Windows 12 Çıkış Tarihi ve Beklenen Özellikler
38
cansutanriverdi6392 Efsane
312 görüntülenme · 38 yorum

Windows 12 Çıkış Tarihi ve Beklenen Özellikler

(49 oy, 3.8/5)

Windows 12 Hakkında Bilinenler

Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 12, büyük bir yenilikle geliyor. Yapay zeka entegrasyonu, yenilenen masaüstü ve performans iyileştirmeleri bekleniyor.

Windows 12 Beklenen Özellikleri

• Yapay zeka asistanı (DeepSeek entegrasyonu)
  • Modüler işletim sistemi mimarisi
  • Bulut tabanlı çalışma desteği
  • Gelişmiş güvenlik önlemleri
  • ARM işlemciler için tam destek

Windows 12'yi bekliyor musunuz? Şu an hangi Windows sürümünü kullanıyorsunuz?

Bu yazıda ne öğreneceksiniz?
  • Windows 12 Çıkış Tarihi ve Beklenen Özellikler konusunun temelleri
  • Pratik ipuçları ve dikkat edilmesi gerekenler
  • 2026 güncel öneriler

Sıkça Sorulan Sorular

Ücretsiz alternatifler var mı?

Birçok senaryoda ücretsiz veya freemium seçenekler yeterlidir.

Ne kadar sürede sonuç alınır?

Doğru kurulumla ilk sonuçlar genellikle birkaç saat içinde görülür.

Mobil cihazlarda da geçerli mi?

Çoğu modern çözüm mobil uyumludur; yine de cihaz bazlı test önerilir.

Topluluk deneyimleri genelde resmi dokümantasyondan daha hızlı çözüm sunar.

Kategori: İş İlanları · Güncelleme: 2026

İlgili Konular

• SEO Uyumlu URL Yapısı Nasıl Olmalı?
  • Windows 12 Çıkış Tarihi ve Beklenen Özellikler Hakkında Tartışmalar ve Yorumlar

17.07.2026 01:24 (düzenlendi)

Güzel bir yazı. Ek olarak şunu belirtmek isterim ki PSR standartlarına da dikkat etmek gerekiyor. Özellikle PSR-12 kodlama standardı çok önemli.

+1 puan
    aslikilic9036 1 yorum
    17.07.2026 01:24 (düzenlendi)
    DeepSeek entegrasyonu ve modüler mimari gerçekten heyecan verici, hele bir de ARM desteği tam olarak sağlanırsa cihaz çeşitliliği açısından çok büyük bir adım olur. Ben şu an Windows 11 kullanıyorum, bulut tabanlı çalışma desteği sayesinde geçiş sürecinin daha sorunsuz olacağını umuyorum. Yapay zeka asistanının günlük kullanıma ne kadar entegre edileceği benim için en kritik soru işareti, o tarafı merakla takip edeceğim.
    +2 puan
    İclalgoksu9889 1 yorum
    17.07.2026 01:38 (düzenlendi)
    DeepSeek entegrasyonu benim en çok ilgimi çeken kısım oldu, yapay zeka asistanının doğrudan işletim sistemine entegre edilmesi gerçekten büyük bir adım olur. Ayrıca ARM desteği meselesi önemli çünkü şu anki Windows sürümlerinde bu konuda ciddi sıkıntılar yaşanıyor, eğer tam destek gelirse Apple Silicon'a ciddi bir rakip çıkar ortaya. Modüler mimari de mantıklı görünüyor, her kullanıcı ihtiyacına göre açıp kapatabilirse hem performans hem de kaynak kullanımı açısından çok avantajlı olur. Tek merak ettiğim şey bulut tabanlı çalışma desteği dedikleri şeyin ne kadar internet bağlantısına bağımlı olacağı, çünkü ülkemizde hala bağlantının kesintisiz sağlandığı söylenemez. Ben şu an Windows 11 kullanıyorum ama henüz 12 çıktığında geçip geçmemeyi donanıma ve bu özelliklerin gerçekten vaat ettiklerini sunup sunmayacağına bağlı olarak karar vereceğim.
    +1 puan
    17.07.2026 01:42 (düzenlendi)

Yıllardır bu işin içindeyim ama yazınızda yeni öğrendiğim şeyler oldu. Hiçbir zaman öğrenmenin sonu gelmiyor. Faydalı içerik.

+2 puan
    nuraybatur5454 1 yorum
    17.07.2026 02:53 (düzenlendi)

Gerçekten çok faydalı bir paylaşım olmuş. Özellikle verdiğiniz kod örnekleri konuyu çok iyi açıklamış. Elinize sağlık.

+2 puan
    17.07.2026 03:35 (düzenlendi)
    DeepSeek entegrasyonu çok ilginç bir hamle, çünkü şu an bile Copilot ile yapay zeka işini götürürken bir de DeepSeek eklenmesi Windows 11'deki yapay zeka deneyimini bayağı farklılaştırabilir. Modüler mimari ve ARM desteği de özellikle Apple Silicon'un yükselişi düşünüldüğünde Microsoft'un ciddi bir strateji değişikliğine gittiğini gösteriyor. Ben şahsen Windows 10 kullanıyorum ve bulut tabanlı çalışma desteği benim için en cazip kısım olur, keşke 11'de de düzgün entegre edilseydi.
    alperdurmus3493 1 yorum
    17.07.2026 04:34 (düzenlendi)
    Ben şu an Windows 11 kullanıyorum ve modüler mimari konusundan heyecanlandım. Windows 11'de bile gereksiz bloatware'ler yüzünden temiz bir kurulum yapmak zorunda kalıyorum, eğer Windows 12 gerçekten modüler olursa sadece ihtiyacım olan bileşenleri kurabilirim. DeepSeek entegrasyonu da kulağa ilginç geliyor, ama ARM desteği konusunda biraz şüpheliyim çünkü birçok yazılım hala x86 mimarisine bağlı.
    aslikorkmaz2724 1 yorum
    17.07.2026 04:49 (düzenlendi)

Güzel bir rehber olmuş. Özellikle adım adım anlatım şekli çok başarılı. Yeni başlayanlar mutlaka okumalı.

+2 puan
    17.07.2026 04:50 (düzenlendi)

Ben de benzer bir projede bu yöntemi kullanmıştım. Gerçekten işe yarayan bir yaklaşım. Paylaşım için teşekkürler.

+3 puan
    17.07.2026 04:51 (düzenlendi)
    DeepSeek entegrasyonu kulağa çok ilginç geliyor, özellikle yerli bir yapay zeka modeliyle entegrasyon Microsoft için cesur bir hamle olur. ARM desteği de artık şarttı zaten, Apple Silicon'un yükselişi sonrası bu tarafa yönelmeleri kaçınılmazdı. Tek merak ettiğim modüler mimari konusunda ne kadar ileri gidecekleri; yani gerçekten sadece istediğin modülleri mi kurabileceksin yoksa reklam gibi mi kalacak. Bulut tabanlı çalışma konusunda ise biraz tedirginim, internet kesilince ne olacağı konusunda somut bir çözüm sunarlarsa ancak o
    +2 puan
    nurayyuksel7188 1 yorum
    17.07.2026 05:14 (düzenlendi)
    DeepSeek entegrasyonu beni en çok heyecanlandıran özellik, şu an bile Copilot'u Windows 11'de aktif kullanıyorum ama daha derin bir yapay zeka deneyimi yaşamak istiyorum. Bir de ARM desteği meselesi önemli, eski Intel laptopum ısınma sorunları yüzünden beni deli ediyor, modüler mimari ve ARM desteğiyle daha verimli bir sistem deneyimi yaşamayı umuyorum açıkçası.
    +3 puan
    Özgurgenc4924 1 yorum
    17.07.2026 06:10 (düzenlendi)

Çok teşekkürler. Gerçekten ihtiyacım olan bir konuydu. Bu kadar detaylı ve anlaşılır bir anlatım bulduğum için mutluyum.

+1 puan
    afetdurmus8101 1 yorum
    17.07.2026 06:42 (düzenlendi)

Yazıdaki örnekler gerçekten açıklayıcı. Özellikle kod blokları çok iyi hazırlanmış. Yeni başlayanlar için harika bir kaynak olmuş.

+1 puan
    ahmetce33 3 yorum
    17.07.2026 12:54
    @gulbaharkale9668 merhaba deneme yorumu
    +1 puan
    17.07.2026 13:21
    @hayriyeÖzgur2938 slm
    17.07.2026 13:21
    @burcudemirel8808 dd
    +1 puan
    17.07.2026 14:24 (düzenlendi)
    Özellikle DeepSeek entegrasyonu ve yapay zeka asistanı kısmı çok ilgimi çekti. Şu an hâlâ Windows 10 kullanıyorum, eski bilgisayarım Windows 11'i tam olarak desteklemiyor ama yapay zeka destekli bu yeni özellikler gerçekten geçiş için iyi bir neden olabilir. ARM desteği de pil
    17.07.2026 17:21 (düzenlendi)
    DeepSeek entegrasyonu gerçekten ilginç bir hamle, Copilot'un yanına böyle bir yapay zeka asistanı eklemeleri Windows'u tam anlamıyla bir AI platformuna dönüştürebilir. Modüler mimari konusunu çok merak ediyorum açıkçası, umarım gereksiz bileşenleri devre dışı bırakarak gerçekten hafif bir deneyim sunarlar. Ben şu an Windows 11 kullanıyorum ve ARM desteği konusunda ciddi bir gelişme olursa eski bir Surface Pro'yu emekli etmeden yeni nesil bir cihaza geçmeyi düşünürebilirim. Bulut tabanlı çalışma desteği de uzaktan çalışanlar için çok kritik bir özellik olacak, bunu iyi yaparlarsa büyük avantaj sağlarlar.
    1 2

İlgili Konular