44
asliucar4776 Efsane
38 görüntülenme · 44 yorum

Freelance İş Bulma Platformları 2026: En İyi Siteler

(58 oy, 3.8/5)

2026'te Freelance İş Bulma Rehberi

Freelance çalışarak para kazanmak isteyenler için en iyi iş bulma platformlarını ve ipuçlarını derledik.

En Popüler Platformlar

• Upwork - Dünyanın en büyük freelance platformu
  • Freelancer - Çeşitli iş kategorileri
  • Fiverr - Mikro hizmet satışı
  • PeoplePerHour - Saatlik projeler
  • Bionluk - Türk freelance platformu
  • Armut - Türkiye'de hizmet alım-satım

Hangi platformda çalışıyorsunuz? Kazancınız ne durumda?

İlgili Konular

• 2026'da Etkili İş İlanları Oluşturma Rehberi: Bütçe Dostu Çözümler ve En İyi Platformlar
  • Windows 12 Çıkış Tarihi ve Beklenen Özellikler
  • Freelance İş Bulma Platformları 2026: En İyi Siteler Hakkında Tartışmalar ve Yorumlar

En Çok Beğenilen Yorum (6 ❤️)
    gulbaharbilgin3994 · 16.07.2026 17:17

Gerçekten çok faydalı bir paylaşım olmuş. Özellikle verdiğiniz kod örnekleri konuyu çok iyi açıklamış. Elinize sağlık.

atabatur3361 1 yorum
    15.07.2026 13:06 (düzenlendi)
    Bence 2026'da en mantıklısı Upwork ve Bionluk'u birlikte kullanmak olur. Upwork uluslararası müşteriler için ideal ama rekabet çok yüksek, bu yüzden profile özel bir portfolyo hazırlamak şart. Bionluk ve Armut ise Türkiye'deki yerel müşterilere ulaşmak için süper, hele ki Türk müşteriler genellikle güvenilir freelancer aradıkları için profil yorumları çok işe yarıyor. Bir de Fiverr'da mikro hizmet satışı olarak küçük başlayıp sonra paketleri büyütmeyi deneyin derim, algorithmsı yeni başlayanlara kháfta iyi görünüyor gibi geliyor bana. Siz hangi platformda daha çok iş alıyorsunuz, merak ettim doğrusu?
    oyaaydin6968 1 yorum
    15.07.2026 18:43 (düzenlendi)
    Upwork ve Fiverr konusunda katılmamak elde değil, gerçekten global arenada en çok iş fırsatı olan platformlar bunlar. Ama bence içerikte Bionluk ve Armut gibi yerel platformların da olması çok güzel, özellikle Türkiye'deki freelance'ler için döviz kuru avantajı olmadan bile makul kazançlar elde edilebiliyor. Sadece bir platforma bağımlı kalmamak adına birden fazlada aktif olmak en mantıklısı, mesela Upwork'te uzun vadeli projeler alırken Fiverr'dan da mikro hizmetlerle nakit akışı sağlamak güzel bir strateji olabilir.
    denizÇakir2963 1 yorum
    15.07.2026 19:47 (düzenlendi)
    Listede Upwork ile Fiverr'ın farkını hiç açıklamamışsınız, ikisi de "freelance platformu" diye geçmiş. Bionluk ve Armut da zaten birbirinin neredeyse aynısıymış gibi sunulmuş, hangisini tercih etmemiz gerektiğine dair hiçbir kriter yok. 2026'da bu platformların komisyon oranları, Türk freelancera sunduğu avantajlar gibi somut veriler olmadan sadece isim sıralamak pek faydalı olmamış doğrusu.
    +1 puan
    15.07.2026 19:56 (düzenlendi)

Eline sağlık. Bu konuda birkaç farklı kaynak daha önerebilir misiniz? Konuyu daha da derinlemesine öğrenmek istiyorum.

+1 puan
    İnangunduz2875 1 yorum
    16.07.2026 01:52 (düzenlendi)
    Bionluk ve Armut'un da listeye dahil edilmesi çok iyi olmuş, çoğu rehberde sadece uluslararası platformlar anlatılıyor ama Türkiye'deki freelancerlar için yerli siteleri bilmek gerçekten önemli. Upwork ile Fiverr arasındaki farkları ve hangisinin ne tür işler için daha uygun olduğunu merak ediyorum açıkçası, bu konuda daha detaylı karşılaştırma olsa harika olur. 2026 itibarıyla PeoplePerHour'un saatlik proje modeli ülkemizdeki freelance ekonomisine ne ölçüde oturdu, deneyimi olan varsa çok faydalı olur.
    +3 puan
    16.07.2026 06:13 (düzenlendi)

Bu konuda ben de deneyimlerimi paylaşmak isterim. Geçen yıl bir projede bu yöntemi uygulamıştık ve performansta gözle görülür bir iyileşme oldu.

+2 puan
    16.07.2026 07:44 (düzenlendi)
    2026 rehberi diye başlık açılmış ama içerik sadece Upwork, Fiverr, Freelancer gibi zaten herkesin bildiği klasik platformların isimlerini sıralamaktan ibaret. Ne iş kategorilerine göre hangisi daha avantajlı, ne de gerçek kazanç verileri paylaşılmış; "Kazanc
    eralpyuksel3875 1 yorum
    16.07.2026 08:27 (düzenlendi)
    Bence listedeki platformlar arasında en ciddi ayrışma Türk ve uluslararası siteler arasında yaşanıyor. Bionluk ve Armut gibi yerel platformlar tabii ki Türk müşterilere ulaşmak için avantajlı ama Upwork veya Fiverr'a kıyasla proje çeşitliliği ve kazanç potansiyeli çok daha sınırlı kalıyor. Mesela Fiverr'da tek bir mikro hizmeti globally satarak ciddi gelir elde edenler varken, Bionluk'ta genellikle fiyatlar çok daha düşük seviyelerde dönüyor. Sizce 2026'da hem yerli hem uluslararası platformları aynı anda kullanmak stratejik bir hamle mi yoksa odaklanmak mı daha mantıklı?
    +2 puan
    tanerarslan3057 1 yorum
    16.07.2026 08:44 (düzenlendi)
    Bu rehber 2026'da freelance dünyasına girmek isteyenler için gerçekten çok değerli bir kaynak olmuş. Özellikle Bionluk ve Armut gibi Türk
    +1 puan
    İpekkaplan7364 1 yorum
    16.07.2026 09:47 (düzenlendi)
    Upwork ile Fiverr arasındaki fark hâlâ çok belirgin bence — Upwork daha çok uzun soluklu, bütçeli projeler için idealken Fiverr tamamen quick-fire mikro hizmet mantığıyla çalışıyor. Hele bir de Bionluk ve Armut'u Türk ekosistemi için karşılaştırırsak, Bionluk daha çok dijital odağılken Armut fiziksel hizmetlerde (tadilat, nakliyat falan) çok daha baskın. Listede PeoplePerHour'ın da olması güzel ama İngilizce bilmeden girmek biraz zor, o yüzden Türk kullanıcılar için en gerçekçi seçenekler yine Bionluk-Armut ekseninde kalıyor. 2026'da hangi platformun komisyon oranları daha rekabetçi olacak asıl mesele bu aslında.
    +1 puan
    İlkergul9074 1 yorum
    16.07.2026 15:05 (düzenlendi)
    Harika bir rehber olmuş, özellikle 2026 itibarıyla Upwork ve Fiverr arasındaki farkları net bir şekilde özetlemeniz çok faydalı oldu. Bionluk ve Armut gibi Türk platformlarının da listeye dahil edilmesi, yerli freelance'ler için büyük avantaj sağlıyor. PeoplePerHour'ın saatlik proje yapısını merak ediyordum, bu bilgi işime çok yarayacak. Teşekkürler!
    16.07.2026 17:17 (düzenlendi)

Gerçekten çok faydalı bir paylaşım olmuş. Özellikle verdiğiniz kod örnekleri konuyu çok iyi açıklamış. Elinize sağlık.

+6 puan
    pinaracar7925 1 yorum
    16.07.2026 19:01
    2026 rehberi diye açılmış ama ortada somut bir 2026 verisi yok ki? Upwork'üncommission oranları, Fiverr'ın yeni algoritması, hatta yapay zekanın freelance piyasasını nasıl sarstığı hakkında tek bir kelime yok. "İpuçlarını derledik" deniyor ama içerikte sadece platform isimleri ve kısa tanımlar var, o kadar. Bionluk ve Armut'u koyup "Türk platformu" diye geçiştirm
    16.07.2026 19:02
    Bionluk ve Upwork arasında gidip gelirim genelde. Bionluk'ta Türk müşterilerle çalışmak iletişim açısından çok daha kolay oluyor, mesela fiyat pazarlığı veya revizyon talepleri doğrudan yazılıyor. Upwork ise daha uluslararası işler için ideal ama orada da profilin çok iyi olması lazım, ilk başlarda saatlik 5-10 dolar gibi rakamlara razı olmak gerekiyor maalesef. Armut'u da denedim ama daha çok hizmet alanı (boyacı, tesisatçı gibi) işler ağırlıkta olduğu için dijital hizmet satmak biraz zor orada.
    +4 puan

Yıllardır bu işin içindeyim ama yazınızda yeni öğrendiğim şeyler oldu. Hiçbir zaman öğrenmenin sonu gelmiyor. Faydalı içerik.

Bionluk ve Armut gibi Türk platformlarını da listeye dahil etmeniz güzel olmuş, genelde herkes sadece Upwork ve Fiverr'a odaklanıyor. Ben şu an hem Upwork'te hem de Bionluk'ta aktifim ama Upwork'te rekabet çok arttı, teklif başına düşen kazanç ciddi şekilde düştü. Sizce 2026 itibarıyla PeoplePerHour gibi saatlik projeye odaklanan platformlar daha mı mantıklı, yoksa Fiverr'daki mikro hizmet modeli hâlâ daha mı kazançlı?
    fatihsezer2337 1 yorum

Eline sağlık. Bu konuda birkaç farklı kaynak daha önerebilir misiniz? Konuyu daha da derinlemesine öğrenmek istiyorum.

+3 puan
    Çagriates9762 1 yorum

Bilgilendirici yazı için teşekkürler. Ben de bu konuda bir şeyler eklemek istiyorum. Özellikle hata yönetimi konusunda dikkatli olmak gerekiyor.

+2 puan
    onurŞahin9614 1 yorum
    Özellikle Upwork ve Fiverr arasındaki farkları net anlatmanız çok iyi olmuş. Bionluk ve Armut'u da eklemeniz benim gibi Türk freelancerlar için çok işe yarar, çünkü çoğu rehberde sadece yabancı platformlar geçiyor. 2026 perspektifiyle bakmanız da güncel kalmanızı sağlamış, sağ olun bu derleme için.
    +1 puan
    2026 yazıyorsunuz ama platform listesi birebir aynı kalmış, ne Upwork'un yapay zeka destekli sistemlerine ne de Fiverr'ın son dönemdeki fiyat politika değişikliklerine değinilmemiş. Hele bir de "Bionluk - Türk freelance platformu" deyip geçmek ayrı bir sorun, çünkü Bionluk'un gerçekten 2026'da hâlâ aktif olup olmadığı bile şüphe götürürken, yerine alternatifleri konuşmak gerekirdi. Armut zaten tamamen farklı bir model, freelance iş bulma platformu olarak sunulması kafa karıştırıcı. "Kazancınız ne durumdu?" diye sorup hiçbir somut rakam veya deneyim paylaşmamışsınız, rehber dediğiniz şey sadece isim listesi olmuş.
    +1 puan
    1 2 3

İlgili Konular