43
perihankalayci5251 Efsane
150 görüntülenme · 43 yorum

Windows 11 Gizli Özellikleri - Bilmeniz Gereken 15 İpucu

(67 oy, 3.9/5)

Windows 11'de Keşfedilmemiş Özellikler

Windows 11'i daha verimli kullanmak için bu ipuçlarını deneyin:

1. God Mode Klasörü

Masaüstünde yeni klasör oluşturup adını GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} yapın.

2. Gizli Başlat Menüsü

Win+X tuşu ile hızlı erişim menüsü açılır.

3. Sanal Masaüstü

Win+Tab ile birden fazla masaüstü oluşturun.

4. Clipchamp Video Editör

Windows 11'de yerleşik ücretsiz video düzenleyici var.

5. Sesli Yazma

Win+H ile sesle yazı yazdırabilirsiniz.

Bildiğiniz başka gizli özellik var mı?

İlgili Konular

• Oyun Bilgisayarı Toplama Rehberi 2026: Bütçeye Göre Sistem
  • Windows 11 Gizli Özellikleri - Bilmeniz Gereken 15 İpucu Hakkında Tartışmalar ve Yorumlar

busratekin7813 1 yorum
    16.07.2026 19:17
    Win+X menüsü ve sanal masaüstü Win 11'e özel gizli özellikler falan değil ki, bunlar Windows 10'da da birebir aynı tuşlarla çalışıyordu. God Mode zaten 2009'dan beri Windows 7'den beri bilinen bir şey, 2024'te "keşfedilmemiş" diye sunulması garip. Ayrıca "15 ipucu" yazmışsınız ama madde madde sadece 5 tane saymışsınız, geri kalan 10'u nerede?
    +1 puan
    esrakocaman8169 1 yorum

Yazıdaki örnekler gerçekten açıklayıcı. Özellikle kod blokları çok iyi hazırlanmış. Yeni başlayanlar için harika bir kaynak olmuş.

+3 puan
    God Mode klasörünü ilk duyduğumda inanamamıştım, o tek kodu girince ayarlar menüsünde kaybolup gitmek ne büyük kolaylık! Ayrıca Clipchamp'ın Windows 11'e yerleşik olduğunu bilmiyordum, ayrı program aramak yerine hemen işimi görebilirim artık. Win+H ile sesli yazma özelliği de benim gibi klavyede hızlı yazamayanlar için müthiş bir çözüm, bir deneyeyim hemen.
    +3 puan
    gizemtas6521 1 yorum
    Win+X ile açılan gizli başlat menüsünü hiç bilmiyordum, gerçekten işe yarar bir kısayolmuş. Ayrıca Clipchamp'in Windows 11'e yerleşik olarak geldiğini öğrenmek şaşırttı, ayrı bir video editöre para vermem gerekeceğini düşünüyordum. God Mode klasörünü de hemen deneyeceğim, ayarlar menüsünün bu kadar derin bir şekilde erişilebilir olması büyük avantaj.
    +1 puan
    cembatur4412 1 yorum
    God Mode klasörünü oluşturdum ama içindeki ayarlar çok karışık geldi, özellikle görüntü ve erişilebilirlik ayarları arasında kayboldum. P
    sedayildiz8638 1 yorum
    Sanal masaüstü olayını yeni öğrendim sayılır, Win+Tab ile ayrı desktop açıp iş ve özel hayatı tamamen ayırmak harika oluyor gerçekten. Hele bir de God Mode klasörünü denedim, ayarlar menüsünde kaybolup gitmek yerine her şeyi tek ekranda görmek büyük kolaylık. Sesli yazma (Win+H) özelliği ise dışarıda kulaklıkla çalışırken biraz sıkıntılı olabiliyor ortam gürültüsü yüzünden, ama sessiz bir ofiste cidden zaman kazandırıyor.
    16.07.2026 19:18
    Bunların yarısı zaten Windows 10'dan beri var, "gizli özellik" denilebilir mi buna? God Mode örneğin 2009'dan beri dolaşıyor internette, Win+X menüsü de zaten uzun zamandır mevcut. Ayrıca Clipchamp'in "ücretsiz" demek de biraz yanıltıcı çünkü ciddi kullanım için özellikler premium'a kilitli. Asıl gizli kalmış özellikler mesela Hyper-V'nin etkinleştirilmesi veya Recall özelliği gibi yeni eklenen şeyler olabilirdi.
    +4 puan
    God Mode konusuna bayıldım, WIN+X ile açılan menüye zaten aşinayım ama bu klasör işini bilmiyordum, adeta Windows'un tüm ayarlarını tek bir sayfada topluyor gerçekten pratik. Clipchamp'in yerleşik geldiğini de duymuştum ama denememiştim, sanırım harici programlara para vermenin artık pek mantığı kalmıyor bu porównaşıpta. Sesli yazma (Win+H) özelliği de çok ilginç, özellikle klavye kullanamayanlar için süper bir çözüm ama Türkçe tanıma konusunda ne kadar başarılı merak ediyorum.
    +1 puan
    nadideacar3952 1 yorum
    Birkaç şey dikkatimi çekti: GodMode zaten Windows 7'den beri bilinen bir şey, buna "gizli özellik" demek biraz zorlama olmuş. Win+X ve Win+Tab zaten Windows 10'da da vardı, bunları Windows 11'e özel gibi sunmak yanlış. Ayrıca başlıkta "15 İpucu" yazıyor ama sadece 5 tanesini yazıp "bildiğiniz başka gizli özellikler" diye sormuşsunuz, geri kalan 10'u ne oldu? Clickbait gibi duruyor biraz.
    +3 puan
    niluferakar9447 1 yorum
    Clipchamp'ı ilk duyduğuma inanamamıştım, Win11'e yerleşik ücretsiz video editör gelmesi gerçekten büyük avantaj ben de basit montajları artık tarayıcıya girmeden hallediyorum. Bir de Win+X menüsünü her gün kullanıyorum aslında ama God Mode konusunu bu yazı sayesinde ilk kez duydum, hemen deneyeceğim. Win+H sesli yazma özelliği de toplantı notları alırken çok işime yarardı keşke daha önce bilseydim.
    +6 puan

Gerçekten çok faydalı bir paylaşım olmuş. Özellikle verdiğiniz kod örnekleri konuyu çok iyi açıklamış. Elinize sağlık.

+4 puan
    sanemÇimen2466 1 yorum
    16.07.2026 19:18 (düzenlendi)
    God Mode konusu efsane ama Win+X menüsü bence çok daha pratik, çünkü hemen erişilebilir ve klasöre falan gerek yok. Clipchamp'in yerleşik gelmesi de güzel hamleClipchamp'in yerleşik gelmesi güzel ama bence hâlâ eksik kalmış, çünkü God Mode gibi köklü bir özelliği bile hâlâ manuel oluşturmak gerekiyor — Windows'un bunları direkt ayarlara eklemesi gerekirdi. Win+H sesli yazma konusunda da katılmıyorum, Türkçe destek o kadar iyi değil, deneyince vazgeçersiniz. Sanal masaüstü (Win+Tab) ise bence en underrated özellik, çoğu insan hâlâ tek ekranda takılıyor.
    +4 puan
    ufukmaden9027 1 yorum
    16.07.2026 20:15 (düzenlendi)
    Bu God Mode işi aslında çok yeni değil, Win10'da da biliyorduk. Win+X menüsü zaten uzun süredir var, “gizli” denmesi biraz abartılmış. Hele Clipchamp, profesyonel düzenleme için bence çok yetersiz, neden bu kadar övülüyor anlam
    gizemorhan3434 1 yorum
    16.07.2026 21:11 (düzenlendi)

Bilgilendirici yazı için teşekkürler. Ben de bu konuda bir şeyler eklemek istiyorum. Özellikle hata yönetimi konusunda dikkatli olmak gerekiyor.

+1 puan
    16.07.2026 22:04 (düzenlendi)

Katılıyorum, bu yöntem gerçekten etkili. Ben de yıllardır aynı şekilde çalışıyorum ve hiçbir sorun yaşamadım.

mineÇetin3295 1 yorum
    16.07.2026 23:30 (düzenlendi)
    God Mode klasörü Windows 10'dan beri zaten var, bunu "Windows 11 gizli özelliği" diye sunmak biraz yanıltıcı değil mi? Ayrıca Win+X menüsü de en az on yıldır her Windows sürümünde mevcut, "keşfedilmemiş" demek biraz abartı olmuş. Sanal masaüstü zaten Win+Tab ile Win 10'da da kullanılıyordu, asıl soru şu: Win 11'e özel gerçekten işe yarar ne eklendi mesela Snap Layouts veya Widgets neden hiç bahsedilmemiş? Clipchamp'i de "yerleşik ücretsiz" diye tanıtmışsınız ama en temel özellikleri kullanmak için Microsoft hesabına ihtiyacınız var ve ciddi kısıtlamalar mevcut, bunu belirtseniz daha doğru olurdu.
    17.07.2026 03:21 (düzenlendi)
    God Mode klasörünü biliyordum ama Clipchamp'in yerleşik geldiğinden haberim yoktu, gerçekten mi tamamen ücretsiz yoksa sonra bir kısıtlama çıkıyor mu? Ayrıca sanal masaüstü konusunda bir sorum var, Win+Tab ile oluşturulan masaüstleri arası geçişte uygulamalar ayrı ayrı mı çalışıyor yoksa bazıları her iki masada da aynı anda görünüyor mu?
    +1 puan
    nalanÖzkan6564 1 yorum
    17.07.2026 03:25 (düzenlendi)

İşte bu yüzden bu forumu seviyorum. Her gün yeni bir şey öğreniyorum. Paylaşım kültürü çok değerli bir şey.

civandogan7202 1 yorum
    17.07.2026 04:01 (düzenlendi)

Harika bir kaynak. Bunu kaydettim, arkadaşlarımla da paylaşacağım. Topluluğa böyle katkılar çok değerli.

17.07.2026 05:17 (düzenlendi)
    God Mode klasörünü ilk duyduğumda inanamamıştım, gerçekten de tüm ayarları tek bir yerde topluyor. Ben ayrıca sanal masaüstü olayını çok sevdim, Win+Tab ile iş ve özel hayatı ayrı tutmak çok pratik oluyor. Bir de şunu eklemek isterim: Win+D ile tüm pencereleri anında masaüstüne atabilirsiniz, özellikle kalabalık ekranlarda inanılmaz işe yarıyor. Clipchamp'i de denedim ama benim önerim-shotcut gibi açık kaynak bir araç daha güçlü seçenekler sunabiliyor uzun vadede.
    1 2 3

İlgili Konular