37
İlhandogan3280 Efsane
175 görüntülenme · 37 yorum

Google SEO Sıralama Faktörleri 2026: Güncel Liste

(70 oy, 3.8/5)

2026 Google SEO Sıralama Kriterleri

Google'ın arama sıralama algoritması sürekli güncelleniyor. 2026 yılında öne çıkan SEO faktörlerini sizler için derledik.

En Önemli SEO Faktörleri

• İçerik kalitesi ve orijinallik (EEAT)
  • Sayfa hızı ve Core Web Vitals
  • Mobil uyumluluk
  • Backlink profili kalitesi
  • Kullanıcı deneyimi sinyalleri
  • Yapay zeka içerik tespiti

SEO çalışmalarınızda hangi faktörlere öncelik veriyorsunuz?

İlgili Konular

• Yapay Zeka ile Kod Yazma: En İyi AI Kod Asistanları
  • Windows 11 Gizli Özellikleri - Bilmeniz Gereken 15 İpucu
  • 2026 Yılının En İyi Ücretsiz Konsol Oyun Programları ve Araçları | Kapsamlı Rehber
  • Oyun Bilgisayarı Toplama Rehberi 2026: Bütçeye Göre Sistem
  • Google SEO Sıralama Faktörleri 2026: Güncel Liste Hakkında Tartışmalar ve Yorumlar

16.07.2026 18:33

Yazıdaki kod örneklerini test ettim ve çalışıyor. Çok faydalı bir kaynak. Bunu mutlaka bookmarklamalısınız.

+1 puan

Yazıdaki örnekler gerçekten açıklayıcı. Özellikle kod blokları çok iyi hazırlanmış. Yeni başlayanlar için harika bir kaynak olmuş.

+2 puan

Güzel bir rehber olmuş. Özellikle adım adım anlatım şekli çok başarılı. Yeni başlayanlar mutlaka okumalı.

+2 puan
    kerembatur5243 1 yorum
    Yapay zeka içerik tespiti maddesi çok kafa karıştırıcı bir eklemişsiniz; Google'ın bunu ne kadar güvenilir ve spam
    +2 puan

Harika olmuş, teşekkürler. Özellikle güvenlik konusundaki uyarılar çok yerinde. Her geliştiricinin okuması gereken bir yazı.

+2 puan
    17.07.2026 02:53 (düzenlendi)
    Özellikle yapay zeka içerik tespitinin 2026 sıralama faktörleri arasına girmesi çok önemli bir detay, çoğu kişi bunun farkında değil henüz. EEAT konusunun da ön planda tutulması gerçekten değerli, içerik orijinalliği her zamankinden daha kritik artık. Bu güncel liste sayesinde 2026 stratejimizi daha doğru planlayabiliriz, emeğine sağlık.
    mehmetkucuk6208 1 yorum
    17.07.2026 03:34 (düzenlendi)
    Yapay zeka içerik tespiti maddesi çok kritik artık, ben özellikle bu konuda sitemdeki tüm içerikleri taratmaya başladım. 2026'da orijinallik ve EEAT konusu gerçekten arka planda kalmaması gereken bir mesele. Backlink kalitesi kısmında da şunu eklemek isterim: nicelikten ziyade gerçekten otoriter ve alakalı kaynaklardan gelen tek bir link, yüzlerce dandik linkten daha değerli. Core Web Vitals tarafında ise loading optimization için image lazy loading ve CDN kullanımı hâlâ çok underestimated kalıyor, bunlara daha fazla odaklanılmalı bence.
    polatdurmus5953 1 yorum
    17.07.2026 03:39 (düzenlendi)
    2026'da yapay zeka içerik tespiti listeye girmiş, bu çok konuşulacak bir konu. Google'ın AI içerikleri ne kadar doğru tespit edebildiğini merak ediyorum açıkçası. Özellikle EEAT ile yapay zeka tespiti birbiriyle çelişir gibi duruyor, kaliteli ama AI destekli içerikler sıralam
    17.07.2026 04:26 (düzenlendi)
    "Yapay zeka içerik tespiti maddesi çok dikkatimi çekti, 2026'da Google'ın AI ile üretilen içerikleri tam olarak nasıl tespit ettiği ve cezalandırdığı konusunda daha detaylı bilgi verebilir misiniz? Ayrıca EEAT ve backlink kalitesi arasında bir hiyerarşi var mı, yani biri diğerine göre daha mı belirleyici şu an? "
    17.07.2026 04:37 (düzenlendi)
    Özellikle yapay zeka içerik tespitinin 2026 listesine dahil edilmesi çok yerinde bir ekleme olmuş, artık sadece içerik üretmek yetmiyor gerçekten. EEAT faktörünün bu kadar öne çıkarılması da güvenilirlik ve uzmanlığın ne kadar kritik olduğunu bir kez daha gösteriyor. Core Web Vitals ve mobil uyumluluk zaten bir süredir gündemde ama senin derleme halinde yan yana görmek, çalışırken nelere odaklanmam gerektiğini netleştirdi. Teşekkürler bu güncel liste için!
    +1 puan
    zeynepates1423 1 yorum
    17.07.2026 04:50 (düzenlendi)
    Haklısınız, yapay zeka içerik tespiti gerçekten bu yıl çok öne çıkan bir konu oldu. Ben de geçtiğimiz aylarda sitemdeki bazı yardımcı içerikleri AI ile üretmiştim ve sıralamalarda ciddi düşüş yaşadım, özellikle EEAT ve orijinallik kısmına dikkat edince rankingler yeniden toparladı. Core Web Vitals tarafında da LCP değerini 2.5 altına çekmek için görsel optimizasyonları yeniden yapmam gerekti, mobilde farkı hemen gördüm. Backlink konusunda ise nicelikten ziyade niche'e uygun kaliteli kaynaklardan gelen linklerin etkisi tartışılmaz.
    gulnurasik3704 1 yorum
    17.07.2026 05:44 (düzenlendi)
    Yapay zeka içerik tespitinin bu listede olması çok önemli, ben de son birkaç aydır orijinal ses kaydı eklediğim içeriklerin daha hızlı indexlendiğini ve sıralamada öne geçtiğini gözlemledim. Özellikle EEAT konusunda yazar bilgisi ve kaynak göstermeye daha çok dikkat etmeye başladım, sırf bu yüzden eski bir yazımı güncelleyip kendi deneyimimi ekledim ve organik trafik ciddi arttı. Core Web Vitals tarafında ise LCP'yi 2.5 saniyenin altına çekmek için görselleri
    serkanÜnal9792 1 yorum
    17.07.2026 06:49 (düzenlendi)

Güzel bir yazı. Ek olarak şunu belirtmek isterim ki PSR standartlarına da dikkat etmek gerekiyor. Özellikle PSR-12 kodlama standardı çok önemli.

erolaslan4900 1 yorum
    17.07.2026 07:02 (düzenlendi)
    Yapay zeka içerik tespiti maddesi çok dikkatimi çekti, özellikle Google'ın 2026'da bu konuyu ne kadar ciddiye alacağını merak ediyorum. EEAT ile birlikte orijinallik vurgusu yapılırken, AI detection araçlarının doğruluk oranı hakkında bir bilgi var mı? Yani kaliteli ama yapay zeka destekli üretilmiş bir içerik sıralamayı ne ölçüde etkiler?
    +1 puan
    17.07.2026 09:01 (düzenlendi)
    2026 için güncel bir liste hazırlamanız çok faydalı olmuş, özellikle yapay zeka içerik tespitinin sıralama faktörlerine dahil edilmesi çok önemli bir detay. EEAT konusundaki vurgunuz ve Core Web Vitals'ın hala üst sıralarda yer alması, SEO stratejilerini planlarken dikkat edilmesi gereken noktaları net şekilde özetliyor. Backlink profili kalitesi ve kullanıcı deneyimi sinyalleri gibi unsurların birlikte ele alınması gerektiği mesajı da tam oturmuş.
    +1 puan
    17.07.2026 15:28 (düzenlendi)
    Yapay zeka içerik tespitinin bu kadar öne çıkması, EEAT unsurlarının (özellikle uzmanlık ve güvenilirlik) ne denli kritik olduğunu bir kez daha gösteriyor. 2026'da s
    17.07.2026 17:40 (düzenlendi)
    Yapay zeka içerik tespitinin bu listede yer alması çok önemli bence, özellikle de EEAT ile birlikte düşünüldüğünde. Yani artık sadece "kaliteli içerik yaz" demek yetmiyor, Google'ın o içeriğin gerçekten insan olduğundan emin olması gerekiyor. Backlink konusu ise yıllardır listede ama 2026'da artık "kalitesi" vurgulanıyor, demek ki nicelikten tamamen kaliteye geçiş netleşmiş. Core Web Vitals'ın hâlâ ana faktörler arasında olması da site hızı konusunda hâlâ yeterince optimize etmeyenler için ciddi bir uyarı.
    1 2

İlgili Konular