43
perihankalayci5251 Efsane
151 görüntülenme · 43 yorum

Windows 11 Gizli Özellikleri - Bilmeniz Gereken 15 İpucu

(67 oy, 3.9/5)

Windows 11'de Keşfedilmemiş Özellikler

Windows 11'i daha verimli kullanmak için bu ipuçlarını deneyin:

1. God Mode Klasörü

Masaüstünde yeni klasör oluşturup adını GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} yapın.

2. Gizli Başlat Menüsü

Win+X tuşu ile hızlı erişim menüsü açılır.

3. Sanal Masaüstü

Win+Tab ile birden fazla masaüstü oluşturun.

4. Clipchamp Video Editör

Windows 11'de yerleşik ücretsiz video düzenleyici var.

5. Sesli Yazma

Win+H ile sesle yazı yazdırabilirsiniz.

Bildiğiniz başka gizli özellik var mı?

İlgili Konular

• Oyun Bilgisayarı Toplama Rehberi 2026: Bütçeye Göre Sistem
  • Windows 11 Gizli Özellikleri - Bilmeniz Gereken 15 İpucu Hakkında Tartışmalar ve Yorumlar

17.07.2026 05:23 (düzenlendi)
    God Mode klasörü gerçekten oyun değiştirici bir özellik, Win+X menüsü ise özellikle faresiz çalışırken çok işe yarıyor ama Clipchamp'ın yerleşik gelmesi bence en sürpriz olanı çünkü ayrı bir program kurmaya gerek kalmıyor artık. Sanal masaüstü (Win+Tab) ise macOS'un Spaces özelliğinin Windows tarafındaki karşılığı, uzun zamandır var ama pek bilinmiyordu galiba. Sesli yazma (Win+H) konusunda merak ediyorum, Türkçe tanıma ne kadar başarılı acaba?
    tuncayisik7066 1 yorum
    17.07.2026 11:51 (düzenlendi)
    God Mode olayını biliyordum ama Clipchamp'in Windows 11'e yerleşik olduğunu yeni öğreniyorum, bu süper bir bilgiymiş. Bir ekleme yapayım: Win+Tab ile sanal masaüstü oluşturduktan sonra o masaüstünün adına tıklayıp "Sessiz Mod" gibi özel isimler verebilirsiniz, böylece çalışırken hangi masaüstünde olduğunu çok daha kolay ayırt edersiniz. Win+H sesli yazma özelliği de toplantı notları alırken cidden hayat kurtarıyor, klavyeye ihtiyacınız kalmıyor.
    17.07.2026 12:45 (düzenlendi)
    God Mode konusu gerçekten ilginç, bunu daha önce hiç duymamıştım. Peki bu God Mode klasörünü oluşturduktan sonra karşımıza çıkan ayarlar tam olarak ne işe yarıyor, Windows'un kendi ayarlar menüsünden farkı ne mesela? Ayrıca Clipchamp'in. video düzenleme konusunda ne kadar yetkin olduğunu merak ediyorum, yoksa sadece basit kırpma işlemleri mi yapıyor?
    +1 puan
    1 2 3

İlgili Konular