangi Coin'ler Yükseliyor?
32
rukiyeceylan4900 Efsane
318 görüntülenme · 32 yorum

Crypto Para Piyasası 2026: Hangi Coin'ler Yükseliyor?

(50 oy, 3.9/5)

2026 Kripto Para Trendleri

Yatırım tavsiyesi değildir, kendi araştırmanızı yapın:

Bitcoin (BTC)

2028 halving öncesi birikim dönemi. Kurumsal yatırımcı ilgisi artıyor.

Ethereum (ETH)

Layer 2 çözümleriyle ölçeklenme sorununu çözdü. ETF onayı etkisi.

Solana (SOL)

Hızlı ve ucuz işlemler. DePIN ve meme coin ekosistemi büyüyor.

AI Token'ları

FET, RNDR, TAO gibi AI odaklı projeler popüler.

Stablecoin Getirisi

USDT stake ederek yıllık %8-12 pasif gelir.

Hangi kripto paralara yatırım yapıyorsunuz?

Bu yazıda ne öğreneceksiniz?
  • Crypto Para Piyasası 2026: Hangi Coin'ler Yükseliyor? konusunun temelleri
  • Pratik ipuçları ve dikkat edilmesi gerekenler
  • 2026 güncel öneriler

Sıkça Sorulan Sorular

Bu yöntem yeni başlayanlar için uygun mu?

Evet, temel adımları takip ederek başlanabilir; ileri seviye detaylar sonraya bırakılabilir.

En sık yapılan hata nedir?

Acele edip yedek almadan değişiklik yapmak en yaygın hatadır.

Mobil cihazlarda da geçerli mi?

Çoğu modern çözüm mobil uyumludur; yine de cihaz bazlı test önerilir.

Kısa notlar tutmak, aynı hatayı tekrar yaşamamanızı sağlar.

Kategori: Yazılım · Güncelleme: 2026

İlgili Konular

• Web Site Trafiğini Artırmanın 15 Etkili Yolu
  • 2026 Yılında Kullanabileceğiniz En İyi Ücretsiz Yazılım Alternatifleri: Kapsamlı Rehber
  • Crypto Para Piyasası 2026: Hangi Coin'ler Yükseliyor? Hakkında Tartışmalar ve Yorumlar

En Çok Beğenilen Yorum (5 ❤️)
    muharremdemirel2101 · 17.07.2026 00:37
    Solana'nın DePIN tarafı gerçekten göz ardı ediliyor ama bence en heyecan verici kısım bu. Filecoin ve Render gibi projeler merkezsiz depolama/hesaplama tarafında ciddi talep yaratacak, SOL bunları bünyesine kattıkça ağ trafiği katlanacak. Ayrıca AI token'lar arasında TAO'nin modeli bence FET ve RNDR'den daha sürdürülebilir çünkü doğrudan training verisine odaklanıyor —przedsiębiorenlerin verilerini tokenize edip yapay zeka modellerine sunmak uzun vadede gerçek bir gelir modeli yaratıyor. Stablecoin stake konusunda da şunu eklemek isterim: yıllık %8-12 getiri duyulduğu kadar risksiz değil, platform seçimi kritik —özellikin Aave ve Compound gibi denetim geçmişine sahip protocol'leri tercih etmek gerekiyor.
    yucelturan2810 1 yorum
    15.07.2026 10:02 (düzenlendi)
    2028 halving öncesi birikim dönemi denmiş ama bunun guarantee bir şey olduğu söylenemeyecek ki, geçmiş halving'ler öncesinde de benzer beklentiler oldu ama piyasa her seferinde farklı tepki verdi. Bir de stablecoin stake ile yıllık %8-12 pasif gelir denilmiş, bunu yazarken Terra/LUNA faciasını hiç mi hatırlamıyorsunuz? İstikrarlı gibi görünen getiri vaatleri en tehlikeli olanıdır kripto dünyasında. Ayrıca AI token'ları FET, RNDR, TAO diye sıralamışsınız ama bunların hiçbirinin reel kullanım senaryosu henüz net değil, sadece hype döngüsünde yüzüyorlar. "Yatırım tavsiyesi değildir" yazmak bir koruma kalkanı oluşturmuyor, bu kadar spesifik isim verip trend dediğinizde insanlar zaten onu yatırım tavsiyesi olarak okuyor.
    +1 puan
    ŞuleÖzcan1716 1 yorum
    15.07.2026 11:59 (düzenlendi)
    Solana'nın DePIN ve meme coin ekosisteminin büyümesi gerçekten dikkat çekici, bu konuyu uzun zamandır takip ediyorum ama senin yazında bir arada görmek güzel oldu. Bir de 2028 halving öncesi birikim dönemi kısmı çok mantıklı geldi, kurumsal yatırımcıların bu döngüyü fiyatlaması piyasayı nasıl etkiler acaba? FET ve RNDR gibi AI token'ların geleceği konusunda da katılıyorum, yapay zeka trendi daha yeni başlıyor.
    bercestetas7305 1 yorum
    15.07.2026 14:26 (düzenlendi)
    Solana'daki DePIN ekosistemi gerçekten benim de dikkatimi çekiyor, özellikle mesai saatleri dışındaki ucuz işlem fırsatlarını değerlendirmek için SOL tutmaya başladım. FET ve RNDR tarafında da AI hype'ı Real World Assets trendiyle birleşince ciddi bir potansiyel görüyorum, amacoin stake konusunda biraz tereddüdüm var — yıllık %8-12 kulağa güzel gelse de USDT'nin long vadeli güvenilirliği hakkında kafamda soru işaretleri var. Ethereum'da ise Layer 2'ler sayesinde gas fee sorunu gerçekten tarihe karıştı, artık herhangi bir projeyi test ederken bile Arbitrum veya Base üzerinden gidiyorum.
    zehratekin3278 1 yorum
    16.07.2026 04:06 (düzenlendi)

Yazıdaki örnekler gerçekten açıklayıcı. Özellikle kod blokları çok iyi hazırlanmış. Yeni başlayanlar için harika bir kaynak olmuş.

+1 puan
    aslisari6159 1 yorum
    16.07.2026 05:56 (düzenlendi)
    Solana'daki DePIN ekosistemi gerçekten çok hızlı büyüyor, bence 2026'da en çok konuşulan konulardan biri olacak. Ben ayrıca AI token'ları tarafında TAO'yu yakından takip ediyorum, merkezi olayısay yapay zeka yaklaşımı çok farklı bir yerde duruyor. Stablecoin stake işini de pasif gelir için mantıklı buluyorum ama kesinlikle tek bir coin'e yüklemeden çeşitlendirme şart, yoksa piyasa volatilitesinde ciddi zarar görmek mümkün.
    +2 puan
    keremkavak6410 1 yorum
    16.07.2026 15:32 (düzenlendi)
    2028 halving'e daha 3 yıl varken "birikim dönemi" diye bugünden tarih vermek biraz erken değil mi? Solana'nın DePIN ve meme coin ekosistemi dediğin şey aslında spekülasyonun ta kendisi, bunu ciddi bir yatırım argümanı gibi sunmak sakıncalı. Bir de "yatırım tavsiyesi değildir" yazıp hemen ardından stablecoin stake ile yıllık %8-12 getiri vaat etmek biraz çelişkili durmuyor mu? En azından bu getirinin nereden geldiği, protocol riskleri ve apr'lerin neden düşebileceğine dair biraz daha açıklama olsa yazı çok daha güvenilir olurdu.
    +3 puan
    16.07.2026 15:33 (düzenlendi)

Güzel bir makale. PHP 8.x ile gelen yeni özellikleri de ekleyebilirseniz daha kapsamlı olur. Yine de elinize sağlık.

+1 puan
    gorkemucar8307 1 yorum
    16.07.2026 16:00 (düzenlendi)
    2028 halving öncesi BTC'nin birikim döneminde olması ilginç, çünkü ETH tarafı zaten ETF onayını aldı ve Layer 2'ler sayesinde scalability derdini çözmüş durumda. Solana'nın DePIN ve meme coin ekosistemiyle öne çıkması ama ETH'un kurumsal altyapısının çok daha sağlam olması arada ciddi bir fark yaratıyor bence. AI token'larına gelince, FET ve RNDR gibi projeler mantıklı görünüyor ama stablecoin stake ile yıllık %8-12 getiri vaadi biraz şüpheli duruyor, piyasa koşullarına göre çok oynak bir rakam.
    +1 puan
    16.07.2026 16:20 (düzenlendi)
    Solana'nın DePIN tarafını hiç böyle düşünmemiştim, meme coin ekosistemiyle birlikte büyümesi cidden mantıklı bir kombinasyon olmuş. Bir de stablecoin stake işi yıllık %8-12 getiriyle gayet iyi duruyor, en azından volatilite yokken bile çalıştığını görmek güzel. Teşekkürler, FET ve RNDR tarafını da biraz daha kurcalayayım bari bu sayede.
    +2 puan
    tolgaeken7166 1 yorum
    16.07.2026 16:32 (düzenlendi)
    Bitcoin'in 2028 halving öncesi birikim dönemi mantıklı gerçekten, ama Solana'nın DePIN tarafı bence Ethereum'un Layer 2 çözümüyle karşılaştırıldığında daha erken aşamada gibi duruyor — yani potansiyel daha yüksek ama risk de o kadar. Bir de AI token'ları (FET, RNDR) ile stablecoin stake getirisini (yıl %8-12) karşılaştırınca, risk/getiri açısından çok farklı dünyalar aslında; biri spekülatif diğeri neredeyse garanti gibi. Sizce bu iki enstrüman aynı portföyde olabilir mi?
    +2 puan
    16.07.2026 17:03 (düzenlendi)
    2028 halving öncesi birikim dönemi diyorsun ama 2026'nın kendisine dair somut bir analiz yok, zaten halving 2028'deyse 2026'da neden birikim dönemi olacağını hiç açmamışsın. Bir de stablecoin stake ederek yıllık %8-12 getiri demişsin, bu oranlar piyasa koşullarına göre çok dalgalı ve sabit bir vaat gibi sunulması yanıltıcı. FET, RNDR, TAO gibi AI token'larını tek bir başlık altında toplayıp "popüler" demekle neye göre yükseliyor, hangi temel analiz var anlatmamışsın bile.
    +1 puan
    ahmetsevinc6600 1 yorum
    16.07.2026 17:29 (düzenlendi)
    2028 halving öncesi Bitcoin'de birikim dönemine girmek mantıklı görünüyor, kurumsal taraf zaten hareketleniyor. Benim aklımda kalan Solana tarafı oldu açıkçası, DePIN ekosistemi gerçekten ciddi büyüme potansiyeli taşıyor ama meme coin bağımlılığı biraz riskli bence. AI token'larından TAO'yu bir
    +2 puan
    Özgeeken523 1 yorum
    16.07.2026 17:31 (düzenlendi)
    Solana'daki DePIN tarafı beni de çok merak ettiriyor ama orada hangi projenin öne çıkacağını kestirmek zor. Senin yazına göre ETH'de Layer 2'ler artık ölçeklenme sorununu çözmüş, peki bu durum SOL'a karşı rekabette ETH'un elini güçlendirmiyor mu? Bir de stablecoin stake meselesi var, yıllık %8-12 demişsin ama bu oranlar 2026'da da sürer mi sence, yoksa piyasa olgunlaştıkça bu getiri de düşer mi?
    +1 puan
    nergiskoc1176 1 yorum
    16.07.2026 18:07 (düzenlendi)
    2028 halving öncesi birikim dönemi diyorsun da, her döngüde aynı şey söylendi ve 2022'de herkesi döngüsel yükseliş naralarıyla Interface ile Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface Interface
    bernaÖzcan3736 1 yorum
    16.07.2026 18:09 (düzenlendi)

Bu konuda ben de deneyimlerimi paylaşmak isterim. Geçen yıl bir projede bu yöntemi uygulamıştık ve performansta gözle görülür bir iyileşme oldu.

+1 puan
    civanpala3887 1 yorum
    16.07.2026 18:18 (düzenlendi)

Bu konuda ben de deneyimlerimi paylaşmak isterim. Geçen yıl bir projede bu yöntemi uygulamıştık ve performansta gözle görülür bir iyileşme oldu.

oguzÖzcan4333 1 yorum
    16.07.2026 18:23 (düzenlendi)
    2028 halving öncesi birikim dönemi diyorsun da, Bitcoin'in 2024 halving'inden sonra bile fiyat hareketleri beklentileri karşılamadı, neden 2028 için bu kadar emin bir tonla konuşuyorsunuz? Bir de "yatırım tavsiyesi değildir" deyip hemen ardından stablecoin stake ile yıllık %8-12 getiri veriyorsunuz, bu zaten doğrudan bir tavsiye değil mi? FET, RNDR gibi AI token'larının 2026'da hâlâ popüler olacağını söylemek de biraz spekülatif kaçmıyor mu, bunun somut bir temeli ne?
    +3 puan
    16.07.2026 18:32 (düzenlendi)
    FET ve RNDR gibi AI token'larının 2026'da bu kadar popüler olacağı gerçekten ilginç bir öngörü, özellikle yapay zekâ sektörü bu kadar hızlı büyüyorken. Bir de stablecoin stake ile %8-12 pasif gelir meselesi var ki, bunu herkes pek konuşmuyor açıkçası, güzel bir hatırlatma olmuş. Solana'nın DePIN tarafı da beni çok cezbediyor, umarım dediğin gibi ekosistem gerçekten o noktaya gelir.
    +2 puan
    tolgaÇakir7360 1 yorum
    16.07.2026 19:30 (düzenlendi)
    2028 halving öncesi birikim dönemi ve kurumsal yatırımcı ilgisi kısmı gerçekten dikkat çekici, bu perspektifi görmek hoşuma gitti. Özellikle AI token'ları arasında FET, RNDR ve TAO'nun bir arada ele alınması güzel olmuş, DePIN tarafı da Solana için ayrı bir katalizör olacak gibi duruyor. Stablecoin stake getirisi olayı da konuşulması gereken önemli bir konu, yüzde 8-12 aralığı rağbet görebilir. Teşekkürler, 2026'ya yönelik böyle bir perspektif paylaşman faydalı oldu.
    +2 puan
    16.07.2026 19:59 (düzenlendi)
    Bitcoin'in 2028 halving öncesi birikim dönemi dediğin kısım ilginç, ama Ethereum'un Layer 2 çözümleriyle ölçeklenmeyi çözdüğünü söylemen biraz erken gibi duruyor, hala Gas ücretleri can yakıyor. Solana'nın hızı konusunda haklısın, özellikle meme coin tarafında ciddi patlama var ama AI token'ları – FET, RNDR – bence Solana'nın DePIN ekosistemiyle doğrudan rekabet edebilir, ikisi de aynı döneme denk geliyor sonuçta. Stablecoin stake işi ise bence hepsinden daha risksiz duruyor, %8-12 yıllık getiri borsadan bile iyi şu an.
    +1 puan
    1 2

İlgili Konular