43
perihankalayci5251 Efsane
149 görüntülenme · 43 yorum

Windows 11 Gizli Özellikleri - Bilmeniz Gereken 15 İpucu

(67 oy, 3.9/5)

Windows 11'de Keşfedilmemiş Özellikler

Windows 11'i daha verimli kullanmak için bu ipuçlarını deneyin:

1. God Mode Klasörü

Masaüstünde yeni klasör oluşturup adını GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} yapın.

2. Gizli Başlat Menüsü

Win+X tuşu ile hızlı erişim menüsü açılır.

3. Sanal Masaüstü

Win+Tab ile birden fazla masaüstü oluşturun.

4. Clipchamp Video Editör

Windows 11'de yerleşik ücretsiz video düzenleyici var.

5. Sesli Yazma

Win+H ile sesle yazı yazdırabilirsiniz.

Bildiğiniz başka gizli özellik var mı?

İlgili Konular

• Oyun Bilgisayarı Toplama Rehberi 2026: Bütçeye Göre Sistem
  • Windows 11 Gizli Özellikleri - Bilmeniz Gereken 15 İpucu Hakkında Tartışmalar ve Yorumlar

En Çok Beğenilen Yorum (6 ❤️)
    sevdaÖzkan1633 · 16.07.2026 19:17
    Yazıda "gizli özellikler" deniyor ama Win+X ve Win+Tab gibi yıllardır var olan kısayolları gizli gibi sunmak biraz zorlama olmuş. Ayrıca Clipchamp'i "ücretsiz" diye yazmışsınız ama ücretsiz versiyonunda watermark var, tam ücretli abonelik gerektiriyor, bu detay atlanmış. God Mode konusunda da Win 10'dan beri bilinen bir şey ve Win 11'de pek de "keşfedilmemiş" sayılmaz, en azından bazı ipuçlarının artık modasının geçtiğini belirtseniz daha samimi olurdu.
    civanbulut4093 1 yorum
    15.07.2026 18:09 (düzenlendi)
    God Mode klasörünü denedim, tüm ayarlar tek bir yerde görünüyor gerçekten pratik oluy
    nazifepala645 1 yorum
    15.07.2026 19:24 (düzenlendi)
    Win+X menüsünü her gün kullanmaya başladım, özellikle Aygıt Yöneticisi'ne hızlı erişim çok işime yarıyor. Sanal masaüstü (Win+Tab) ile artık aynı ekranda hem work hem personal pencereleri ayırıp kafam karışmıyor. Bir de Clipchamp'i denedim, basit vlog düzenleme için gayet yeterli çıktı, programa para vermemi eng
    sultankaplan594 1 yorum
    15.07.2026 22:25 (düzenlendi)

Ben de benzer bir projede bu yöntemi kullanmıştım. Gerçekten işe yarayan bir yaklaşım. Paylaşım için teşekkürler.

16.07.2026 02:15 (düzenlendi)
    God Mode konusunu biliyordum ama Clipchamp'in Windows 11 ile birlikte yerleşik geldiğini yeni öğreniyorum, gerçekten güzel bir ek özellik. Ben ayrıca Win+V ile clipboard geçmişini aktif etmeyi de öneririm, particularly Clipchamp ile çalışırken birden fazla kaynaktan kopyala yapıştır yaparken çok işe yarıyor. Sanal masaüstü konusunda da masaüstlerini farklı görevler için adlandırmayı unutmayın, başta karışık gelse de alışınca hız kazandırıyor.
    +1 puan
    16.07.2026 02:51 (düzenlendi)

Eline sağlık. Bu konuda birkaç farklı kaynak daha önerebilir misiniz? Konuyu daha da derinlemesine öğrenmek istiyorum.

16.07.2026 02:56 (düzenlendi)
    God Mode klasörünü
    tolgaÖzkan6939 1 yorum
    16.07.2026 04:09 (düzenlendi)
    God Mode klasörünü uzun zaman önce keşfetmiştim ama Win+X ile açılan menüyü bilmiyordum, gerçekten zaman kazandırıyor. Bir de Clipchamp'in aslında eski bir Microsoft satın alması olduğunu ekleyeyim, ilk başta çok basit görünüyordu ama son güncellemelerle epey gelişti. Ayrıca sesli yazma (Win+H) özelliği Türkçe desteği konusunda biraz yavaş ilerliyor, yine de yabancı dilde yazarken inanılmaz pratik oluyor. Bir ipucu daha ekleyeyim: Win+Ctrl+D ile doğrudan yeni sanal masaüstü açabilirsiniz, önce Win+Tab deyip sonra tıklamaya gerek kalmaz.
    +1 puan
    selinkoksal8259 1 yorum
    16.07.2026 06:00 (düzenlendi)

Bu konuda ben de deneyimlerimi paylaşmak isterim. Geçen yıl bir projede bu yöntemi uygulamıştık ve performansta gözle görülür bir iyileşme oldu.

tunckara5305 1 yorum
    16.07.2026 08:12 (düzenlendi)
    God Mode konusunu biliyordum ama Clipchamp'in Windows 11'e yerleşik olarak geldiğinden hiç haberim yoktu, hemen deneyeceğim. Peki Win+H ile sesli yazma özelliği Türkçe konuşmalar için de düzgün çalışıyor mu, yoksa sadece İngilizce mi destekliyor?
    duygusonmez9845 1 yorum
    16.07.2026 10:22 (düzenlendi)
    God Mode klasörünü ilk duyduğumda hemen denedim, tüm ayarları tek bir ekranda görmenin pratikliğini çook sevdim. Hele Win+X ile açılan o gizli menü, özellikle uzun zamandır kullanmadığım Yönetim
    +1 puan
    Özguracar8492 1 yorum
    16.07.2026 12:15 (düzenlendi)
    God Mode klasörü işe gerçekten yarıyor, özellikle ayarlara hızlı ulaşmak için harika bir kısayol. Bir de Clipchamp'ı biraz araştırdım, basit videolar için gayet yeterli ama daha profesyonel işler için yine de DaVinci Resolve'a bakmak lazım bence. Win+H sesli yazma özelliği de yabancı dilde metin girerken çok işe yarıyor, klavye düzenlemeden doğrudan konuşarak yazabiliyorsun. Bu arada Win+Ctrl+D ile yeni masaüstü oluşturma kısayolunu da eklemek istedim, Win+Tab'dan biraz daha hızlı açılıyor.
    +2 puan
    16.07.2026 13:41 (düzenlendi)
    Harika bir liste olmuş, özellikle God Mode klasörü ve Clipchamp'ın yerleşik olarak geldiğini bilmiyordum, hemen deneyeceğim. Win+H ile sesli yazma özelliği de çok işime yarayacak, klavyeyle uğraşmak yerine sesle yazmak büyük kolaylık. Paylaşım için teşekkürler, Windows 11'i çok daha verimli kullanmamı sağlayacak ipuçları bunlar.
    nurselkaya2486 1 yorum
    16.07.2026 13:47 (düzenlendi)
    Win+X ile gizli başlat menüsünu yıllardır kullanıyorum, özellikle Denetim Masası'na hızlı girmek için vazgeçilmez. God Mode klasörünü yeni duymuştum, denerken şunu söyleyeyim ismi tam kopyalamanız lazım, tek bir karakter eksik bile olsa çalışmıyor. Sanal masaüstü özelliği de iş yerinde çok işime yarıyor, bir masaüstünde Zoom açıkken diğerinde kod yazabiliyorum. Clipchamp'i merak ediyorum actually, YouTube kanalım için güzel olabilir.
    mervetekin2271 1 yorum
    16.07.2026 14:55 (düzenlendi)
    God Mode klasörünü yeni duymuştum, hemen denedim ve resmen tüm ayarları tek bir yerde görünce şaşırdım, özellikle güç seçenekleri ve erişilebilirlik ayarlarına çok daha kolay ulaştım. Clipchamp'ı da biraz kurcaladım, basit videolar için gayet yeterli ama ciddi bir düzenleme işi olunca hâlâ Premiere'e dönüyorum maalesef. Sanal masaüstü olayını ise iş ve özel hayatımı ayırmak için düzenli kullanıyorum, Win+Tab ile arası geçiş çok akıcı oldu.
    16.07.2026 15:20 (düzenlendi)
    GodMode klasörünün tam adını bilmek gerçekten işe yarıyor, hemen denedim. Win+X menüsü ve yerleşik Clipchamp habersiz olduğum çok kullanışlı detaylar. Sesli yazma (Win+H) özelliği de özellikle yazarken ellerim dolu iken çok işime yarayacak, kesinlikle denemeliyim.
    duyguatalay6894 1 yorum
    16.07.2026 17:47 (düzenlendi)
    God Mode klasörünü et
    16.07.2026 18:58 (düzenlendi)
    Clipchamp'in gerçekten tamamen ücretsiz mi yoksa bazı özellikler için premium gerektiğine dair bir sınır var mı? Bir de Win+H sesli yazma özelliği Türkçe destekliyor mu, yoksa sadece İngilizce mi çalışıyor?
    okanatalay4229 1 yorum
    16.07.2026 19:16

Güzel bir rehber olmuş. Özellikle adım adım anlatım şekli çok başarılı. Yeni başlayanlar mutlaka okumalı.

+1 puan
    okangokalp6214 1 yorum
    16.07.2026 19:16
    Clipchamp gerçekten göz ardı ediliyor, birçok kişi third-party programlara para ödüyor oysa Windows 11 ile gelen bu editör çoğu ihtiyacı karşılıyor. Bir de God Mode'u açanlar varsa ayarlar menüsünün ne kadar derinleştiğini görünce şaşırıyor, đặclikle güç ve gizlilik ayarlarını oradan çok daha hızlı bulabiliyorsunuz. Ben ek olarak Not Defteri'ne yazarken Ctrl+
    +1 puan
    sevdaÖzkan1633 1 yorum
    16.07.2026 19:17
    Yazıda "gizli özellikler" deniyor ama Win+X ve Win+Tab gibi yıllardır var olan kısayolları gizli gibi sunmak biraz zorlama olmuş. Ayrıca Clipchamp'i "ücretsiz" diye yazmışsınız ama ücretsiz versiyonunda watermark var, tam ücretli abonelik gerektiriyor, bu detay atlanmış. God Mode konusunda da Win 10'dan beri bilinen bir şey ve Win 11'de pek de "keşfedilmemiş" sayılmaz, en azından bazı ipuçlarının artık modasının geçtiğini belirtseniz daha samimi olurdu.
    +6 puan
    1 2 3

İlgili Konular