Crypto Para Piyasası 2026: Hangi Coin'ler Yükseliyor?
32
rukiyeceylan4900 Efsane
319 görüntülenme · 32 yorum

Crypto Para Piyasası 2026: Hangi Coin'ler Yükseliyor?

(50 oy, 3.9/5)

2026 Kripto Para Trendleri

Yatırım tavsiyesi değildir, kendi araştırmanızı yapın:

Bitcoin (BTC)

2028 halving öncesi birikim dönemi. Kurumsal yatırımcı ilgisi artıyor.

Ethereum (ETH)

Layer 2 çözümleriyle ölçeklenme sorununu çözdü. ETF onayı etkisi.

Solana (SOL)

Hızlı ve ucuz işlemler. DePIN ve meme coin ekosistemi büyüyor.

AI Token'ları

FET, RNDR, TAO gibi AI odaklı projeler popüler.

Stablecoin Getirisi

USDT stake ederek yıllık %8-12 pasif gelir.

Hangi kripto paralara yatırım yapıyorsunuz?

Bu yazıda ne öğreneceksiniz?
  • Crypto Para Piyasası 2026: Hangi Coin'ler Yükseliyor? konusunun temelleri
  • Pratik ipuçları ve dikkat edilmesi gerekenler
  • 2026 güncel öneriler

Sıkça Sorulan Sorular

Bu yöntem yeni başlayanlar için uygun mu?

Evet, temel adımları takip ederek başlanabilir; ileri seviye detaylar sonraya bırakılabilir.

En sık yapılan hata nedir?

Acele edip yedek almadan değişiklik yapmak en yaygın hatadır.

Mobil cihazlarda da geçerli mi?

Çoğu modern çözüm mobil uyumludur; yine de cihaz bazlı test önerilir.

Kısa notlar tutmak, aynı hatayı tekrar yaşamamanızı sağlar.

Kategori: Yazılım · Güncelleme: 2026

İlgili Konular

• Web Site Trafiğini Artırmanın 15 Etkili Yolu
  • 2026 Yılında Kullanabileceğiniz En İyi Ücretsiz Yazılım Alternatifleri: Kapsamlı Rehber
  • Crypto Para Piyasası 2026: Hangi Coin'ler Yükseliyor? Hakkında Tartışmalar ve Yorumlar

uguryuce4570 1 yorum
    16.07.2026 21:10 (düzenlendi)

Yıllardır bu işin içindeyim ama yazınızda yeni öğrendiğim şeyler oldu. Hiçbir zaman öğrenmenin sonu gelmiyor. Faydalı içerik.

+2 puan
    16.07.2026 21:33 (düzenlendi)
    Solana'nın DePIN ve meme coin ekosistemi gerçekten hız kazanmış ama ben asıl Ethereum'un Layer 2 çözümleri sayesinde Solana'ya karşı rekabet gücünü geri kazandığını düşünüyorum. Bir de AI token'lar arasında TAO'nun diğerlerinden (FET, RNDR) daha merkeziyetsiz bir yapı sunması ilginç, 2026'da bu ayrışmayı daha net görebiliriz. Stablecoin stake'inin yıllık %8-12 getiri sunması da bence BTC birikim dönemiyle birleşince mantıklı bir portföy stratejisi ortaya koyuyor.
    cemalÇakir6940 1 yorum
    16.07.2026 21:50 (düzenlendi)
    Solana'daki DePIN ekosistemi gerçekten ilginç, Helium ve Render gibi projeler ciddi bir kullanım alanı yaratıyor ama tam olarak hangi DePIN projelerinin 2026'ya kadar somut sonuç vereceğini düşünüyorsun? Bir de AI token'ları arasında TAO ile RNDR'yi karşılaştırırsan, hangisi daha gerçekçi bir use case'e sahip sence?
    +3 puan
    16.07.2026 22:32 (düzenlendi)
    2028 halving öncesi "birikim dönemi" denmiş ama şu an 2026'teyiz, 2026'ya özel somut bir tahmin yok ortada — sadece genel bir halving döngüsü tekrarı var. Layer 2'lerin ETH'yi "çözdüğü" iddiası da abartılı, L2'lerdeki gas sorunları ve fragmentasyon hâlâ ciddi, yazıda DePIN demişsiniz Solana için ama ne DePIN'in ne olduğu ne de hangi projelerin öne çıktığı açıklanmış, tamamen yüzeysel kalmış.
    erenbozkurt909 1 yorum
    16.07.2026 23:41 (düzenlendi)

Ben de benzer bir projede bu yöntemi kullanmıştım. Gerçekten işe yarayan bir yaklaşım. Paylaşım için teşekkürler.

+1 puan
    leventucar9975 1 yorum
    17.07.2026 00:26 (düzenlendi)
    Solana'nın DePIN ekosistemi ve meme coin tarafındaki bu büyüme tahmini ilginç, tam da bu tür yenilikçi alan
    17.07.2026 00:37 (düzenlendi)
    Solana'nın DePIN tarafı gerçekten göz ardı ediliyor ama bence en heyecan verici kısım bu. Filecoin ve Render gibi projeler merkezsiz depolama/hesaplama tarafında ciddi talep yaratacak, SOL bunları bünyesine kattıkça ağ trafiği katlanacak. Ayrıca AI token'lar arasında TAO'nin modeli bence FET ve RNDR'den daha sürdürülebilir çünkü doğrudan training verisine odaklanıyor —przedsiębiorenlerin verilerini tokenize edip yapay zeka modellerine sunmak uzun vadede gerçek bir gelir modeli yaratıyor. Stablecoin stake konusunda da şunu eklemek isterim: yıllık %8-12 getiri duyulduğu kadar risksiz değil, platform seçimi kritik —özellikin Aave ve Compound gibi denetim geçmişine sahip protocol'leri tercih etmek gerekiyor.
    +5 puan
    didemÖzgur7525 1 yorum
    17.07.2026 00:44 (düzenlendi)
    Teşekkürler, yazıyı çok beğendim! Özellikle 2028 Bitcoin halving'i öncesi birikim dönemine dair perspektif
    +3 puan
    erolÜnal4000 1 yorum
    17.07.2026 01:11 (düzenlendi)
    Bitcoin'in 2028 halving öncesi birikim dönemi iddiası kulağa mantıklı geliyor, historical pattern olarak gerçekten de halving öncesi 2 yıl genelde accumulation phase oluyor. Bir de Solana tarafında DePIN ve meme coin ekosisteminin büyümesi ilginç, RNDR ve FET gibi AI token'ları da zaten son aylarda ciddi momentum topladı. Stablecoin stake ile yıllık %8-12 getiri kısmı da özellikle banka faizlerinin düşeceği bir dönemde cazip duruyor, ama burada protocol riskini de hesaba katmak lazım tabi. Genel olarak güzel bir perspektif sundun, teşekkürler!
    +2 puan
    ayseduman5041 1 yorum
    17.07.2026 02:37 (düzenlendi)

Harika bir kaynak. Bunu kaydettim, arkadaşlarımla da paylaşacağım. Topluluğa böyle katkılar çok değerli.

+1 puan
    aslibaran5703 1 yorum
    17.07.2026 06:57 (düzenlendi)

Uzun süredir bu konu hakkında araştırma yapıyordum. Yazınız sayesinde kafamdaki birçok soruya cevap buldum. Teşekkürler.

+1 puan
    cemalbatur8437 1 yorum
    17.07.2026 14:33 (düzenlendi)
    Solana'nın DePIN ekosistemi gerçekten bu kadar hızla büyürse, 2026'da SOL'un ETH'a yaklaşacağını düşünüyor musunuz? Bir de AI token'ları arasında FET ile RNDR'yi kıyasladığınızda hangisi daha güçlü bir use case'e sahip sizce?
    1 2

İlgili Konular