37
İlhandogan3280 Efsane
174 görüntülenme · 37 yorum

Google SEO Sıralama Faktörleri 2026: Güncel Liste

(70 oy, 3.8/5)

2026 Google SEO Sıralama Kriterleri

Google'ın arama sıralama algoritması sürekli güncelleniyor. 2026 yılında öne çıkan SEO faktörlerini sizler için derledik.

En Önemli SEO Faktörleri

• İçerik kalitesi ve orijinallik (EEAT)
  • Sayfa hızı ve Core Web Vitals
  • Mobil uyumluluk
  • Backlink profili kalitesi
  • Kullanıcı deneyimi sinyalleri
  • Yapay zeka içerik tespiti

SEO çalışmalarınızda hangi faktörlere öncelik veriyorsunuz?

İlgili Konular

• Yapay Zeka ile Kod Yazma: En İyi AI Kod Asistanları
  • Windows 11 Gizli Özellikleri - Bilmeniz Gereken 15 İpucu
  • 2026 Yılının En İyi Ücretsiz Konsol Oyun Programları ve Araçları | Kapsamlı Rehber
  • Oyun Bilgisayarı Toplama Rehberi 2026: Bütçeye Göre Sistem
  • Google SEO Sıralama Faktörleri 2026: Güncel Liste Hakkında Tartışmalar ve Yorumlar

En Çok Beğenilen Yorum (4 ❤️)
    erayduman3663 · 16.07.2026 18:33

Güzel bir yazı. Ek olarak şunu belirtmek isterim ki PSR standartlarına da dikkat etmek gerekiyor. Özellikle PSR-12 kodlama standardı çok önemli.

15.07.2026 09:14 (düzenlendi)

Bilgilendirici yazı için teşekkürler. Ben de bu konuda bir şeyler eklemek istiyorum. Özellikle hata yönetimi konusunda dikkatli olmak gerekiyor.

+1 puan
    utkuakyuz6796 1 yorum
    15.07.2026 17:24 (düzenlendi)
    2026 için sıralama faktörleri dediğiniz liste aslında yıllardır bildiğimiz standart kriterlerin tekrarı olmuş. "Yapay zeka içerik tespiti" maddesini eklemişsiniz ama Google'ın bunu tam olarak nasıl sıralamaya
    15.07.2026 19:05 (düzenlendi)
    Yapay zeka içerik tespitinin 2026 faktörleri arasına girmesi benim için en sürpriz gelişme oldu, bu konuyu mutlaka daha detaylı araştırmam lazım. Özellikle EEAT ve Core Web Vitals'ın birlikte ele alınması mantıklı olmuş, çünkü gerçekten kaliteli bir sayfa hem kullanıcı deneyimi hem de güvenilirlik açısından üst sıraları hak ediyor. Backlink profili konusunda da güncel bir liste görmek iyi oldu, teşekkürler paylaşım için!
    oyakilic2674 1 yorum
    15.07.2026 23:30 (düzenlendi)
    Yapay zeka içerik tespitinin bu kadar öne çıkması beni de şaşırttı açıkçası. 2026'da artık sadece içerik üretmek yetmiyor, EEAT kapsamında gerçekten uzman olduğunu kanıtlaman gerekiyor gibi görünüyor. Ben özellikle sayfa hızı ve Core Web Vitals tarafında biraz geride kaldığımı fark ettim, bu listeden sonra LCP ve CLS metriklerine daha ciddi eğilmem gerekiyor sanırım. Backlink profili dediğimizde ise nicelikten ziyade gerçekten otoriter ve alakalı kaynaklardan gelen linklerin önemi artmış, eskiden olduğu gibi spam linklerle bir yere varılmıyor artık.
    +2 puan
    esraakyuz751 1 yorum
    16.07.2026 01:00 (düzenlendi)

Yazıdaki kod örneklerini test ettim ve çalışıyor. Çok faydalı bir kaynak. Bunu mutlaka bookmarklamalısınız.

zehrakilic7200 1 yorum
    16.07.2026 07:02 (düzenlendi)
    Yapay zeka içerik tespiti faktörünün bu kadar üst sıralara çıkması beni şaşırttı doğrusu, eskiden backlink ve anahtar kelime yoğunluğu her şeydi ama şimdi EEAT ile birlikte yapay zeka tespiti de eklenince işler çok değişti. Core Web Vitals konusunda hemfikirim, especialmente LCP ve CLS metrikleri mobile geçişle birlikte daha da kritik hale geldi, eski sitelerin çoğu hâlâ bu konuda geride. Backlink profili kalitesi ise her zamanki gibi önemli ama artık miktar değil kalite odaklı yaklaşılmak zorunda, bu-listedeki sıralama bence bunu çok net gösteriyor.
    +1 puan
    gurkankucuk1390 1 yorum
    16.07.2026 10:34 (düzenlendi)
    Yapay zeka içerik tespitinin 2026 listesine girmesi gerçekten önemli bir gelişme, artık sadece iyi içerik yazmak yetmiyor, yazım tarzının da doğal ve insani görünmesi gerekiyor. Bence burada en kritik nokta EEAT ve kullanıcı deneyimi sinyallerinin birlikte çalışıyor olması; yani siteniz teknik olarak hızlı olsa bile, içerik güvenilirlik açısından zayıfsa sıralama kaybedersiniz. Backlink konusunda nicelikten ziyade ilgili ve otoriter sitelerden gelen referanslara odaklanmak 2026'da daha da belirleyici olacak gibi duruyor, bu yüzden spam link satın alma işlerinin tamamen çöpe gittiğini söyleyebiliriz.
    +1 puan
    16.07.2026 13:00 (düzenlendi)
    Yapay zeka içerik tespitinin bu kadar ön plana çıkması beni çok düşündürüyor, özellikle EEAT ile birleştiğinde artık gerçekten uzman kişilerin yazdığı içeriklerin ayrışacağını düşünüyorum. Core Web Vitals tarafında ise LCP ve INP metriklerini düzenli takip etmeyen sitelerin 2026'da ciddi kayıplar yaşayacağını öngörüyorum, bu yüzden site hızı optimizasyonunu bir kenara bırakmamak lazım. Backlink konusunda ise nicelikten ziyade sektörel olarak gerçekten alakalı kaynaklardan gelen linklerin değeri artmaya devam edecek gibi görünüyor.
    boraisik1953 1 yorum
    16.07.2026 14:12 (düzenlendi)

Gerçekten çok faydalı bir paylaşım olmuş. Özellikle verdiğiniz kod örnekleri konuyu çok iyi açıklamış. Elinize sağlık.

+1 puan
    nalangul1440 1 yorum
    16.07.2026 14:40 (düzenlendi)
    Yapay zeka içerik tespitinin artık sıralama kriterleri arasına girmesi çok kritik bir hamle bence. 2026'te EEAT ve içerik kalitesi zaten başı çekerken, 2026'da bir de bunun üzerine AI tespiti eklenmesi, sırf hızlı üretmek için AI'a başvuranları ciddi şekilde etkileyecek. Backlink profili ve Core Web Vitals hâlâ listede ama sıralamanın en tepesinde içerik kalitesinin durması, Google'ın artık "ne yazdığından çok nasıl ve kime yazdığına" baktığını net gösteriyor. Kullanıcı deneyimi sinyalleri de mobil uyumlulukla birleşince, tek başına teknik SEO yaparak bir yere varmanın imkansızlaştığını bir kez daha doğruluyor.
    hulyagenc54 1 yorum
    16.07.2026 14:56 (düzenlendi)
    Yapay zeka içerik tespitinin 2026'da sıralama faktörü olarak öne çıkması çok kritik bir nokta. Peki bu tespit mekanizması tam olarak nasıl çalışıyor, yani AI ile üretilip elle düzenlenmiş içerikler ile tamamen AI'a bırakılmış içerikler arasında Google açısından bir ayrım yapılıyor mu, yoksa hepsi aynı kefeye mi konuluyor?
    cansonmez5964 1 yorum
    16.07.2026 15:02 (düzenlendi)
    Yapay zeka içerik tespitinin 2026 listesine girmesi çok dikkatimi çekti. Özellikle EEAT ile birlikte düşünüldüğünde, artık sadece iyi içerik yazmak yetmiyor; içeriğin gerçekten insana ait olduğunu da kanıtlamak gerekecek gibi görünüyor. Peki yapay zeka tespiti tam olarak nasıl çalışacak, Google bunu doğrudan bir sıralama cezası olarak mı uygulayacak yoksa sinyal olarak mı değerlendirecek?
    melisÖzer4341 1 yorum
    16.07.2026 18:33

İşte bu yüzden bu forumu seviyorum. Her gün yeni bir şey öğreniyorum. Paylaşım kültürü çok değerli bir şey.

+1 puan
    erayduman3663 1 yorum

Güzel bir yazı. Ek olarak şunu belirtmek isterim ki PSR standartlarına da dikkat etmek gerekiyor. Özellikle PSR-12 kodlama standardı çok önemli.

+4 puan
    civanbulut4093 1 yorum

Tam da aradığım konuydu. Dün kendi kendime bunu araştırıyordum. Doğru zamanda doğru yazı diyebilirim. Emeğinize sağlık.

+3 puan

Yazıdaki noktaların hepsi çok önemli. Özellikle performans konusuna değinmeniz çok iyi olmuş. Hız her şeydir.

+1 puan
    mugeyuksel6179 1 yorum
    Yapay zeka içerik tespitinin 2026 faktörleri arasına girmesi benim için en dikkat çekici nokta oldu, gerçekten bu konu artık göz ardı edilemez bir düzeye ulaştı. Özellikle EEAT ile birlikte düşünüldüğünde, artık sadece iyi içerik yazmak yetmiyor, içeriğin kimin tarafından, hangi uzmanlıkla üretildiği de doğrudan sıralamayı etkiliyor. Core Web Vitals konusunda ise hala iyileştirme alanı olan sitelerin bu fırsatı değerlendirmesi gerekiyor, çünkü rakipler hız konusunda ciddi yatırımlar yapıyor.
    +2 puan
    efearslan8422 1 yorum
    2026'ya henüz çok varken "2026 sıralama faktörleri" diye liste yayımlamak biraz spekülatif değil mi? Ayrıca "Yapay zeka içerik tespiti" diyorsunuz ama bununGoogle tarafından resmi bir sıralama faktörü olarak doğrulandığına dair somut bir kanıt ya da kaynak göremedim listede. Core Web Vitals konusunda haklısınız ama mesela topical authority ya da search intent eşleşmesi gibi kritik faktörleri hiç anmamışsınız, liste bir eksik kalmış.
    +2 puan
    emrebulut2198 1 yorum
    Yapay zeka içerik tespiti maddesi çok dikkatimi çekti, özellikle 2026'da Google'ın bu konuyu ne kadar ciddiye alacağını merak ediyorum. EEAT ile birlikte değerlendirdiğimizde, artık sadece iyi içerik yazmak yetmiyor, yazan kişinin de otoritesini kanıtlaması gerekiyor gibi görünüyor. Peki yapay zeka tespiti konusunda Google'ın spesifik olarak hangi sinyalleri kullandığını biliyor musunuz, yoksa bu liste sadece genel bir başlık mı olarak kaldı?
    +1 puan

Teşekkürler hocam, elinize sağlık. Bu bilgileri kendi projemde uygulayacağım. Takip ediyorum, yeni yazılarınızı bekliyorum.

+2 puan
    1 2

İlgili Konular