Windows 12 Çıkış Tarihi ve Beklenen Özellikler
38
cansutanriverdi6392 Efsane
311 görüntülenme · 38 yorum

Windows 12 Çıkış Tarihi ve Beklenen Özellikler

(49 oy, 3.8/5)

Windows 12 Hakkında Bilinenler

Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 12, büyük bir yenilikle geliyor. Yapay zeka entegrasyonu, yenilenen masaüstü ve performans iyileştirmeleri bekleniyor.

Windows 12 Beklenen Özellikleri

• Yapay zeka asistanı (DeepSeek entegrasyonu)
  • Modüler işletim sistemi mimarisi
  • Bulut tabanlı çalışma desteği
  • Gelişmiş güvenlik önlemleri
  • ARM işlemciler için tam destek

Windows 12'yi bekliyor musunuz? Şu an hangi Windows sürümünü kullanıyorsunuz?

Bu yazıda ne öğreneceksiniz?
  • Windows 12 Çıkış Tarihi ve Beklenen Özellikler konusunun temelleri
  • Pratik ipuçları ve dikkat edilmesi gerekenler
  • 2026 güncel öneriler

Sıkça Sorulan Sorular

Ücretsiz alternatifler var mı?

Birçok senaryoda ücretsiz veya freemium seçenekler yeterlidir.

Ne kadar sürede sonuç alınır?

Doğru kurulumla ilk sonuçlar genellikle birkaç saat içinde görülür.

Mobil cihazlarda da geçerli mi?

Çoğu modern çözüm mobil uyumludur; yine de cihaz bazlı test önerilir.

Topluluk deneyimleri genelde resmi dokümantasyondan daha hızlı çözüm sunar.

Kategori: İş İlanları · Güncelleme: 2026

İlgili Konular

• SEO Uyumlu URL Yapısı Nasıl Olmalı?
  • Windows 12 Çıkış Tarihi ve Beklenen Özellikler Hakkında Tartışmalar ve Yorumlar

En Çok Beğenilen Yorum (4 ❤️)
    nurselzengin4084 · 17.07.2026 00:24
    DeepSeek entegrasyonu, Windows 11'deki Copilot'a kıyasla çok daha derin bir sistem entegrasyonu vaat ediyor. Modüler mimari ve ARM desteği ise Linux ve macOS'un yıllardır sunduğu esnekliği Windows'a taşıyacak gibi görünüyor. Ben hâlâ Windows 10 kullanıyorum, bu kadar köklü bir değişiklik için acele etmemeyi düşünüyorum.
    eminedemir6233 1 yorum
    15.07.2026 11:54 (düzenlendi)
    Yazı çok faydalı olmuş, özellikle DeepSeek entegrasyonu ile yapay zeka asistanı detayını ilk kez bu kadar net okudum. Modüler mimari ve ARM desteği konuları da beni çok heyecanlandırıyor, umarım bulut tabanlı çalışma desteği de dediği kadar güçlü olur. Windows 10 kullanıyorum şu an, bu özellikler geçiş için iyi bir sebep gibi duruyor.
    +1 puan
    alevsever546 1 yorum
    15.07.2026 12:48 (düzenlendi)
    DeepSeek entegrasyonu ilginç bir hamle olmuş, Google'ın Gemini'si ve Apple'ın kendi yapay zeka asistanıyla rekabet açısından ciddi bir avantaj sağlayabilir. Beni en çok modüler mimari ve ARM desteği çekiyor, özellikle Apple Silicon'un M serisi işlemcilerle yakaladığı verimlilik aprèsWindows tarafında da görmek güzel olur. Bulut tabanlı çalışma desteği de artık bir zorunluluk haline geldi, özellikle hybrid çalışmanın bu kadar yaygınlaştığı dönemde. Açıkçası şu an hâlâ Windows 10 kullanıyorum ve 11'e geçmek için bile yeterince cazip özellik bulamadım, umarım Windows 12 bu konuda fark yaratır.
    +3 puan
    bulentsevinc386 1 yorum
    15.07.2026 19:13 (düzenlendi)
    Özellikle DeepSeek entegrasyonu çok ilgimi çekti, şu an Windows 11 kullanıyorum ama Copilot bile tam oturmamışken yapay zeka asistanının bu kadar entegre olacağı vaadi biraz cesur duruyor. Modüler mimari meselesi de kritik bence, ben her seferinde gereksiz bileşenlerle dolu bir kurulum yapıyorum, eğer gerçekten sadece ihtiyacın olan modülleri seçip kurabiliyorsan RAM ve disk kullanımı açısından ciddi avantaj sağlar. ARM desteği konusunda da merak içindeyim, Apple M serisi çiplerin performansı ortadayken Microsoft'un bunu ciddiye alması lazım artık.
    +2 puan
    15.07.2026 19:32 (düzenlendi)
    DeepSeek entegrasyonunun Windows 12'ye dahil edilmesi gerçekten heyecan verici bir hamle, özellikle yapay zeka asistanı tarafında ciddi bir dönüşüm yaşanacağa benziyor. Modüler mimari ve ARM desteği de beni çok cezbediyor çünkü şu an bir ARM tabanlı cihaz kullanıyorum ve tam destek olması büyük avantaj sağlar. Umarım bulut tabanlı çalışma desteği de vaat edildiği kadar sorunsuz olur, çünkü Microsoft'un geçmişteki bulut hamleleri pek parlak değildi açıkçası. Şu an Windows 11 kullanıyorum, Windows 12'nin çıkmasını sabırsızlıkla bekliyorum!
    +2 puan
    bilgegokalp3481 1 yorum
    16.07.2026 00:42 (düzenlendi)

Harika olmuş, teşekkürler. Özellikle güvenlik konusundaki uyarılar çok yerinde. Her geliştiricinin okuması gereken bir yazı.

+1 puan
    16.07.2026 03:26 (düzenlendi)

Tam da aradığım konuydu. Dün kendi kendime bunu araştırıyordum. Doğru zamanda doğru yazı diyebilirim. Emeğinize sağlık.

makbuleasik2543 1 yorum
    16.07.2026 05:38 (düzenlendi)
    Özellikle DeepSeek entegrasyonu ile yapay zeka asistanı detayı çok ilgimi çekti, bunu ilk kez burada okudum. Modüler işletim sistemi mimarisi fikri de çok mantıklı görünüyor, umarım dedikleri gibi gerçekten de o esnekliği sağlar. ARM desteği tam destek olarak verilecek olması da Apple Silicon geçişinden sonra Microsoft'un ciddi ciddi bu tarafa yöneldiğini gösteriyor. Sağ ol, bu bilgileri derlediğin için 👍
    +2 puan
    16.07.2026 06:16 (düzenlendi)
    DeepSeek entegrasyonu realmente çok heyecan verici bir hamle, yapay zeka asistanının direkt işletim sistemine gömülmesi olayı bambaşka bir boyuta taşıyacak. Modüler mimari ve ARM desteği de özellikle tablet/hibrit cihazlar açısından çok mantıklı bir evolution olmuş. Yazıyı beğendim, teşekkürler!
    +2 puan
    osmangunes6569 1 yorum
    16.07.2026 07:05 (düzenlendi)
    DeepSeek entegrasyonu beni çok heyecanlandırdı açıkçası, özellikle Copilot'un yetersiz kaldığı görevlerde bu tarz bir yapay zeka asistanının işletim sistemine gömülmesi ciddi anlamda üretkenliği artırır. Ben hâlâ Windows 11 kullanıyorum ama modüler mimari meselesi kritik, şu an Windows'ta istediğin özelliği kaldırıp atma şansın yokken böyle bir yapı gelirse hem hafif kullanım hem de kurumsal tarafta büyük avantaj sağlar. ARM desteği de artık şart, Apple Silicon'un performansı ortadayken Microsoft'un bu geçişi ertelemesi hata olurdu. Umarım bulut tabanlı çalışma desteği sadece OneDrive entegrasyonuyla sınırlı kalmaz, gerçekten remote-first bir deneyim sunarlar.
    asliyaman6008 1 yorum
    16.07.2026 07:58 (düzenlendi)
    DeepSeek entegrasyonu gerçekten dikkatimi çekti, şu an Windows 11 kullanıyorum ve Copilot bile tam oturmadı daha, bir de DeepSeek mi gelecek merak ediyorum açıkçası. Modüler mimari konusunda heyecanlıyım çünkü şu an her seferinde tüm sistemi kurmak zorunda kalıyoruz, sadece ihtiyacın olan bileşenleri seçebilmek büyük avantaj olur. ARM desteği de önemli bir adım, eski laptopumun bataryası çabuk bitiyordu, o tarafta ciddi bir iyileştirme bekliyorum.
    hasansarikaya99 1 yorum
    16.07.2026 09:05 (düzenlendi)
    Özellikle DeepSeek entegrasyonu ile yapay zeka asistanı olayı beni çok heyecanlandırıyor, ama şunu merak ediyorum: bu yapay zeka özelliklerinin tam performans çalışması için donanım gereksinimleri ne düzeyde olacak? Modüler mimari yaklaşımı çok mantıklı bir karar, çünkü herkesin ihtiyacı farklı — birisi sadece tarayıcı ve ofis kullanırken diğeri video düzenleme yapıyor. Umarım Microsoft bu sefer ARM desteğini gerçekten ciddiye alır, çünkü Apple'ın M serisi çiplerindeki performans ortada, Windows tarafının da bu yarışta geri kalmaması lazım. Ayrıca bulut tabanlı çalışma desteği derken tam olarak neyi kastediyorlar acaba, yani dosyaların otomatik yedeklenmesi mi yoksa uygulamaların tamamen bulutta çalışması mı?
    +1 puan
    turantoprak3609 1 yorum
    16.07.2026 13:33 (düzenlendi)
    DeepSeek entegrasyonu gerçekten ilginç bir hamle, Apple'ın kendi yapay zekasını yerleşik sunduğuna benzer bir strateji izliyor Microsoft burada. Modüler mimari kısmı ise aklıma eski Windows 10X projesini getirdi, umarım bu sefer yarım kalmaz. ARM desteği konusunda da artık Intel ve AMD'nin tekelini kırmak şarttı, Apple M serisi bunun ne kadar doğru bir karar olduğunu zaten kanıtladı. Bulut tabanlı çalışma desteği ise beni biraz endişelendiriyor, şu an Windows 11'de bile bulut senkronizasyonu zaman zaman baş ağrıtıyor, 12'de bunun tam entegre olması için altyapının çok sağlam olması lazım.
    asliÖzcan3719 1 yorum
    16.07.2026 14:26 (düzenlendi)

Uzun süredir bu konu hakkında araştırma yapıyordum. Yazınız sayesinde kafamdaki birçok soruya cevap buldum. Teşekkürler.

16.07.2026 21:31 (düzenlendi)
    DeepSeek entegrasyonu kısmını çok merak ettim, aslında şu anki Copilot deneyiminden çok daha farklı bir şey mi olacak yoksa sadece isim değişikliği mi? Bir de modüler mimari dendiği zaman aklıma Linux'taki paket yönetimi geliyor, yani gerçekten ihtiyacımız olmayan bileşenleri tamamen devre dışı bırakabilecek miyiz yoksa sadece arka planda mı çalışacak?
    alperdurmus3493 1 yorum
    16.07.2026 22:32 (düzenlendi)
    DeepSeek entegrasyonu dedikleri şeyi merak ediyorum, yani Microsoft'un kendi Copilot'u varken neden DeepSeek gibi üçüncü parti bir modele ihtiyaç duyulsun? Ayrıca "modüler mimari" lafı Windows 10'dan beri her duyulduğunda ertelenen bir vaat, bu sefer gerçekten yapabilecekler mi şüpheliyim. ARM desteği güzel de, hâlâ x86'da bile driver uyumsuzluklarını çözememiş bir ekibin modüler yapı vaat etmesi biraz iddialı kaçıyor bence.
    selimates7267 1 yorum
    16.07.2026 23:15 (düzenlendi)
    DeepSeek entegrasyonu gerçekten ilginç olmuş, bunu duymamıştım daha önce. ARM desteği tam olarak ne anlama geliyor, yani eski Intel tabanlı makinelerde sorun yaşar mıyız yoksa sadece yeni nesil cihazları mı kapsıyor acaba?
    +3 puan
    16.07.2026 23:24 (düzenlendi)

Yazıdaki kod örneklerini test ettim ve çalışıyor. Çok faydalı bir kaynak. Bunu mutlaka bookmarklamalısınız.

16.07.2026 23:51 (düzenlendi)
    Hmm, Windows 12, .. generic- " ". ,, specific details. , AI-, Windows.

Windows 11 AI-, ., ., .

(2-4 ), ,.
    +2 puan
    17.07.2026 00:05 (düzenlendi)
    DeepSeek entegrasyonu kısmı ilgimi çekti, yapay zeka asistanının direkt işletim sistemine gömülmesi gerçekten büyük bir adım olur. Modüler mimari ve ARM desteği de bence Windows'u çok daha esnek bir hale getirecek, özellikle bulut tabanlı çalışma desteği konusunda heyecanlıyım. Bilgilendirici yazı olmuş, teşekkürler!
    +1 puan
    17.07.2026 00:24 (düzenlendi)
    DeepSeek entegrasyonu, Windows 11'deki Copilot'a kıyasla çok daha derin bir sistem entegrasyonu vaat ediyor. Modüler mimari ve ARM desteği ise Linux ve macOS'un yıllardır sunduğu esnekliği Windows'a taşıyacak gibi görünüyor. Ben hâlâ Windows 10 kullanıyorum, bu kadar köklü bir değişiklik için acele etmemeyi düşünüyorum.
    +4 puan
    1 2

İlgili Konular