44
asliucar4776 Efsane
40 görüntülenme · 44 yorum

Freelance İş Bulma Platformları 2026: En İyi Siteler

(58 oy, 3.8/5)

2026'te Freelance İş Bulma Rehberi

Freelance çalışarak para kazanmak isteyenler için en iyi iş bulma platformlarını ve ipuçlarını derledik.

En Popüler Platformlar

• Upwork - Dünyanın en büyük freelance platformu
  • Freelancer - Çeşitli iş kategorileri
  • Fiverr - Mikro hizmet satışı
  • PeoplePerHour - Saatlik projeler
  • Bionluk - Türk freelance platformu
  • Armut - Türkiye'de hizmet alım-satım

Hangi platformda çalışıyorsunuz? Kazancınız ne durumda?

İlgili Konular

• 2026'da Etkili İş İlanları Oluşturma Rehberi: Bütçe Dostu Çözümler ve En İyi Platformlar
  • Windows 12 Çıkış Tarihi ve Beklenen Özellikler
  • Freelance İş Bulma Platformları 2026: En İyi Siteler Hakkında Tartışmalar ve Yorumlar

ranagenc4351 1 yorum
    17.07.2026 08:40 (düzenlendi)
    2026'da hâlâ Upwork ile başlamak mantıklı mı? Platform komisyon oranları sürekli değişiyor, özellikle Upwork'un artan ücret politikaları küçük freelance'ları zorluyor. Bionluk ve Armut'u sıralamışsınız ama Türk freelancıların asıl yaşadığı sorun olan vergi yükü ve para çekme sıkıntılarından hiç bahsetmemişsiniz. Ayrıca Fiverr'ın "mikro hizmet satışı" olarak geçmesi biraz eksik kalıyor, 2026 itibarıyla orada da ciddi bütçeli projeler dönüyor artık.
    fundatuncer7990 1 yorum
    17.07.2026 11:36 (düzenlendi)
    Upwork'i uzun süredir kullanıyorum ama son dönemde algoritması çok değişti, eskiden olduğu gibi başvuruların görünmüyor maalesef. Armut'ta da denedim, genellikle yerel müşterilerden gelen küçük projeler geliyor ama ödeme konusunda daha güvende hissediyorum açıkçası. Bionluk ise tamamen Türk müşteri kitlesiyle sınırlı kaldığı için international bir portföy kurmak isteyenler için bir tık yetersiz kalıyor. Siz Upwork'te Connection sistemiyle mi ilerliyorsunuz, yoksa davet yoluyla mı iş alıyorsunuz merak ettim?
    rukiyebas1453 1 yorum
    17.07.2026 12:55 (düzenlendi)
    Upwork ile Bionluk'u aynı kategoride sunmak çok mantıksız. Upwork uluslararası bir dev, Bionluk ise daha çok Türkiye içi küçük işlerin döndüğü bir platform; ikisini de "en popüler" diye yan yana koymak okuyucuyu yanıltır. Ayrıca Freelancer ve PeoplePerHour'un 2026 itibarıyla hâlâ aynı popülerlikte olduğunu iddia etmek biraz iyimser kaçıyor, piyasa çok değişti. En büyük eksiklik de Toptal ve Contra gibi yükselen platformların hiç anılmaması olmuş.
    gulnurgul5477 1 yorum
    17.07.2026 16:53 (düzenlendi)

Uzun süredir bu konu hakkında araştırma yapıyordum. Yazınız sayesinde kafamdaki birçok soruya cevap buldum. Teşekkürler.

1 2 3

İlgili Konular